IVF máj/jún 2021
Ahojte žienky, ktoré idete na IVF tento mesiac alebo v júni? Ja idem budúci týždeň ku gynekologičke s výsledkami a musím sa s ňou dohodnúť ako ďalej v riešení IVF 🙂 Ku koncu mesiaca by som mala dostať ďalšiu MS, tak aby som nič nepremeškala 🙂 Aký ste mali Vy postup, keď ste sa rozhodli riešiť IVF? Chodím do GF Žilina.
@macik9 ahoj to musi najskor schvalit ZP a potom sa hned zacne, neboj netrva to dlho. Do tyzdna mi to schvalili.
@macik9 ano este pred schvalenim poistovne...lebo zrovna som tam bola 15DC a od 16DC sa zacina dlhy protokol. Tam sme vypisali ziadost a ze to uz riesi s poistovnou Helios, kym sa to schvali tak aspon uz stimulujem :D hovorili ze ked mame VSZP tak tam ziaden problem nebude - lebo mam PCOS, nepriechodne vajcovody a muz zlu morfologiu
@zivana dakujem pekne. Neboj to ti urcite dorastu. Ja uz 9ty den picham, ked budes aj ty na 9tom uvidis ze budu hned vacsie. Oni budu vidiet na sone tak ti mozno davku zvyssia. Mne zvysili posledne 3 injekcie na 10jednotiek. Alebo ked tak sa spytaj a netrap sa s tym vobec, dorastu uvidis. 🙏
@karolli111
@lusitka15 ďakujem dievčatá za podporu 😍 ja si už 13 dni picham ten decapectyl a práve preto som z toho taká rozcarovana že to ide tak pomaly. Musím nejako vydržať s nervami a neopustat sa.
@zivana ďakujem veľmi pekne
@zivana aha tak 13ty,no ale mozes mat nieco ine. Ja mam len to rekovelle. Urcite ti poradia. V pondelok uvidis co ako. Budem mysliet na teba. 😌
@karolli111 ďakujem. Hádam už v pondelok budem o krok bližšie k cieľu. 🤞
ahojte mala ste niektorá poisťovňu dôveru? ako dlho trvalo než vám to schválili? ja mám cca o týždeň dostať ms a teda začať stimulovať ale zatial mi nevolali že by to schválili a už to bude vyše týždeň a pol čo sme spísali žiadosť....
@karolli111 no super,ja že nejaký mesiac 😀 vďaka...
@zivana mne akurat volali tak utorok rano mi dali opu nakoniec. Aj tak dobre. Mam cely tyzden dovolenku 😬
@macik9 niee kdeze v dnesnej dobe uz to ide rychlo hlavne ked to lekar posle elektronicky. 👌
@karolli111 tak teraz len lezkať a oddychovať. ✊🏼🤞
@tamara456 ja mam, my sme ziadost napisali ale bolo treba este urologicke muzove donies a az potom to odoslali. Nemate si este nieco doplnit?
@tamara456 ak si nic nemate doplnit a vieze ze to lekar odoslal, zavolajte v klude do dovery v akom je to stadiu. Ak nie opytajte sa sestricky ci a kedy sa to odosielalo.
@karolli111 aha ok dakujem ....myslím že nič netreba lebo pri poslednej konzultácii ked sme vlastne vypisovali žiadosť tak sme aj absolvovali pohovor s embryologičkou teda taký len nejaký úvodný, vraj ešte potom bude jedno sedenie kde sa dohodneme čo ako chceme čo sa týka tých možností pri ivf no a vtedy aj absolvoval ešte manžel ten test na antioxidačný stres ...tak myslím že už by nemalo byť nič treba a ešte sa spýtam ty chodíš normálne do práce popri tom ako si picháš ? lebo mne odporúčali pn
@andrea_r016 ahojte.mozem sa aj ja pripojit k duskusii?aj my zaciname od zajtra s injekciami.kratky protokol.jedno dieta uz mame ale druhe sa nam uz dlhsie nedari.my chodime do BB Helios.dost sa tych injekcii bojim...zatial budem chodit do prace.nastastie nemam fyzicky narocnu pracu...mozem sa opytat na stravu pocas stimulky?co papate?dakujem
@mathik84 ahoj, aj ja som sa bála. Pri prvých injekciách som sa potila ako blázon, a teraz si to picham už sama. Žena si zvykne na všetko. Takze sa ničoho nemusíš báť. A strava? Hlavne veľa bielkovín. Snažím sa každý deň vajíčko, mliečne atd. Ja moc mäso nejem takze musím veľa improvizovať. A ešte k tomu aj HIT. Kúpila som si aj spirulinu, ta obsahuje veľké množstvo bielkovín. A tiež je dôležité piť veľa vody. Ja sa snažím aspoň 3-4 litre denne vypiť.
@tamara456 no tak potom uz len skus prevolat do dovery ci to tam vobec je a kolko to bude trvat. Oni ti poradia, su ochotni. Ja mam stale home office, tak mne to je jedno. Ale od buduc. Tyzdna mam dovolenku. Ak musis chodit do prace a mas to narocne radsej si daj PN.
@mathik84 ahoj, ja napríklad čo sa týka ranajok tak mozzarella korbaciky parenice, skyr, vajíčka, naklíčené mungo, losos makrela,tuniakova pomazanka, tvaroh ochuteny, musli s bielym jogurtom, ovsená kaša k tomu orechy, mandle ...a varila som spenat s vajickami a zemiakmi, chcem robiť šošovicovu omáčku alebo polievku a potom bryndzove halušky a popozerám recepty čo obsahuje vela bielkovin 🙂
@karolli111 ok dakujem 🙂 ..no mám práveže náročnejšiu aj nočné robím takže pôjdem pn ...
@tamara456 no tak to je jasne daj sa na PN a budes v klude odpocivat 🙂
Ahojte, tak ja končím. Stopli mi stimuláciu. Moje telo je tvrdohlavé, vôbec nezareagovalo na hormóny. Uvidíme čo nám prinesie další mesiac. Všetkým Vám držím palčeky aby ste boli úspešne 🤞😘
@zivana ahoj, no tak to ma mrzi. 😪 Dufam ze buduci mesiac ti daju lepsiu stimulku a lieky, ked tieto nezareagovali. Hlavne bud trpezliva, cas ubieha ako voda, neboj 🙏

@karolli111 ahoj, tak ja som stále len na začiatku, vajka rastu veľmi pomaly, neviem ako pomôcť aby boli lepšie. Snažím sa aj pochodit aj byt v klude, a stále nič. Som stále len na decapectyle, keďže ani jedno nieje ešte dostatočne veľké. Dnes má pobolievaju kríze, ale snažím sa to neriešiť stále. Bude ako bude. Tak som sa tešila, že už budúci týždeň možno bude OPU a keďže som na tom ako som tak nič.
Ja idem v pondelok znova na kontrolu a na teba budem silno myslieť aby si to zvládla a hlavne aby sa fazuľky krásne vyvíjali.