icon

Intrauterinná inseminácia v septembri 2015

simonecka4
31. aug 2015

Ahojte.
Zapojte sa prosím tie ktoré budete tento rok podstupovať IUI. Je jedno v akom CAR a kedy to bude. Podelíme sa o informácie a skúsenosti.
My ideme na IUI v septembri tak by som sa s vami o to rada podelila. Verím tomu že to vyjde. Snažíme sa už 2,5 roka tak už si to zaslúžime 🙂
Verím že budeme v tomto fóre pozitívne naladené a dodáme si silu bojovať 🙂
Držím palčeky všetkým čo sa snažíte. Či už krátko alebo dlhšie.
A držím sa jedného hesla: Tí čo otehotneli na prvý šup sa majú naučiť zodpovednosti a my čo čakáme na bociana dlhšie sa máme naučiť trpezlivosti.
Takže dievčatá buďme trpezlivé aj keď samozrejme dobre viem že je to ťažké.
Budem sa tešiť na vaše príspevky. 🙂

simonecka4
autor
22. jan 2016

@miuska223 A prečo zvláštne? Čo mali blbý prístup?

simonecka4
autor
22. jan 2016

@sibicelka Ahoj. Áno stále je to aktuálne. Bohužiaľ sa nám 2x IUI nepodarilo. Bola si na nejakom zákroku? A podarilo sa?

clarissa77
22. jan 2016

@simonecka4 ahojky, no ja momentalne cakam co bude. Som 8dpo, v pondelok testnem. Vcera som bola u gyn a sa ma pytal co a ako dalej. Tak som mu povedala, ze ked to nevyjde tento mesiac. Skusime este februar a v marci pojdeme na Soft do Brna. Tak som zvedava. Stitnu mam uz konecne v poriadku, z hematologie nasadney aspirin, tak uz nie je ziadna prekazka.

clarissa77
22. jan 2016

@miuska223 jeej, fakt? Super, tak drzim siiiilno palce 🍀 nech to vsetko dopadne co najlepsie 😘

clarissa77
22. jan 2016

@simonecka4 no veru by sme sa uz mohli stretnut..ja som doma, takze viacmenej mozem kedykolvek 👍

sibicelka
22. jan 2016

@simonecka4 nám sa podaril 3tí pokus....ale na prvé dva som šla so zlými výsledkami TSH, pričom som o tom nevedela, pretože hodnoty som mala dobré, pri hornej hranici, ale nie tak dobré aby som otehotnela. TSH musí byť 2,5 , ja som mala roky okolo 4. Mesiac po upravení hodnoty sa mi podarilo otehotnieť. Ale po prvom neuspešnom som bola na laparo, pretože som mala cystu - endometrioznu, na vaječníku.(dva roky som laparo odkladala, a nebyť lapara, možno sa ani neodhalí to moje vyššie TSH) Nakoniec mi našli ešte jednu niekde v inde v brušnej dutine, skontrolovali mi priechodnosť vajc...., proste sa vo mne pohrabkali, ale som rada, že som na to šla...
3 mesiace po laparo a necelý mesiac po snížení tsh sme išli na iui. My sme ale aj sexovali, nenechavala som to len na iui 😉 Tehotní sme po 3 rokoch...

simonecka4
autor
22. jan 2016

@clarissa77 Držím palčeky aby to vyšlo prirodzene. A to Soft myslíš vlastne IVF že? to by sme sa možno v marci stretli v brne 🙂 ale radšej sa stretneme niekde v našom kraji s bruškami 🙂

sibicelka
22. jan 2016

@simonecka4 vy máte všetky vyšetrenia za sebou.....?

clarissa77
22. jan 2016

@sibicelka a aku si mala hodnotu TSH ked si otehotnela? No lebo aj mne robili IUI 2x pri TSH 4,6. Co je blbost. Ale u mna to vedeli, len to neriesili a hned ma supli na iui. Teraz v januari mam TSH konecne 1,35 a vonku polyp, tak verim, ze sa to podari aj prirodnou cestou.

simonecka4
autor
22. jan 2016

@sibicelka super to gratulujem takže sa ešte kotúlaš? No my keď sme boli na IUI tak povedali že sme v poriadku boli sme tam v septembri, a na druhý pokus v októbri. V máji som bola na laparke a vsetko bolo OK a priechodné. Tak naozaj neviem kde je problém.

sibicelka
22. jan 2016

@clarissa77 my sme si tuším písali aj v snažilkách... ked som otehotnela mala som, 0,9 cca. 🙂

clarissa77
22. jan 2016

@simonecka4 ano to je ivf ale take lahke len s clostilom a pregnylom. Vezmu vajicko, oplodnia a vlozia. Ja uz nemam v iui doveru a nemam uz ani cas skusat. No ale stale dufam, ze to pojde. A mas pravdu, radsej rande s bruskami pri cajiku niekde ako v brne v CAR 😉😂

sibicelka
22. jan 2016

@clarissa77 mne sa už nechcelo čakať, či sa podarí prirodzene, chcela som už tomu pomôcť...
mňa tlačil už aj mužov vek 😉

simonecka4
autor
22. jan 2016

@sibicelka zatiaľ sme neboli na genetike čo chceli aby sme išli po 2x neúspešnom IUI.. Ale nechcem ísť do centra lebo mám z nich pocit že chcú z nás len peniaze vydolovať. Pretože pri prvom IUI mi urobili vklad a ani ma nenechali poležať. proste to tam šupli a už aj som musela ísť preč. A pri druhom som sa teda už dvíhala že idem tak ako naposledy a to ma zrazu nechali poležať 5 minút. Takže to ma dosť nahnevalo keď ani to druhé nevyšlo. Inak priateľ je v poriasku. môže plodiť kade chodí 🙂

clarissa77
22. jan 2016

@simonecka4 aj mne v GF povedali ze je vsetko ok s nebolo. TSH vysoke. Az v Brne mi povedali ako sa veci maju. A nasadili liecbu.

simonecka4
autor
22. jan 2016

@clarissa77 presne tak na taký čajík sa teším 🙂. Inak ak by si potrebovala pregnyl daj vedieť. Ja mám doma 2ks stále v chladničke - expirácia tam je do 2017 tuším... lebo mne ani na jedno IUI nekazali si ho dat pichnut... aj ked nechapem preco... mohli to skusit...

clarissa77
22. jan 2016

@sibicelka ano, ano, uz si spominam. Pisali. No tak super. Uz som snad aj ja dost dobre na tom. Stitna zlaza je potvora. Kedy mas termin? Boze taku nadej si mi dodala zas 😘

simonecka4
autor
22. jan 2016

@clarissa77 musíme už do toho brna zavítať. Lebo takto to dalej nejde.... minule som tam bola ale iba na víkend...v sobotu tam a vnedelu naspäť. a to oni nerobia :(

clarissa77
22. jan 2016

@simonecka4 super, dakujem moc. A ty kde si to bola na iui?

sibicelka
22. jan 2016

@simonecka4 no ved aj mne povedali, že horm.profil mam ok, a nakoniec ok asi nebol... len tak pre istotu, ak by si mala možnosť, daj si skontrolovať tsh... aj všeobecna by ti to mala vedieť urobiť. alebo sa pozri na vysledky, či tam to tsh máš skontrolované.
Držím Vám veľmi palce.
Ja som sa dala aj na tred.čínsku med. a verím, že mi pomohla aj ona. Nerozmyšľala si dať sa aj na bylinkovú cestu?
Ďakujem... tak začínam sa trošku pomaly gúľať. 🙂

sibicelka
22. jan 2016

@simonecka4 skus vymeniť CAR ak máte možnosť. Nás nechalôi ležať polhodinu, niektoré ležali aj dlhšie... 🙂

sibicelka
22. jan 2016

@clarissa77 Držím Ti palce, verím, že sa to podarí... inak ja som si pri tom poslednom iui povedala, že prestavam sa kontrolovať, čo sa ma stať sa stane... a kurnik,,, stalo sa 🙂 , človek už prestaval pomaly veriť...

sibicelka
22. jan 2016

@clarissa77 som z Košíc, takže chodila som do SPLNU, najskor som vahala, dosť veľa ľudí ma posielalo do Heliosu, alebo Brna... ale ja som mala zo SPLNU dobrý pocit... veľmi dobrý.

clarissa77
22. jan 2016

@sibicelka ja uz som dost skepticka..stale dufam, ale viera uz chyba. Ale povedala som si ze sa nevzdam a budem bojovat kym sa bude dat. No ale 3 roky by ma uz asi zabili. U nas su to presne 2 roky.

sibicelka
22. jan 2016

@clarissa77 ja som už revela pri každom menzese.... ale potom v lete po laparke som sa akosi upokojila. Verila som a verím bylinám... dodavalo mi to novu nadej a silu, začala som cvičiť pilates, čo si myslím, tiež prispelo k uspešnemu otehotneniu... 🙂

sibicelka
22. jan 2016

@clarissa77 zabudla som Ti odpovedať, termín mám koniec júna

clarissa77
22. jan 2016

@sibicelka ja uz ani plakat nevladzem. Ale teraz urcite budem, lebo teraz su uz prekazky prec a neni dovod aby to nevyslo. Akurat ze mm uzival atb na priedusky, tak jedine to ze by narobilo zas galibu. Inak uz neviem. Tak sa ti to pomaly krati. Boze, musi to byt krasny pocit. Aj viete uz co to bude? Ci este je skoro?

sibicelka
22. jan 2016

@clarissa77 no...choroba môže ovplyvniť kvalitu spermií... ale ako mne muž hovoril, stačí jedna, jedná šikovná 🙂 Inak, ja som mala aj maternicu otočenu do zadu, tak mi bolo doporučené ležať na bruchu... to len na okraj.
Tak veľmi Ti to prajem, aby si to zažila...
Mne sa to akosi vlečie... , mám tendenciu sa báť, a melie mi furt mozog, či mám placentu dobre, či krčok ok, či je ok babo - ešte ho necitim... neviem si to užívať naplno, priznám sa, bojím sa :( , ale ano, je to skvelý pocit... hlavne tie prvé minuty s vysledkami krvi v ruke
na prvom 3d v 13t. som vytiahla z dr. že to vyzerá na dievčatko, nechcel veľmi vravieť, lebo je to skoro.
Každopádne, mne po troch rokoch snaženia, bolo naozaj jedno, či dievča, či chlapec...

clarissa77
22. jan 2016

@sibicelka si zlata, dakujem. Snad sa coskoro dockam. Juuj, ja by som dievcatko velmi chcela, ale v podstate mi je to jedno, hlavne nech sa zadari. Necitiˇ teraz ziadnu zmenu, tak mam pocit ze tento cyklus zas nic. A ty sa neboj, uzivaj, vsetko bude ok. Keby nieco nebolo dobre, doktor by to zistil. Ja viem ze sa clovek boji, tiez budem celych 9 mesiacov v strachu ako sa poznam. Ale treb aspon skusit mysliet pozitivne a uzivat si to. Drzim ti palceky. Bude to ok, uvidis.

sibicelka
22. jan 2016

@clarissa77 tak tak ako píšeš, optimizmus nech nás neopúšťa 🙂
ďakujem pekne aj ja.
A inak, ani ja som nič zvláštne, mimoriadne necítila... pocit bol rovnaký... ako by som mala dostať menz. ;)