icon

Intrauterinná inseminácia v septembri 2015

simonecka4
31. aug 2015

Ahojte.
Zapojte sa prosím tie ktoré budete tento rok podstupovať IUI. Je jedno v akom CAR a kedy to bude. Podelíme sa o informácie a skúsenosti.
My ideme na IUI v septembri tak by som sa s vami o to rada podelila. Verím tomu že to vyjde. Snažíme sa už 2,5 roka tak už si to zaslúžime 🙂
Verím že budeme v tomto fóre pozitívne naladené a dodáme si silu bojovať 🙂
Držím palčeky všetkým čo sa snažíte. Či už krátko alebo dlhšie.
A držím sa jedného hesla: Tí čo otehotneli na prvý šup sa majú naučiť zodpovednosti a my čo čakáme na bociana dlhšie sa máme naučiť trpezlivosti.
Takže dievčatá buďme trpezlivé aj keď samozrejme dobre viem že je to ťažké.
Budem sa tešiť na vaše príspevky. 🙂

simonecka4
autor
3. nov 2015

@ckatka to je vlastne uz to umele oplodnenie kedy ti vlozia oplodnene vajicko?
Drzim silno prsteky. Uz sa to musi podarit.

sandria33
3. nov 2015

Ahojte, ja idem zajtra na tretiu iui, dufam ze uspesnu

clarissa77
3. nov 2015

@sandria33 budem silno drzat palce. Urcite to vyjde 😉 toto bude stastny mesiac pre nas vsetky 😉

sandria33
3. nov 2015

@clarissa77 ale stastny mesiac asi ano, ja som mala v horoskope ze v novembri ma caka splodenie dietata 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂. Tak silno verim

simonecka4
autor
4. nov 2015

@sandria33 Držím palce aby sa podarila 🙂

sandria33
4. nov 2015

Uz som po iui, uz treti krat mi musel dr. krcok roztahovat, ale pre mimi clovek urobi asi vsetko a kazdu bolest znesie 🙂

ckatka
4. nov 2015

@simonecka4 dakujem, ano to je presne to,... dufam ze budemem mat dost vajicok, uz sa tesim, predpokladany datum je 7 december, takze pod stromcekom bude dufam pozitivny test ;)

simonecka4
autor
4. nov 2015

@ckatka moc ti drzim palceky aby to vyslo. A v poistovni ti to v pohode schvalili a vsetko preplatia? Dufam ze my to potrebovat nebudeme ale aj tak moc tomuto iui neverim.

miuska223
4. nov 2015

@sandria33 to ako sa krcok roztahuje?

sandria33
4. nov 2015

@miuska223 kliestami ti ho uchopi a roztvori, pritom zena trochu trvaca, ale nie je to nic strasne a.. apocit pritom je ako stipnutie a tahanie vo vnutri... pre mna dost neprijemne,

ckatka
6. nov 2015

@simonecka4 dakujem
v poistovni schvalili a preplati samotny zakrok ako taky, (teda ultrazvuky, odbery, narkozu, oplodnenie v laboratoriu) ...ale je to aj tak svinstvo pretoze lieky si doplacas (napr Menopur a Orgalutran co som dostala injekcie na stimulaciu ma stali zatial 200E) a takisto vsetko co nie je samotny zakrok doplacas tiez. Plus utrogestan po vklade, zamrazenie zvysnych embryi (ruku na srdce, ktora z nas by oplodnene vajicka vyhodila?), predlzenu kultivaciu, pripadne ISCI (150 - 300e podla poctu vajicok).... a cokolvek co zvysuje sance, je kopec penazi navyse.
Ked uz sa par dostane do situacie ze musi podstupit IVF, tak vacsinou uz chce mat istotu ze spravil co mohol ,tak si doplati co sa da. Toto by podla mna malo byt sucastou. Ked mas diagnozu ze nemas spermie, tak MESA/TESE by mala byt hradena a ISCI takisto.

simonecka4
autor
9. nov 2015

@miuska223
@ckatka
@sandria33
Takze dievcata ani druhy pokus nevysiel :(
Teraz sa mame objednat na konzultaciu a asi sa budi riesit geneticke testy a imunologia.

clarissa77
9. nov 2015

@simonecka4 to mi je luto 😒 ja som dnes tiez cerstvo sklamana, robila som test a je negativny. Drzim palce do dalsich krokov 👍 ja mam buduci tyzden vysledky z imuno

miuska223
9. nov 2015

@clarissa77
@simonecka4
@ckatka
mňa čaká HSK v stredu

clarissa77
9. nov 2015

@miuska223 drzim silno palce 🍀

sandria33
9. nov 2015

@simonecka4 to mi jeluto :((

simonecka4
autor
9. nov 2015

@clarissa77
@sandria33
@miuska223
Nejako to musie zvladnut 🙂 je totazke ale musime vsetky verit.

simonecka4
autor
10. nov 2015

Dievčatá myslíte si že môže byť problém v centre keď to nevyšlo? Viete lebo keď sme obidvaja v poriadku ja nevidím problém aby to nevyšlo. Podľa mňa mi minulý cyklus ani folikula nepraska a preto to nevyšlo. A niekedy ma napadajú aj také veci či mi tam tie spermie vobec dali. Či mi tam nedali len dezinfekciu. Máte aj vy také paranoje alebo to len ja som jak blázen?

clarissa77
10. nov 2015

@simonecka4 no moj nazor poznas..ja uz na Svk neverim nikomu a nicomu..mne robili v GF iui s katastrofalnym spg a to nemali..mali to odlozit..dobre vedia ze spg mame super, bola to len mala infekcia, ktoru bolo treba preliecit. A to neriesili. Ja idem skusit konecne to Brno koncom mesiaca, tak snad to vyjde. Tam je uplne iny pristup, inak sa na to vsetko pozeraju. V GF si pre nich len zdroj prijmu..

clarissa77
10. nov 2015

@simonecka4 verim ze si sklamana, ja som pri prvom IUI tiez bola a velmi. Cely den som preplakala. Ale treba bojovat dalej 👍 podari sa to, uvidis..alo dlho skusate?

miuska223
10. nov 2015

@simonecka4 popravde mm to stále tvrdí on chce Brno. Tiež mu to na Slovensku príde ako práčka peňazí. Ja sa im snažím veriť. A ste obaja v poriadku?

simonecka4
autor
10. nov 2015

@clarissa77 snazime sa od 3/2013 a spg mane vyborny. Uvidim co mi drahy povie na to brno. A do ktoreho tam ides? A musis znovu nosit vsetku dokumentaciu?
@miuska223 ano tvrdia ze sme v poriadku. A uz zacinam byt tiez voci nim skepticka

clarissa77
10. nov 2015

@simonecka4 ja som si len v GF vypytala kopiu hormonalneho profilu, aby som nemusela zas cakat. A poviem ti - velky problem s tym mali. Ale oklamala som ich ze to chcem pre svojho gynekologa, ze je zvedavy 😉 tak nakoniec mi ho dali. A papiere z IUI som mala, tak aj tie som im v Brne odovzdala. A ten hormonalny profil sme presli bod po bode, v GF mi ho ani neukazali. A chodim do Reprofit Brno. Napisala som im mail, svoj problem a vsetko okolo a objednali ma. Su tam strasne zlati, ustretovi. Termin mi dali na 17:00h.

miuska223
10. nov 2015

@simonecka4 u nás zatiaľ problém u manžela a ja uvidím zajtra

simonecka4
autor
10. nov 2015

@clarissa77 pozriem čo všetko mám doma tak snáď nebudem musieť nič pýtať. Bavili sme sa o tom s priateľom a vôbec neni proti brnu. Tak by sme asi do toho išli.
Prosím ťa a Reprofit je to isté čo ReproGenesis? lebo na stránkach majú úplne rovnaké adresy a som z toho dosť zmätená. Ešte je tam aj centrum www.ivfbrno.cz to si nepozerala?
A teraz tam ideš len na konzultáciu? Ja im asi tiež napíšem mail. Keď tak by som im aj do mailu poslala moje výsledky.
Mňa len zaujíma ako je to napríklad so sledovaním folikul. Či sa chodí k svojmu lekárovi alebo ako. Veď vieš nedá sa do brna chodiť každý deň. Predsalen chodíme do roboty.

simonecka4
autor
10. nov 2015

@miuska223 držím palce. Daj viedieť aké máš výsledky.

miuska223
10. nov 2015

@simonecka4 jasné dam a ty chodis do GF?

simonecka4
autor
10. nov 2015

@miuska223 áno. Aj ty? Ale vyzerá to tak že pôjdeme skúsiť IUI aj do brna. Aj keď by bolo dobré asi urobiť aj tie genetické testy tak neviem.

simonecka4
autor
10. nov 2015

@simonecka4 teraz som si všimla že Reprofit a ReproGenesis majú len rovnakú ulicu 🙂

simonecka4
autor
10. nov 2015

@clarissa77 to si už videla že sama sebe píšem ? 🙂 to vyššie malo byť tebe 🙂