IVF soft - podarilo sa vám otehotnieť?
Ahojte, caká ma ivf soft, stimulujem clostilbegytom. Mali ste niektorá niečo podobne? Podarilo sa vám otehotnieť. Napíšte mi prosím svoje skúsenosti.
@maminka142 moja ty si este nebola na ivf ...ti nerobili este OPU odber?
@karinuska22 ved jasne ... aj som tak rozmyslala ze keby ze to vyjde..bolo by uplne super keby ze vyjdu rovno dvojicky 🙂 ze potom by sme uz boli za vodou 🙂 a mali by sme preplatene ivf..ale tu baby poisu ze soft nepreplacaju ci?
@maminka142 Ja som s UNIONOM pri klasickom IVF nemala problem avsak so SOFTOM uz robia problemy a vraj nepreplacaju.
@maminka142 Ta ziadost je tu http://www.union.sk/poistenci-tlaciva-a-formulare Vola sa ziadost na refundaciu platby v EU
@zibi Co som citala tak SOFT preplatili babam poistovne VSZP a DOvera. S UNIONOM je problem.
@karinuska22 do kelu akurat unionku mam ale tak to este bufdeme rieist uvidime ci si nechapem pokus do istoty alebo co bude
@jalaura ďakujem veľmi pekne 🙂 ja mam PCOS, ked mi robili priechodnosť vajecnikov tak to nebolo 100% priechode, skôr nepriechodne ako priechodne a manžel mal spermiogram raz perfektný ze bymohol darovat spermie ao 2 mesiace ho mal uuuuplne katastrofálny a tak sa to striedalo ze raz ho mal lepší a raz horší. Takze my sme sa spolu dlho hľadali 🙂
@karinuska22 presne ťa chápem, ja pozerám vela krát na bruško či sa mi nesniva ze či naozaj je tam 🙂 strašne sa tesim na pôrod ze uzhokonecne uvidíme, budem si ho môcť vypusinkovat, pomojkat a bude len náš 🙂
@karinuska22 nevadí uz s tým nic nenarobim, i ked peniazky sa vždy hodia ale to najcennejsie je uz v brusku 😉
@maminka142 to ti presne nepoviem leboja som to nikdy nepodavala take tlačivo ale v názve to ma niečo take ako Žiadosť o refundaciu nákladov ale neviemto na 100% ☹
@maminka142 Nie, toto je ziadost o refundaciu. Takze najprv zakrok a zaplatenie fa a az potom zasielas ziadost.
@maminka142 Ziadost o refundaciu posielas do pol roka od zakroku a uhrady.
@maminka142 Je to tak ako písala karinuska22... Po zaplatení IVF soft vypíšeš Žiadosť o refundáciu platby v hotovosti za vecné dávky poskytnuté v EÚ, priložíš k tomu originál faktúry, pošleš na VšZP.. Ja som volala na ústredie, potvrdili mi to... Musíte však spĺňať niektorú z týchto kritérií:
1. Chýbajúce vajcovody alebo nezvratné poškodenie vajcovodov diagnostikované laparoskopicky alebo laparotomicky, okrem stavov, ktoré vznikli ako následok predchádzajúcej sterilizácie alebo umelého prerušenia tehotenstva.
2. Endometrióza ženy, ktorá je diagnostikovaná laparoskopicky alebo laparotomicky.
3. Nezvratné poškodenie vaječníkov, ktoré je potvrdené biochemicky, laparoskopicky alebo laparotomicky, ak toto poškodenie nie je následkom umelého prerušenia tehotenstva.
4. idiopatická sterilita, ktorá je neúspešne liečená jeden rok v špecializovanom zdravotníckom zariadení.
5. Mužský faktor sterility - azoospermia, astenospermia, ejakulačné dysfunkcie a ochorenia súvisiace s chemoterapiou alebo po úrazovými stavmi, ktoré sú overené andrológom.
6. Imunologické príčiny sterility, ktoré sú overené laboratórne.
7. Riziko dedičného ochorenia, v ktorého dôsledku nemôžu mať manželia zdravé potomstvo, ktoré je overené genetikom.
8. Endokrinné príčiny sterility overené endokrinológom.
@maminka142 Čiže, ak spĺňaš niektorú z týchto kritérií, tak VšZP Ti preplatí refundáciu či už v EÚ, či mimo EÚ...
@13nika13 Takže, keď mam sekundarnu sterilitu a PCO a mm ma oligoastheratozoospermiu (raz mal theratozoospermiu 😕 ) a patologiu ma nad 96% že prirodzene splodenie potomstva nam lekari vylučili, mm ma veľmi pomale a deformovane spermie... Takže toto nestačí na to, aby nam to poisťovňa preplatila?
@maminka142 Idiopatická sterilita - malo by to znamenať: Príčina neplodnosti neznáma / nevysvetliteľná neplodnosť /... Podľa mňa tam spadá do niektorého kritéria aj tá sek.sterilita... asi by bolo dobré si to overiť v poisťovni.. skús zavolať na infolinku VšZP t.č.0850003003, tam Ti povedia... Ja konkrétne mám len jeden vajíčkovod, o jeden som prišla kvôli mimomaternicovému tehotenstvu.. Ten druhý, čo mám, mám úplne nefunkčný, nepriechodný... Keď som ja volala do poisť., vraveli mi, že keď budem posielať vyplnené tlačivo s faktrúrou, musím mať aj od lekára napísané, čo mi vlastne je, to kritérium, ktoré oni požadujú, na základe, ktorého to následne preplatia.. Takže musím v RP v Brne povedať lekárovi, vraj oni už vedia v centrách, čo k tomu treba, aby mi to napísal...
@maminka142 Ty si už bola tu na SVK v nejakom censtre asist.reprodukcie? Pokiaľ áno, tak musíš spĺnať tie kritériá.. inak by Ti ani tu na SVK nepreplatili zákrok v centre..
@maminka142 Takže Ti poisťovňa platila čosi, nie? Ja som nikdy na iui nebola, tak neviem, ako to je.. Ak som to správne pochopila, tak Ti odporúčajú IVF? Asi najlepšie urobíš, keď sa spýtaš lekára, či spĺňaš niektoré kritérium.. Ja si myslím, že áno v prípade, keď Ti odporúčajú IVF...
@maminka142 Držím palce, nech to dobre dopadne.. Ja som už bola v Brne na prvej konzultácii, 27.6. idem zase, už začneme so soft... 😉
@13nika13 Ďakujem držím palce aj Tebe 😉
@maminka142 No babam vo fore o Reprofite ten SOFT preplatili spatne. Neziadali o schvalenie vopred. Ked volali a pytali sa na to, tak im v poistovni povedali, ze nepreplatia a ked potom poslali ziadost na ustredie aj spolu s fakturom, tak peniazky z poistovne dostali. Netreba sa pytat dopredu ale poslat rovno ziadost s fakturou a cakat na schvalenie refundacie.
@maminka142 Ci uz preplatia alebo nie, tak to zavisi od cloveka, ktory to v poistovni dostane do ruky.
@maminka142 Ano, posli m u mail a rozpis mu svoj problem a ze by si chcela, aby Ta liecil.

@zibi Ale ved preplatit si to mozes at do pol roka a to uz budes vediet, ci bolo IVF uspesne alebo nie.