icon

Intrauterinná inseminácia v septembri 2015

simonecka4
31. aug 2015

Ahojte.
Zapojte sa prosím tie ktoré budete tento rok podstupovať IUI. Je jedno v akom CAR a kedy to bude. Podelíme sa o informácie a skúsenosti.
My ideme na IUI v septembri tak by som sa s vami o to rada podelila. Verím tomu že to vyjde. Snažíme sa už 2,5 roka tak už si to zaslúžime 🙂
Verím že budeme v tomto fóre pozitívne naladené a dodáme si silu bojovať 🙂
Držím palčeky všetkým čo sa snažíte. Či už krátko alebo dlhšie.
A držím sa jedného hesla: Tí čo otehotneli na prvý šup sa majú naučiť zodpovednosti a my čo čakáme na bociana dlhšie sa máme naučiť trpezlivosti.
Takže dievčatá buďme trpezlivé aj keď samozrejme dobre viem že je to ťažké.
Budem sa tešiť na vaše príspevky. 🙂

simonecka4
autor
26. sep 2015

@miuska223 Tak budem držať palčeky. Musia tam byť // iné nechceme 🙂
Ani nie len mám taký pocit akoby to už bolo. A jedine to že som mala včera tie bolesti ako pred MS. Silnejšie aj slabšie. Dnes necítim nič zvláštne. A ty rovnako?

damarafrigg
26. sep 2015

@simonecka4 ja som potom brala utrogestan po iui. Ja som vnutorne mala pocit ako keby to vyslo. Po ma pobolirvalo ako pri menzese. Ja som nemala odvahu testvat a tie dva tyzd dom vydrzala. O dva tyzd telefonat ani som tomu nechcela verit.moja prac.morka bola hned nulova nakolko som bola v praci.
@miuska223 aj ja som bola v iscare v ba.
A coskoro budeme mat prirastok. Zrovna sme 35+3tt

simonecka4
autor
26. sep 2015

@damarafrigg No aj ja mam presne ten pocit že to vyšlo 🙂 a veru že včera ma tak isto pobolievalo. Aj teraz trošku cítim a sem tam ma aj také teplo oblieva 🙂 Tak to tam už určite je 🙂
Aj mne predpísali Utrogestan ale v našej lekárni to nemali a ani nevedeli objedať tak mám Lutinus aj som im volala či to môžem brať a vraj ano. Ono by to malo byť to isté.
Tak chvíľočku bude z teba mama 🙂

miuska223
26. sep 2015

@damarafrigg a koľký raz si bola?

damarafrigg
26. sep 2015

@miuska223 nam sa podarilo hned na prvykrat a zrovna na moje narodky.
@simonecka4 ja som nemala problem ho zohnat a co mi ostalo som doniesla lekarke ze to mozu niekomu dat. Odkial si?

simonecka4
autor
27. sep 2015

@damarafrigg Som zo Seredi. Ale keď mi predpíšu ďalší tak si ho vyberiem tam u nich v lekárni tam ho vraj majú. No a mne zostal pregnyl keďže som si ho nemala dávať. Tak neviem čo potom s tým.

miuska223
27. sep 2015

@simonecka4 je tu skupina nejaká že predaj tak tam predas

simonecka4
autor
27. sep 2015

@miuska223 Super tak potom sa tam mrknem na to.

miuska223
27. sep 2015

@damarafrigg a ktorý lekár?

miuska223
27. sep 2015

@simonecka4 a ešte aký problém ste mali?

miuska223
27. sep 2015

@simonecka4 a vy?

miuska223
27. sep 2015

@damarafrigg a vy teda? 😃

simonecka4
autor
27. sep 2015

@miuska223 My sa snažíme 2,5 roka. Vraj sme obidvaja v poriadku. Aj na laparke som bola a OK. Tak nechápem prečo to tak trvá. Inak nám neni nič.

damarafrigg
27. sep 2015

@miuska223 chodili sme k Lenke ale zrovna iui robila dr. Grosova. Ja mam pco partner je ok.

ckatka
27. sep 2015

@simonecka4 drzim palce...ja čakám...čakám 🙂 robím ovu testy z ranného moču aby som videla keď je pregnyl už preč a mám taký pocit že dnešná čiarka je silnejsia ako včerajšia...ci sa mi to len zda? Tehu testy budem robiť az od prvého...
PP znamená počet dni po pregnyle a PIUI počet dni po IUI. na fotke to nie je také jasne...ale naživo prvá je najtmavsia, potom bledsia, ešte bledšia a potom štvrtá je cca ako druhá

simonecka4
autor
27. sep 2015

@ckatka Ano aj mne sa to zdá tak ako si napísala
A ako je to s tým pregnylom? Ovu test ukazuje ako keby si mala stále ovuláciu?
Bodaj by toto boli už tehu testy 🙂 Tak som zvedavá keď budeš testovať. Držím palčeky.
Ja som dnes drahému povedala že by som aj koncom týždňa mohla testovať keďže som bez pregnylu. Ale povedal mi že nemám pokúšať. Že je jasné že tam budú dve čiarky ale že mám aj tak počkať. Som rada že aj on je tak pozitívne naladený 🙂
A ty nepociťuješ nijaké tlaky v bruchu? Ja som aj dnes trošku cítila také pichanie.

ckatka
27. sep 2015

@simonecka4 jejda to ja citim furt nieco...ruku do ohna by som dala ze to vyslo 🙂 uz aj meno mame 🙂
Testujen ovulacnymi, je to jedno. LH a HCG je podobna molekula, zachyti to ten ovu v pohode. Na priebeh je dobrý. A mam ich ešte dosť...

simonecka4
autor
27. sep 2015

@ckatka AJ ja som od toho dňa čo sme boli na IUI naladená tak že už to tam je. Tak si robíme srandu že to už ma asi mimčo v bruchu škrabká 🙂 takže som tiež o tom presvedčená 🙂 Som rada že si aj ty tak naladená 🙂
Jáááj a meno ja už viem asi 5 rokov 🙂 ale iba pre dievčatko.
A máš aj nejaké tehu? ja mám pár preto nechcem moc skoro testovať. Ale ty už zachvílku aj na kontrolu pôjdeš.

ckatka
28. sep 2015

Ďakujem za srdiečko ...aj ja držím palce 🙂

ckatka
28. sep 2015

@simonecka4 ovulacne došli, ešte mam 5 tehu. Dnešný ovu vyzera rovnako ako včera. Strašne dufam ze to uz nie je p regnyl...

simonecka4
autor
28. sep 2015

@ckatka nemôže to byť nijaký pregnyl 🙂 určite to bude malý škriatok v brušku. Myslím na teba aby to vyšlo 🙂
Ja mám stále chvílkami tlaky v bruchu. Tak len nech to je kvôli dvom čiarkam.

rica1
28. sep 2015

@ckatka
@simonecka4 sledujem diskusiu, mne na 11 dni po IUI ukazal ovulačny test rovnaku čiarku ako je testovacia a som vedela že je to tam, lebo predtym mi ovulačny nikdy takto neukazoval, a potom na 12dni po IUI uz sa črtala na tehotenskom aj slaba druha ale velmi velmi slaba ale ta tam predtym tiez nebola 🙂 nám vyšlo tretie IUI

simonecka4
autor
28. sep 2015

@rica1 a skúšala si aj tehu test? Kedy si bola na IUI a v ktorom CAR?
Ja som bola na IUI vo sťvrtok tkaže na testovanie mám ešte čas

simonecka4
autor
28. sep 2015

@rica1gratulujem 🙂 a mala si aj ty také tlaky v bruchu? Lebo tie čo im IUI vyšlo mi zatial potvrdili že aj u nich to tak bolo. Verím že nám to vyšlo 🙂

rica1
28. sep 2015

@simonecka4 ja som chodila najskor do heliosu martin, a potom sme presli do iscare martin z toho dovodu ze v cenniku mali ivf soft, a to som chcela absolvovat, nechcela som klasické ivf lebo ja som velmi velmi silno reagovala na stimulaciu obycajnym clostylom , npr ked som brala len 1 tabletku denne clostylu počas 5tich dni tak som mala az 8 folikulov všetky nad 18mm uz na 12DC a po pregnyle som potom mala aj ohss, takze ja som sa ivf desila strasne koli tomu ohss.. takze ked ivf som sihovorila ze ja by som zatial len soft skusila, no tak v iscare nas ale doktor odhovaral ze to sa skor odporuca starsim zenam okolo 40tky no a ze vyskusame este IUI tak si hovorim ok tak este IUI a ja čo som si všimla ze mne pichali pregnyl vzdy npr ked mali folikuli 18mm a potom nasledne prebehlo IUI o tie dva dni ale stale mi niečo hovorilo že to je skoro že sa mohlo počkat ešte stym pregnylom ze este den dva sa mohlo počkat, ja neviem mozno trepem a po pregnyle este folikuly dorastu kym prasknu, ale moj sukromny pocit to bol a potom ked sme sli teda na to tretie IUI uz v iscare tak hovorim doktorovi ze nemozem pichat pregnyl a potom sa dostavit v tom case na IUI koli praci a ze mi to vychadza az o dva dni neskor , to jest on chcel tiez pichat pregnyl ked mal folikul 18mm , to som brala 0,5 tabletky clostylu a mala som 4 rovnako velke folikuly a ja ze nie ze pregnyl este nie az o dva dni a on ze to uz moze byt neskoro a ja ze tak inak mi to nevyde z roboty sa uvolnit a tak mi pichli pregnyl o dva dni na to to znamena ze tie folikuly podla mna lepšie dozreli a boli vecsie a pripravenejsie tie vajčka vnutri a potom bolo IUI a to vyslo, a ja neviem ale stale mam pocit taky ze keby sa počkalo aj tie prve dva razy ze to mohlo byt uspešne, ja som npr v prirodzenom cykle bola na IUI a pichali mi pregnyl ked mal folikul ze 17mm , no načo? ked prirodzene praska folikul az od 22mm

rica1
28. sep 2015

@simonecka4 ja som najskor skusila ovu test, a tam bola rovnaka ciarka ten som robila rano a potom vecer uz tehutest a tam bola slabulilinka ciarka a to som vedela ze je tam lebo predtymsom nikdy nemala ani len naznak ničoho, tak mne sa potvrdilo ze ovutestom sa da vyzistit aj tehotenstvo..
som sa predtym v tom prispevku rozpisala no proste v skratke my ked budeme planovat druhe a dojdeme zas az na IUI , tak si nedam pichnut pregnyl skor ako bude mat folikul 20mm a viac
a dovod IUI pre nas bol ze manzel mal horšiu morfologiu spermii to znamena tvar spermii a ja endometrioza ale objavena az tak na laparke , nijake problemy ani bolesti ani cysty som nikdy nemala tak preto som aj bola prekvapena ze endometrioza, ale vajcovody prechodne

rica1
28. sep 2015

@simonecka4 ja som citila prsia a brucho ano, ale to bolo ako pred kramamy,,

simonecka4
autor
28. sep 2015

@rica1 tak ti poviem že aj ja som bola na sono a na krv na 16 DC v prirodzenom cykle a povedali mi že má folikula 17 mm čo sa mi tiež zdalo málo ale keď brali aj krv mali by vedieť ako to je. A keď som volala o výsledky povedali že mám prísť na daľší deň t.j. 17DC na IUI. Ale ja som určite ovulku mala lebo už deň pred IUI som mala večer bolesti čo mávam keď mám ovulku. Takže preto som presvedčená že to vyšlo. Ale nemala som nijaké hormóny a ani pregnyl mi nepichali. Tak teda musím len veriť.
A je to možné že v tých predchádzajúcich ťa len naťahovali aby si musela prísť znovu. Alebo neviem čo si o tom myslieť.
AJ si bola už u svojho gyn. či sa zatiaľ riadiš len podľa testov?
My sme išli na IUI aj keď nám povedali že sme v poriadku. Aj na laparke som bola a vajcovody mám priechodné bez endometriózi. Priateľ má spermiogram ukážkový on môže plodiť kade chodí 🙂 preto viem že to nemá prečo nevyjsť. Jedine že by lekári pochybili a zavolali ma skôr.
Áno také bolesti ako keby som mala mať MS. Deň po IUI som to cítila skoro celý deň a teraz len chvílkami.

rica1
28. sep 2015

@simonecka4 ja uz mam v postielkemesačne babetko vdaka IUI 😀 takze ja uz mam po🙂 neviem či natahovali podla mna nie, ale oni maju taky postup zevraj folikul je zrely ked ma tych 17mm, ale ja som nebola spokojna vnutorne, lepsi pocit som mala ked mi pichali pregnyl ked mal folikul 21mm ako tento posledny krat a IUI bolo o dva dni na to... tak silno silne drzim palce? kedy budes testovat? ja ked budem chciet druhe babo, teda ja by som ho uz chcela teraz 🙂 tak budem musiet ist na IUi v prirodzenom cykle ak to nevyde prirodzene, lebo po clostyle hrozia aj dvojičky a tak to uz pre istotu riskovat nebudem 🙂
ja som testovala a potom som sla na krv k mojmu gynovi a hcg bolo vysoke, a potom znova a znova az kymnebolo potvrdene teho od doktora a potom na prve sono či je to vnutromaternicove tehotenstvo som sla do iscare? a Vy ste v akom centre?

rica1
28. sep 2015

@simonecka4 a mne robievali len sono ako su na tom folikuly inak krv nebrali