icon

Ako je to s preplácaním IVF robených v Čechách?

gerdusha
28. sep 2010

ahojte,

chcem otvorit tuto temu a zamerat sa na Vase skusenosti s vybavovanim preplatenia nakladov najma na IVF v Cechach. Ja som si o tom nieco zistovala, mam odpoved aj zo vseobecnej zdravotnej poistovne, ze treba najprv podat ziadost a oni potom zvazia...ale i tu na MK som citala baby, ktore najprv zakrok v cechach podstupili, zaplatili zan v CR a potom poslali potvrdenia o zaplateni do poistovni...niektore boli i uspesne a peniaze dostali.

ake mate vy skusenosti?

kubulka280
20. jan 2016

@erijan ved daj potom prosim vedieť ja chcem zajtra skusiť zavoť tomu prednostovi do martina

erijan
20. jan 2016

@kubulka280 ano rozumiem, cize tam napisali tvoju dg... dakujem ti pekne

erijan
20. jan 2016

@kubulka280 ano dam vediet, jasne, zajtra alebo v piatok mi pride to tlacivo z Brna a odnesiem ho svojej gynekologicke, som zvedava kde to da potvrdit...daj aj ty vediet ked nieco zistis

evit81
20. jan 2016

erijan a kubulka280
Ahojte baby, mám ivf v brne aj s čiastočne preplatenými nákladmi za sebou v 09/2015. Ak máte konkrétne otázky - rada odpoviem, mám aj okopírované vypísané tlačivo-žiadosť, ktoré som posielala do poisťovne na schválenie. Čítala som, že naháňate pečiatku "klinického pracoviska". Ja som žiadnu nemala, poisťovni stačilo vyplnené tlačivo s pečiatkou Brna a zároveň môjho gynekológa + som k žiadosti priložila kópie výsledkov vyšetrení, ktoré sme mali za sebou. Rada poradím, tiež som sa borila s tým super tlačivom a ochota pracovníčky, ktorá to má v centrále VSZP na starosti - to radšej nekomentujem.

erijan
20. jan 2016

@evit81 ahoj, dakujem ti pekne... dievcata hovoria, ze teraz po Novom roku treba aj peciatku klinickeho pracoviska, ze v minulom roku kedy si to riesila ty, to este nebolo treba...ja planujem ist k nam na pobocku vszp nech zavolaju tej super milej pracovnicke do Ba, ktora ma tieto ziadosti na starosti a zistia od nej ako to je, ci tu peciatku treba alebo nie...ja jej uz odmietam volat, budem sa na nu stazovat, nech so svojou kolegynou z poistovne komunikuju oni
mna by zaujimalo keby si mi mohla napisat ktore body mas vypisane v tej Ziadosti 5-stranove tlacino,ktore tu riesim...dakujem pekne

kubulka280
20. jan 2016

@evit81 ahoj ja som to tiež mala potvrdené len od obvodného lekára ale nič viac som v tom bode 2.9 napisané nič nemala, tak ak môžeš poradiť čo a ako tak budem rada. Ja som to posielala 22 decembra a vrátili mi to že potrebujem to potvrdenie od klinického pracoviska A tiež som im poslala kôpie s mojich operáciii

bebe133
21. jan 2016

mne ta pani zo vszp sama povedala ze oni to bez toho razitka z klinickeho pracoviska nemozu schvalit, ze ak tam to razitko chyba, ziadost je neuplna. Ale ked som volala do jednej z nemocnic tak nechapali co chcem. Ze preco potrebujem potvrdenie od niekoho kto nie je vobec moj lekar, ze nech idem za svojim obvodnym gynekologom.

erijan
21. jan 2016

@kubulka280 mozem ta este poprosit, v tlacive kde vypisuje Brno predpokladanu vysku nakladov, rozpisali to do tej tabulky alebo len naposali dole len vyslednu sumu (naklady spolu)?

erijan
21. jan 2016

@bebe133 ahoj, aj teba by som este piprosila keby si sa mi mohla pozriet na tlacivo co vypisuje Brno predpokladanu vysku nakladov, ci to rozpisali do tej tabulky alebo len pod tabulkou napisali vyslednu sumu (naklady spolu)?

erijan
21. jan 2016

Dnes som bola dievcata v nasej pobocke VSZP, najprv mi nevedeli poradit,lebo oni tieto ziadosti neriesia, ale potom sme sa dopracovali k tomu,ze zavolaju tej "milej" pani do Ba a pokusia sa zistit ako to je s tym klinickym pracoviskom a kto to musi potvrdit. Tak zistili ze je potrebne to potvrdenie z Univerzitnej nemocnice od primara alebo prednostu kliniky.

malvina13
21. jan 2016

@erijan ktovie či o tom tí lekarí v univerzitnej aj vedia🙂 no ja som velmi zvedavá, kolko bude trvať sa tam objednať a čo všetko bude treba doložiť k tomu potvrdeniu, a či ho potom bez problémov aj daju..ved ked byrokracia, tak poriadna. to už vačšiu kravinu vymyslieť nemohli, ked ma niekto problém tak nie zjednodušiť ale skomplikovať ako sa to len da..ach..

malvina13
21. jan 2016

prečo by sme si nečepali dovolenky, a obehavali univerzitné nemocnice, primarov a prednostov, ktorí určite nič dôležitejšie nemaju na práci, ako vydavať potvrdenia, a budu nadšení z toho že ich takýmito zaležitostami "otravujeme"..ked už tolko budeme behať po lekaroch, cestovať do zahraničia,platiť za všetky ukony, tak prečo nám nepridať. hlavne že odvody máme obrovské

kubulka280
21. jan 2016

@malvina13 a už si niekomu volala ohladne toho potvrdenia. Ja mám teraz po jednej volať prednostovi Dankovi FN v Martine lebo od je odborník pre MZSR pre žilinský kraj tak uvidime čo mi povie

malvina13
21. jan 2016

@kubulka280 tak nám daj vedieť čo ti povedal on. ja som nevolala do nemocnice, len s poistovnou, a teraz potvrdila aj @erijan že to potvrdenie je nevyhnutné.

kubulka280
21. jan 2016

neboj dam všetkým vedieť čo mi povie

bebe133
21. jan 2016

@erijan mne tam brno vypisalo viacero sum ale tie opisy k tomu sa tazko citaju. A potom je tam aj vysledna suma.

bebe133
21. jan 2016

Dievcata ja som volala dr. Petrenkovi. Je na tom zozname co ste sem prilozili ten link. A hned ako som povedala ivf ziadost do brna tak povedal, ze vie co chcem... ze sa mozem zatstavit, necham tam papiere a ozve sa ked si budem mat pre ne prist. Povedal, ze razitko mi da urcite ale ze posudit to musi podla prilozenej zdravotnej dokumentacie. Povedal, ze o celkovom preplateni rozhoduje vszp

malvina13
21. jan 2016

@bebe133 takže si neprídeme pre potvrdenie, ale prinesieme ho tam, a čakať kým si lekar najde čas na posudenie, a potom si to isť zobrať..ešte že su tie tri nemocnice "v každom meste". rozčúlena som

bebe133
21. jan 2016

@malvina13 mozno to niekde robia na pockanie. Ale tento mal plnu cakaren, tak asi preto mi povedal ze zavolaju ked to bude

kubulka280
21. jan 2016

@bebe133 no dievčata tak ja som rozčulená na total volala som s prednostom Dankom v Martine a on mi povedal že mi to nepotvrdí prečo by mal ked to robia aj u nich v Martine a presne v tej istej budove.
Ze ak chcem tak si to mám dať potvrdiť u nejakého doktora Borovského ktorý je ten najvyšší v Bratislave. A ked som mu povedale že je na tom zozname tak ho to vôbec nezaujímalo

malvina13
21. jan 2016

@kubulka280 to je užasné vedieť čo ma čaka. tak toto je hanba. a myslím že tým potvrdením z univerzitnej nemocnice čo vymysleli od nového roka, len podporuju business centier na svk z ktorých maju určite svoje podiely. hanba

kubulka280
21. jan 2016

@malvina13 presne si to myslim aj ja , len hlvná vec že ja som to podávala v starom roku aj ked v decembri, ale už ma hodili do nového roka

kubulka280
21. jan 2016

@bebe133 odkial si ty ked si to máš doniesť. Lebo ja som od Ružomberka, ale čo narobím ked tam budem musieť isť tak pojdem, ale keby mi to aj potvrdil hned že by som sa tam nemusela motať toľko krát

bebe133
21. jan 2016

@kubulka280 ja som z Trencina

kubulka280
21. jan 2016

@bebe133 tak ty to mas aspon bližšie rozmýšlam či mú mám zavolať, či by stačilo poštou alebo prísť osobne

fifitko25
21. jan 2016

@kubulka280 mne to iste povedal primar Krkoska z Martina. Ze su v MT 2 centra a ze kym nemam vycerpane moznosti na SR, tak mi nic nemoze potvrdit.

kubulka280
21. jan 2016

@fifitko25 Neboj aj mna dnes odbil slávny prednosta Danko tak som volala do BA Mudr.Petrenkovi tak že to mám poslať všetky papiere, ale potom si to budem musiť isť osobne prevziať

kubulka280
21. jan 2016

@fifitko25 to je ta demokracia a tá europska únia kde sa všade môžeš dať liečiť

erijan
21. jan 2016

@bebe133 hm parada, lebo mne tam nevypisali sumy do tej tabulky, len rovno pod tbulku napisali vyslednu sumu nakladol spolu... tak teraz neviem ci to je v poriadku

erijan
21. jan 2016

@kubulka280 mozes mi aj ty prosim ta napisat ci v tom papieri kde vypisuje Brno naklady, ci ti rozpisali sumy do tej tabulky alebo len napisali vyslednu sumu spolu pod tabulkou?