icon

Intrauterinná inseminácia v septembri 2015

simonecka4
31. aug 2015

Ahojte.
Zapojte sa prosím tie ktoré budete tento rok podstupovať IUI. Je jedno v akom CAR a kedy to bude. Podelíme sa o informácie a skúsenosti.
My ideme na IUI v septembri tak by som sa s vami o to rada podelila. Verím tomu že to vyjde. Snažíme sa už 2,5 roka tak už si to zaslúžime 🙂
Verím že budeme v tomto fóre pozitívne naladené a dodáme si silu bojovať 🙂
Držím palčeky všetkým čo sa snažíte. Či už krátko alebo dlhšie.
A držím sa jedného hesla: Tí čo otehotneli na prvý šup sa majú naučiť zodpovednosti a my čo čakáme na bociana dlhšie sa máme naučiť trpezlivosti.
Takže dievčatá buďme trpezlivé aj keď samozrejme dobre viem že je to ťažké.
Budem sa tešiť na vaše príspevky. 🙂

jajka71
13. sep 2015

mne raz pichla sestricka u lekarky a druhy krat mi prisla v predvecer cesty do MT pichnut svagrinka kamosova (zdravotna sestra), v nasom pripade (pre manzelov defekt dedicny, o ktorom dovtedy nevedel), neverili lekari ani v jedno, no mozno k dvom prispelo aj to, ze to mam v genoch (v predchadzajucih generaciach boli dvoijcky), a podla lekarov sa dvojicky objavia aj vtedy, ked zena podstupila dlhodobu liecbu alebo intenzivnu liecbu, ale v zasade by v poslednych 7. generaciach mali byt dvojicky (aby tam bol ten gen vraj)

jajka71
13. sep 2015

inak ja som chcela dve tri deti povodne, ale potom ako to mame teraz tazke (okolnosti akutnej sekcie, pristup lekarky, stale teraz vojtovka a neiste prognozy), neverim, ze sa odhodlam uvazovat o tretom, ale svojich drobcov by som nevymenila za nic 🙂

ckatka
14. sep 2015

Sme na dobrej ceste 12 dc a obe ovaria plne folikulov, v každom jeden 16mm. Clostil zabera a snáď to tento tyzden vyjde...

simonecka4
autor
14. sep 2015

@evangelina0 ahoj. Áno my sme obaja podľa všetkého v poriadku a preto je divné že to už tak dlho trvá. Ale už mám aj po MS takže v piatok idem na krv a na sono a potom uvidíme. Budem tam musieť volať aby mi dali temín na IUI. Takže už každú chvíľku ideme na to 🙂 verím že je to správny krok. A musím veriť aj tomu že sa to podarí. Už si to zaslúžime.

simonecka4
autor
14. sep 2015

AHOJTE DIEVČATÁ.
Ospravedlňujem sa dlhšie som tu nebola. Moc sa mi nedalo.
Som rada že ste sa už viaceré zapojili a že sa podporíme. Je lepšie keď vieme že sme v tom neni samé. Aj keď by bolo najlepšie keby sme sa v takomto fóre ani nemuseli stretnúť.
Tak aké máte novinky? pokročila niektorá z vás?
My už čakáme na piatok kedy pôjdem na krv a sono a potom rovno na IUI. Už nech je to za nami a nech to dopadne najlepšie ako vie.
Držím palce každej jednej z vás 🙂

simonecka4
autor
14. sep 2015

@ckatka super. a na aký zákrok sa chystáš?

ckatka
16. sep 2015

@simonecka4 ahoj budem drzat palce,... ja som bola na sone v pondelok (jeden 16 mm nalavo a jeden 16mm napravo), dneska mi nasli jeden 18mm nalavo a dva 16mm napravo, tak na vecer naordinovali pregnyl a na piatok IUI, celkom dobre sa to vyvija tak som zvedava

simonecka4
autor
16. sep 2015

@ckatka Ďakujem 🙂 Tak budem na teba v piatok mysliet. Ja idem v piatok len na tú krv a sono. Super tak to mas pekne folikulky. A v piatok budes vlastne ktorý DC? ja som zvedavá ako nam to vyjde. Lebo v piatok budem 11 DC tak uvidime ako rastu foliky. A inak ty beries aj ten clostyl ze? My ideme teda na IUI prvy krat ale nedali mi ziadne hormony kvoli mojim problemom s oblickami. Ze skusime byt setrny ale keby bolo nahodou treba nabuduce tak uz ho daju. No ale ja ziadne nabuduce nechcem. Pekne krasne sa to tam musi uchytiti 🙂
A tebe tak isto. Takze ocakavam za dva tyzdne ze sem das fotku krasneho dvojciarkoveho testu 🙂

ckatka
16. sep 2015

@simonecka4 drzim palce , ja som dneska 14 DC - takze IUI vychadza na 16. Ano brala som clostil aj Inofolic, nechcem tento raz nic nechavat na nahodu, aj dva utz som uz mala. Teraz uz vsetko zalezi na manzelovi 🙂 ci budeme mat s cim robit IUI

simonecka4
autor
16. sep 2015

@ckatka takze uz si predtym bola na IUI? no ja som fakt zvedava na ktory DC mi to daju. Uz to chcem mat hlavne za sebou. A samozrejme uspesne. Neviem sa toho dockat.
Ale urcite budu mat s cim 🙂 a ako dlho sa vlastne snazite?

ckatka
18. sep 2015

@simonecka4 dakujem za srdiečko neviem komu 🙂
Tak dnes sme rano boli....spermiogram bol o dosť lepšie ako naposledy...ale mňa to strašne bolelo...este teraz mi je zle...neviem čím to bolo, prvýkrát to bola strasna pohodicka a teraz som sa tam normálne rozrevala a ledva presla do auta...
Dufam silno ze to tentoraz vyjde, lebo toto fakt nemienim absolvovať znovu...

simonecka4
autor
18. sep 2015

@ckatka Akurat som sa ti chystala napisat. Ako to ze to bolelo? Bol pri zakroku iny doktor ako minule? Vies ze ci to neni len pristupom. Alebo ak ti praskla folikula mozes tiez pocitovat bolest. Ja mam bolesti kazdy mesiac aj pri ovulacii. A ti poviem ze su aj silnejsie ako pri MS.
Ja som bola neskaj na krv a sono. Som vlastne 11dc ale mala som len jednu folikulu a aj tak doktorka hovorila ze sa mi zatial netvoria. Takze mam dojst buducu stredu este na kontrolu. Lenze to budem uz 16dc tak sa bojim aby som medzi tym aj ovulku nemala. To by ma asi porazilo.

Drzim palceky naozaj moc ti to prajem. Musí to vyjst. Tak teraz oddychuj a nech ta doma drahý obskakuje 🙂

zuzanna_sc
18. sep 2015

Mňa IUI tiež bolelo,bolo to veľmi nepríjemné,stačilo mi to 2x 😢 dúfam,že to už nebudem musieť absolvovať! Momentálne som to vzdala,dali sme si pauzu.
Držím Vám všetkým kočky palce a želám veľa síl 🙂

simonecka4
autor
18. sep 2015

@zuzanna_sc no to aby som sa zacala bat. Uvidim ci to aj mna bude boliet.
Drzim palce aby sa vam postastilo aj bez zakrokov 🙂

damarafrigg
18. sep 2015

Holky tak vam dam nadej. Nam sa zadarilo iui na prvy krat. Brala som 2x1 clostil a dva sacky denne inofolic.

simonecka4
autor
18. sep 2015

@damarafrigg super gratulujem 🙂 a mali ste aj nejaké zdravotné problémy? My sme vraj úplne v poriadku tak tiež verím tomu že to pôjde na prvý krát. Ale ja neberiem žiadne hormóny. Nechali sme spontánny cyklus.

zuzanna_sc
18. sep 2015

@simonecka4 nemusíš sa báť,každý organizmus je iný,všade sa píše,že to nebolí,no hold mňa to bolelo,to neznamená,že to bude aj Teba,hlavne musíš byť uvolnená,ako keď Ťa vyšetruje doktor 🙂

simonecka4
autor
18. sep 2015

@zuzanna_sc tak to nejako zvládnem. Hlavne už aby to bolo. Teraz mi idú dni naschvál pomaly.

ckatka
19. sep 2015

@simonecka4 na prvýkrát to nebolelo...asi som mala dostatocne otvoreny krcok...alebo co. Tentoraz keď do mňa strčil tie železá a začal robiť...som myslela že ujdem. Hnusne...neviem prečo...našťastie
bol muž so mnou, ani by som do auta nedošla...

damarafrigg
19. sep 2015

@simonecka4 ja mam pco, chlap je ok.

simonecka4
autor
25. sep 2015

@ckatka
@damarafrigg Tak dievčatá včera som bola 17DC a absolvovali sme IUI a nemusela som si ani pregnyl davat. Tak drzte palce aby nam vsetko dobre dopadlo.
@ckatka ty si ako na tom?

damarafrigg
25. sep 2015

@simonecka4 ani ja som nemala pregnyl. Urobila uzv a povedala vtedy a vtedy dojdite na iui.

miuska223
26. sep 2015

takže ja som podstúpila IUI prvý raz tento mesiac. uvdíme čo z toho bude. aktuálne som 5DPO

simonecka4
autor
26. sep 2015

@damarafrigg Aj mne tak povedali. Ale aj tak dobre aspon som do seba nemusela pchat chemiu. Takisto mi ani hormony nedali.

simonecka4
autor
26. sep 2015

@miuska223 Držím palce 🙂 ja som bola vo štvrtok tak uvidíme. Ale verím že nás to posunulo dopredu.
A v ktorom CAR si bola? A nemala si na ďalší deň od IUI nejaké bolesti?

miuska223
26. sep 2015

@simonecka4 ja som bola v Iscare BA... a nemala som žiadne bolesti bola som v pondelok takže teoreticky v utorok by som už na 8DPO niečo mohla vidieť ale popravde veľmi v to neverím.... ale v utorok nás opustila krstná mama a verím že to nejako hore zariadi 🙂

simonecka4
autor
26. sep 2015

@miuska223 ja som bola zase v Gynfiv BA. Ale našťastie som voči tomu pozitívne naladená aj keď som to nečakala. Na druhý deň od IUI som mala bolesti ako keby mala prísť MS tak snáď to neznamená nič zlé.
Tak to ma veľmi mrzí :( a aj keď si smutná skús tomu trošku veriť. A určite to hore zariadi 🙂

miuska223
26. sep 2015

@simonecka4 a ak by sa mimi podarilo tak by sa narodilo na jej narodeniny 🙂 takže keby budeš testovať?

simonecka4
autor
26. sep 2015

@miuska223 tak to určite vyjde 🙂
Ešte neviem možno koncom budúceho týždňa. Uvidím ako budem netrpezlivá 🙂 a ty?

miuska223
26. sep 2015

@simonecka4 ja asi stredu prvý raz... ked nie v utorok 🙂 lebo zázraky sa dejú 🙂 a musím v ne veriť.. aj maš nejaké pocity špeci?