icon

Intrauterinná inseminácia v septembri 2015

simonecka4
31. aug 2015

Ahojte.
Zapojte sa prosím tie ktoré budete tento rok podstupovať IUI. Je jedno v akom CAR a kedy to bude. Podelíme sa o informácie a skúsenosti.
My ideme na IUI v septembri tak by som sa s vami o to rada podelila. Verím tomu že to vyjde. Snažíme sa už 2,5 roka tak už si to zaslúžime 🙂
Verím že budeme v tomto fóre pozitívne naladené a dodáme si silu bojovať 🙂
Držím palčeky všetkým čo sa snažíte. Či už krátko alebo dlhšie.
A držím sa jedného hesla: Tí čo otehotneli na prvý šup sa majú naučiť zodpovednosti a my čo čakáme na bociana dlhšie sa máme naučiť trpezlivosti.
Takže dievčatá buďme trpezlivé aj keď samozrejme dobre viem že je to ťažké.
Budem sa tešiť na vaše príspevky. 🙂

simonecka4
autor
28. sep 2015

@rica1 Ahááá. Ja som myslela že len čakáš 🙂 Gratulujem. Užívaj si to 🙂
No mne brali vždy aj krv tak z toho by mali vedieť presnejšie.
Chodíme do GynFiv ale dúfam že už tam pôjdem len na krv že som tehotná a to je všetko 🙂 Mám tam ísť 8.10. a testovať? ani neviem. Chcela som koncom týždňa ale drahý mi povedal že nemám pokúšať. Verí že sa to podarilo ale bojí sa aby som netestovala skoro keby to náhodou neukázalo a aby som nebola sklamaná. Tak ešte uvidím 🙂

rica1
28. sep 2015

@simonecka4 na 13DPO by podla mna bolo uz cosi vidno, ja som testovala🙂 skor🙂 ale mne napovedal ten ovu test, keby na ovuteste nebola ciarka tak tehutiez nerobim, proste aj keby ovu bol biely mala by som stale nadej a čakala by som, ale ked uz na ovu bola ciarka tak mi cosi hovorilo ze to je ono

miuska223
28. sep 2015

@simonecka4 inak ja nemám žiadne tlaky :(

ckatka
28. sep 2015

@simonecka4
@rica1
Ja uz ovu nemam...tak odzajtra skusam tehu testy. 🙂 som zvedavaaaaa....mam PMS ako vysity, hoci do kramov ešte par dni. Tiež mi pichali pregnyl keď mal folik 18 mm...a nie som a tým úplne stotoznena. Uvidíme. Mame ist na IVF ale chceli sme skúsiť jedno IUI aspon

rica1
28. sep 2015

@ckatka scim nie si stotoznena? ze pichali uz pri 18mm? inak ja neviem prečo to robia ze uz pri 18mm☹ oni su lekari oni vedia ale potom prečo prirodzene praska az pri 22-24-26 , oni asi vedia ze ked robia ivf a ked su foliky 17mm ze uz v nich su zrele vajka schopne sa oplodnit asi preto ja neviem,ale mne prvy krat čo pichli pregnyl neskor tak vtedy sa to podarilo a ja som mala stale pocit ze preto lebo to uz bolo viac pripravene

ckatka
28. sep 2015

@rica1 hej, tiež sa mi zda skoro. V pondelok o 7 so m mala dva 16 mm folikuly. V stredu jeden 18mm ( jeden z tdch dvoch 16mm ktovie kam sa podel), v stredu večer mi kazali pichnúť Pregnyl a v piatok ráno bolo IUI. Ono asi vedia co robia...ale každý cyklus je iný.

ckatka
29. sep 2015

@simonecka4 dnes prvý tehu test a biely. Zeby ešte skoro? Ako možno nejaký neodfotitelny záblesk dusika tam je... Nevadi...zajtra.

simonecka4
autor
29. sep 2015

@ckatka to je určite len skoro. Verím tomu že tam tie dve čiarky budú 🙂 nechaj tomu ešte čas. Ja som včera pozerala že mám doma len 2 tehu a 1 ovu test. Tak sa možno na to aj vykašlem a nebudem testovať. Nech sa nestresujem. 🙂

simonecka4
autor
29. sep 2015

@rica1 Dnes som len 4-5 DPO. A neskôr uvidím či budem testovať.
Neviem čo sa somnou deje ale niesom ani nedočkavá. Zato moja sesternica sa nevie dočkať kedy pôjdem na kontrolu 🙂 Ale to je asi len dobre

miuska223
29. sep 2015

@ckatka koľko dpo si?

rica1
29. sep 2015

@ckatka a ktory dpo si ?

ckatka
29. sep 2015

@rica1
@miuska223 dneska je to 11 dni po IUI... to uz by mohlo byt vidiet :(

miuska223
29. sep 2015

@ckatka tak mohlo ale niektoré mali náznak prvý za 12dpo

rica1
29. sep 2015

@ckatka no ja som mala slabulilinkeho dusika na 12dc, ale ze uplne slabeho, potom rano na 13dc uz bol silnejši

ckatka
29. sep 2015

@rica1 DC alebo DPO? 🙂 asi DPO myslim, to bude preklep.... ja som velmi zvedava, je to uz nas druhy pokus, strasne sa bojim toho IVF, tak zatial na to nemyslim a VERIM ze to tentoraz vyslo. Prosiiim 🙂
inak je mi tak vselijako - ale to skor z toho utrosu, ako keby PMS uz mam...ale to moze byt cokolvek...

miuska223
29. sep 2015

@ckatka ja mám z utrošu normálne taký výtok že dovi :D tečie to a tečie

ckatka
29. sep 2015

@miuska223 to nie je vytok ako taky - ale to sa ta tableta rozpusta - to tecie... veru je to neprijemne a clovek ma pocit staleho vlhka, pozor na to - hrozia mykozy,... treba cistou vodou umyvat castejsie a papierovym obruskom osusat

miuska223
29. sep 2015

@ckatka jooooj to mi nikto nepovedal musím začať častejšie umývať lebo už teraz to nie je to pravé orechové 🙂

ckatka
29. sep 2015

@miuska223 ja som sa to tiez len docitala zo skusenosti viacerych zien... po par dnoch (hlavne v noci), ma zacalo vsetko svrbiet... tak som v noci aj 2x vstavala a umyvala,...a potom to preslo, teraz si uz davam pozor

rica1
29. sep 2015

@ckatka ano ano jasne ze dpo. na 12dpomsom mala slabulilinkeho ducha ktoreho som videla len npr ked som dala test o bielu kachličku v kupelni a aj to len pri určitom sklone a svetle 😀 strašne Vám držim všetkym palce!!!

rica1
29. sep 2015

@ckatka a 12dpo az vecer na teste bol slabulinky, rano počitam ze by este asi nebol ziadny, lebo ja som prvy krat testovala podvečer

jajka71
29. sep 2015

@ckatka ja som si urobila tehu test asi prilis skoro, nic nebolo, tak som neriesila, potom som riadne prisla do sluzby ako kazdy den a jediny krat pocas tehu ma naplo v ten den, prvy krat v jedalni (v kuchyni sa varil obed pre domov dochodcov) a potom v izbe po nebohej, kolegyne hned utekali kupit mi test, tak som sa objednala na gyndu...a ukazalo sa, ze som si uz davno mala urobit test, bol by pozitivny,

tak som na sestrinu svadbu sla ako tehotna 🙂 cize na sestrinej svadbe som bola ja v prvom trimestri a svagrina tyzden pred porodom 🙂 veeeeeeeeeeeeeeeelmi drzim palce

inak ten pocit po IUI ked je tak mokro to bolo cudne...par minut po tom ako sme vysli z centra som mala pocit, ze som sa pocikala, ale sestricka mi povedala, ze to len dezinfekcia, ze sa nemam bat....

dnes tu pri mne lezia takmer osemmesacne dvojicky, ktore sa narodili sice dva mesiace skor, ale za nic ich nedame 🙂

rica1
30. sep 2015

@jajka71 mala si po IUI dvojičky???

miuska223
30. sep 2015

Jasom dnes testla a negatívny som 9dpo :(

simonecka4
autor
30. sep 2015

@ckatka
@miuska223
dievčatá ja si myslím len že ste skoro testovali. Nemusí to ešte ten test zachytiť a keď ste k tomu mali aj pregnyl.
Musíme veriť 🙂

miuska223
30. sep 2015

@simonecka4 verím ale aj tak by som už chcela vedieť výsledok :(

simonecka4
autor
30. sep 2015

@miuska223 to ti verím. Aj ja už by som chcela vedieť na čom som. Ale čo už keď musíme čakať :(
najhoršie je že priateľ začína byť trošku skeptický. Ale ja som našťastie v pohode.

jajka71
30. sep 2015

@rica1 mam dvojvajecne dvojicky s tym, ze nikto ti nikdy nepovie, ci je to len IUI alebo sa podarilo aj "normalne", lebo je medzi nimi nestandardny rozdiel v pocati, ale ano, mam dvojvajecne dvojicky a postupili sme IUI to je vsetko co oficialne viem 🙂

ale dvojicky mam v genoch pozehnane (obgeneraciu - generacia starych rodicov je nositel genu) ja a trosku aj manzel, cize ktovie....

rica1
30. sep 2015

@jajka71 fíha, a to je aky nestandardny? gratulujem, dvojnásobná radost🙂 musí to byt krásne, ale náročne. inak ja ked budem chciet druhe tak asi tiez budeme skusat IUI ale uz bez stimulacie lebo vyššie som pisala ze ja som npr po poltabletke clostylu mala 6-8 folikulov tak mne raz aj odmietli robit IUI prave koli tomuto,, a ked to vyšlo tak som vtedy mala 4 folikuly ale vsetko dominantne a doktor hovori ze velka sanca mat dvojky, ale teraz ked uz jedno mame tak dalsi krat keby nahodou ze dvojičky uj, to by bolo pre nás naročne

jajka71
30. sep 2015

mi hovor, my sme zacali stavat dom, zaliali zaklady a potom lekari povedali dvojicky, tak s tym stojime, lebo sa narodili velmi skoro a treba cvicit vojtovku....
nam v centre povedali, ze ta pravdepodobnost, ze sa to podari, je kvoli manzelovi maximalne 15 percent, ze sa to na niektori pokus podari,

ked som volala, ze uz nic,ze cakame dvojicky, tak mi lekari neverili....lebo tomu nic nenasvedcovalo, ako sa ukazalo, maju v tom prsty aj ine faktory, ako som pisala...

nadej umiera posledna, my sme jeden z tych pripadov, ze statistika je jedna vec....

to, ze su aj vdaka UIU s ich skorym prichodom na svet nic nema, tam zauradovali ine zalezitosti, no vdaka BOhu, zijeme, aj ked sest mesiacov tehu bolo ukazkovych, vyzeralo to koncom 30tt ze uz to tak krasne nedopadne...