IVF január 2020
Ahojte baby, chysta sa niektora z Vás v januári na IVF? 😊
@beatinka no to bude vzdy niekto iny 😭. Tam sa doktori stale striedaju. A uz den ovulacie, ani rast folikulov sa ovlyvnit neda 😕. Pondelky, utorky robi Krajko. Stvrtky, piatky tato mila doktorka, a stredy tiez nejaka doktorka. A este sa potom rozne menia, ako sa im da robit.
@maciatkoe ty to riadne poznáš, keď máš takéto infošky... 👍 takže to aby som sa snažila všetky konzultácie pasovať na štvrtky piatky. A prosím ťa, nevieš ako to je so spermiogramom? Lebo nám povedala, že výsledky sú tak do týždňa. Lenže ak mu zase nenájdu žiadne spermie, tak to by asi mali vedieť aj skôr, nie?
@beatinka chodila som tam viac krat na IUI tak to uz viem, ako to tam chodi 😊. spermiogram tam drahemu robili pred viac ako rokom, to uz nepamatam kolko trvalo. A na taky riadne kompletny spermiogram vratane fragnentacie DNA sme boli v gyn fiv v lete, a vysledky boli na druhy den. V gyn fiv sme len na ten spermiogram boli a na hyfosy, kedze helios BB mame 3 minuty autom tak sme ostali v helios 😊. Ale pocet spermii zistovali v helios vzdy v den IUI, a do 2 hodin, nam povedali pocet, pohyblivost, a supli mi ich vramci IUI dnu.
@callisia chodime do reprogenesis a tiez boli sklamani, ze to sa im uz dlho nestalo, ze sa rozpadlo a bolo najvyssej kvality...ze som proste mala smolu, ze ono pocas mrazenia sa moze poskodit krystalikmi ako mrzne, a potom uz pri rozmrazovani sa rozpadava. pytala som sa ,ci to bolo preto, ze bolo embryjko slabe alebo zle...povedali , ze nie, ze urcite bolo kvalitne.bola hatchujuca blasta najvyssej kvality.ale do vnutra, DNA nevidia...ci bolo ok...ktovie, preco sa to deje a co sa vlastne stalo
@callisia a gratulujem k tehotenstvu, drzim palce, nech vsetko ide tak ako ma.🍀🍀🍀mozem vediet, kolko mas rokov?lebo podla lekarov nas najvacsi problem je moj vek...mam 1 syna , ktoreho som mala mladsia a vtedy to bolo prirodzene a ani neviem ako, neplanovane.no smola, ze tie moje vajcovody sa poruchali, ze inu moznost ako ivf nemam.😔
@callisia ja som mala iba ket. nikdy nie et a napr. v usa sa tiez robia len kety. v mojej vekovej kategorii rozdiel uspesnosti v tabulkavh bol ze fakt 1-2 percenta. myslim ze 44percent a 46 percent. co ma ale zaujalo. tak v momente ako ma zena pozitiv hcg
klido aj ze 50 uz je uspesna statistika. aj ked napr by z toho bolo len biochemicke..
Ahojte ja mam 23 rokov chodíme do ISCARE v Martine. Ja nepriechodná práva strana a priateľ zlý spermiogram ( morfo 1%). Stimuláciu už mám za sebou na začiatku som mala 16 vajíčok no na mrazenie boli vhodné iba 3. ET nemohli spraviť lebo som dostala hypertimulačný syndróm a dostala som, menštruáciu.. Tak čakáme na KET mal by sa uskutočniť cca v polovici januára 🍀 môj prvý 🍀. Všetkým vám držím palčeky 🍀. Aj ja mám dôveru a neschválili mi to.. "Priateľ nemá úplnú sterilitu a ja mám nepriechodný iba jeden vajcovod" toto bola ich odpoveď.. Všetko sme si teda hradili sami ale čo človek neurobí pre náš sen ❤️.
@jaja656
@maciatkoe tiež som teraz zostala riadne prekvapená. Ešte som sa nestretla s prípadom, že by neschválili. Tak ešte aby sa človek bál aj o to, že či vôbec sa k tomu dopracuje. My sme si zase povedali tak, že nebudeme do toho investovať neviem aké horibilné sumy, aby sa nestalo, že “minieme všetko” na to, aby sme mali bábo a potom ho nebude z čoho uživiť. Dosť, že nás čaká tá TESA, ktorá je pekná pálka... nie ešte platiť si to uuuplne komplet celé.
@beatinka to tesa kolko stoji? Uvidis, nebudete potrebovat tesa, budu spermijky prirodzene ❤. Inak asi ta vseobecna poistovna je na IVF ideal. Uz rovno je to IVF schvalene, a na nic sa necaka. A to som chcela v septembri vymenit za doveru. Este, ze som ostala vo vseobecnej poistovni.
@callisia ďakujem 🥰. no folandrol bral 3 mesiace a aj napriek tomu bol verdikt azoospermia. Čiže ak sa fakt nestane zázrak, že sa nejaké kúsky prebojujú von, zostáva nám len tesa. On má jeden semenník “odumretý” a druhý vraj menši, ale funkčný. Od októbra bral FertilUp a na spermiogram ďalší íde až v tom januári, lebo bral antibiotiká, tak vraj aspoň dva mesiace aby bolo po nich.
No našťastie sme mali nejaké korunky na šetrene len budúci rok sme si chceli začať stavať dom tak nám to dosť prerušilo plány.. Ak mám byť konkrétna tak vyšetrenia čo sme museli podstúpiť boli nejako okolo 200€, lieky na stimuláciu nás vyšli cca 400€, celý proces ivf (pohovor, koordinarský pohovor, embrio pohovor, ultrazvuky, odber oocytov) 1100€, dali sme si 6 vajíčok oplodniť prirodzene to nevyšlo ani jedno a dalších 10 metódou ICSI 420€ , MACS 280€ a zmrazenie, čistenie a úschova na jednu slamku troch embryí 560€.. V tom mám jeden vklad a ďalšie ostatné sa budú tiež platiť.
Takže okolo 3000€ nakoľko tam musím dochádzať 60 km tak a 60 km späť.. Ale tiež sme sa dohodli na tom že ak sa to proste nepodarí tak to zatiaľ necháme tak.. Aj keď človek stále dúfa a verí že sa to podarí musí rátať aj s tým opačným výsledkom.. Chcela som zmeniť aj pojišťovnu ale bolo mi povedané že ani tam to nemusí prejsť a dodatočne nám môžu poslať vyúčtovanie.. Ale v budúcnosti ju určite plánujem zmeniť.. Veľa som sa kvôli tej poisťovní na plakala lebo ani oni sami nevedeli prečo to tak je a do dnes mi nedali dôvod prečo len sa stále ohradzali že im to tak kážu §..
Mna caka 2 KET. Kedze som mala.5.12. prvy KET a ten asi nevysiel. Som 7dpt a test biely a pocity presne ako na menzes.
@maciatkoe s sa už som tu 🤗