IVF soft - podarilo sa vám otehotnieť?
Ahojte, caká ma ivf soft, stimulujem clostilbegytom. Mali ste niektorá niečo podobne? Podarilo sa vám otehotnieť. Napíšte mi prosím svoje skúsenosti.
Baby chcem sa opýtať - koľko liekov ste dostávali pri príprave na KET? Jedna baba tu mi vravela, že v MT v Heliose šla na ket a vôbec žiadne lieky nemala ani na stimuláciu. To je to soft, či ako? A z toho soft ivf počas stimulácie ste mali koľko vajíčok? Ja som mala z klasického iba jedno prvýkrát.... A posledná otázka, ste tu také, ktorým to nevyšlo na svk a v Brne hneď prvý ivf?
@panarka
@karinuska22
@stella25
@manita Tak už som aj objednana z dva týždne k Otevrelovi 🙂 A vraj to je tak, že ja mam hodnotu štítnej žlazy v norme, ALE pri ivf, sa musí upraviť liekmi na 2,5 aby bola väčšia šanca na otehotnenie... A ja mam normu 4 čo je v pohode v normalnom živote, ale pri ivf problem 😕 Vraj to takto robia aj v Rakusku...
Nechapem, že v MT v Iscare sa o tom ani len nezmienili a tlačili ma do ivf 😠 😠 😠 Tu na slovensku je to naozaj len strata času 🙄 A to som stratila už 2 roky 😖
@stella25 je to tam fakt lepšie, teš sa, budeš mať z toho dobrý pocit, aj ty, aj tvoj muž, uvidíš (myslela som, že kočky trochu zveličujú, keď to tak ospevujú v téme o Brne, ale nie, je to všetko PRAVDA)
@maminka142 vidíš, prvé znamenie, že sa deje niečo k lepšiemu... má to logiku, čo píšeš
tiež ľutujem, že som strácala čas v CAR-e v BA
ťuj-ťuj-ťuj
@maminka142 kde si mala uvedenu hodnotu tej stitnej zlazy? Mne tiez vzdy povedali ze stitna v poriadku, ale hodnotu som nikdy nikde nepocula a tak isto nie o tom znizovani. A mna sa to Otevrel nepytal. V akych vysledkoch z Martina ti to poslali?
Dakujem
@maminka142 mala by si ist prv endokrinilogovi kde ti presne povedia a zistia hodnoty. oni ti tam daju aj pripadne lieky a uvidis ze v akom to mas stadiu a potom by som to oznamila v brne. mne tiez zistili nejake nizsie hodnoty stitnej ale az v tehotenstve ale dr. povedala ze tiez to mohlo byt pricinou preco sa nam nedarilo. stitna zlaza je velmi dolezita a riadi skoro cele fungovanie tela. je tazko hodnotit tvoj vysledok lebo urcite ti urobia viac testov lebo je velmi vela odchylok v stitnej zlaze ale ak si dobre pametam tak su podstatne nejake 2 hormony ale to ti na endokrinologii povedia budu vediet co treba.
@zibi ahoj mozem sa opytat ci si riesila nakoniec 1. konzultaciu v repro cez e-mail?
@makovicka53 ahoj zatial sme este neboli ......pojdeme asi niekedy v auguste az ..preco? 🙂
@maminka142 moja mas vysoke TSH? v poho to nie je ani v normalom zivote..zial tu lekari pokladaju za normu do 5 ale podla najnovsich vyskumov by mala byt norma do 3 a pri otehotneni a ivf by mala byt norma od 1 do 2 ale najlepsie je do 1 ..ja som mala pri prvom aj druhom ivf normju nad 2 anepodarilo sa to ..takze je lepsie ked mas normu do 1 😉
a je pravda ze tu je to strata casu..ja som pocas druheho ivf mala pozitivne fosfolipidove protilatky a vykaslali sa na to nedali mi ani heparin ani nic a keby mi ho dali tak by to mozno aj vyslo..lebo mam hustu krv a oni robia len zakladne vysetsrenia krvi vsetko som si obisla sama a doktorky som sa aj pytala na tie protilatky ze to s tym nesuvisi..a jak nesuvisi ..ked husta krv zabranuje uhniezdeniu...no skoda reci..k tym babrakom na sk uz nejdem :D
@stella25 Mne v MT robili všetky vyšetrenia a na tuto štítnu žlazu mi brali krv spolu s AMH hormonom 😉 A všetky vysledky mi poslali na mail 😉 A ja som uplne všetko zasa poslala do Brna 😉
@panarka Ja už nejdem k endokrinologovi 😉 Ja som poslala do Brna uplne všetky vysledky, čo mi urobili v MT a tu už nejdem nikam, už som tu zo všetkeho akasy znechutena 🙄 Keby bolo treba, tak mi Otevrel napíše, aby som išla ešte k endokrinologovi... Ale zrejme mu stačia tie vysledky, ktore som mu poslala a napísal mi, že si mam prísť pre recept... A ak by bolo treba nejake ine vyšetrenia, tak nech mi to spravia tam a ak bude treba, ak by som išla k endokrinologovi, tak nech ma tam Otevrel pošle... Ja už určite nebudem nikam chodiť, bez toho, aby mi to on nepovedal...
Už ma to tu akosy prestalo baviť s tymi našími lekármi 😅 😉
@manita Škoda, že som skôr nedočítala o Brne 😅 Ale som rada, že som vôbec našla tuto temu a dočítala sa o Brne aspoň teraz a nestratím ďalší rok, dva 😉
Ďakujem Ti 😉
@zibi No presne, tak nejako to aj mne vysvetlili, že ta hodnota je v pohode, ale pri ivf ju treba znížiť 😉
A tu o slovensku, už je naozaj škoda reči 🙄 Mne tiež v Iscare chceli hneď aby som išla na ivf a vidíš, tu ich absolutne nezaujímalo, že mi treba znížiť štitku, tu to maju všetko na haku, hlavne, aby si zaplatila neviem kolko krat ivf 😠 A v Brne naozaj mam pocit, že idu aj po kvalite a nie ako tu, že maju všetko na haku 🙄
Je to tu riadna strata času 😠 🙄 Ale z Iscare som maximalne sklamana 🙄
@maminka142 Po ten recept hádam nemusíš ísť osobne. Oni posielajú recepty zoskenované e-mailom a bez problémov to tu v lekárni vydajú. Ale povypytuj sa ešte kočiek, ako je to s poisťovňou. Ja som samoplatca, tak ja platím plnú sumu v lekárni, tak ti neviem naisto povedať, či ten sken môže ísť aj na poisťovňu. Isto sa opýtaj, nemusela by si tam ísť len kvôli receptu.
@maminka142 a teraz bereis co ? euthyrox? a si sa liecila predtym na stitku a aku davku eutyroxu si brala?
@zibi lebo sa chystam aj ja do reprofitu a zaujalo ma, ze by sa ten zaciatok 1. konzultacia dala riesit mailom...co usetri dost casu a i penazi... 🙂
@zibi Ja som nikdy na štitku nič nebrala, lebo ju mam v norme, to len pred ivf, mi ju musia znížiť 😉
@makovicka53 aj j ato tak budem riesit ...cez mail asi uvidime co bude 😉
@maminka142 aha ..ja som myslela ze mas hypotyreozu a ze mas hodnotu 4 ..ako preto sa asi v iscare tym nezaoberali, kedze s nou nemas problemy ..ja niekedy aj lieky beriem a mam hodnotu 4 ..a to je rozdiel...ked tebe pracuje normalne tak by sa to tak nemalo riesit ..lebo hormony vies ako funguju jeden mesiac mozes mat vyssie a druhy nizsie.. nebrala si nahodou melatonin? alebo dhea macu ?? oni tiez zvysuju hormony stitnej zlazy... najma melatonin
@zibi No ja mam TST 4,4 a z Brna mi doktor napísal, že to je pre stimulaciu príliš vysoke, tak mi musí dať lieky pred ivf, aby sa mi to znížilo... Inak vraj štitku mam ok 🙂
Fuuuha, no ja som brala dlhšie sarapi soju, potom už len vitamíny a teraz beriam inofolic 2x1 😕
@maminka142 tak to ti verim, u nas je to katastrofa ☹ drzim palceky aby ste coskoro mali vytuzene miminko 🙂
@panarka Ďakujem Ti moc 😉 Ty už to maš za pár, držím palčeky aj ja Tebe 😉 :-*
@zibi a kedy tam chces pisat? ci este chodis niekde inde do car?
@maminka142 no niektore produkty posobia aj na endokrinne zlazy cize aj na stitku tka preto treba opatrne brat a nei dlhodobo..mne napr. z melatoninu vyslo TSH na 5,78 a pritom som pred branim mala cca 0,98 ! a to je rozdiel
@makovicka53 moja uvidime...mm bol dlhsie prec cize budeme skusat teraz prirodzene a ked sa do augusta nezadari tak potom napisem a pojdeme este neviem do ktoreho centra v brne pojdeme... musim sa rozhodnut 🙂 ty si rozhodnuta pre reprofit? ze vraj aj repromeda je dobra..take mensie centrum ze to je 😉
@zibi ja urcite reprofit...ja som absolvovala 2IVF v Heliose ...a bieda riadna...co som citala reakcie od bab tak jednoznacne reprofit 😉 ...uvidime ake to tam bude 🙂 ...tak drzim palce nech sa zadari 😉
@makovicka53 jasne musi to vyjst drzime si palce navzajom....daj potom infosky co a ako 😉 ja som bola teiz 2 x iscare takze uz nechcem sk ani vidiet
@zibi jasna vec 😉 ...podobne 🙂
Ahojte... včera som bola v RP, čakám na njbližší menzes.. predpísal mi Clostilbegyt... Užívanie 2-1-2.. niečo som si tu na koníkovi prečítala, ako to baby užívali.. mne príde tá dávka 5tbl denne nejaká konská, či? 😀

@maminka142 Podla tej hodnoty to vypada na znizenu funkciu stitnej zlazy. Skus sa doktora Otevrela na to spytat, ci ide o znizenie funkcie stitnej zlazy??? Ak ano, tak tam potrebujes doplnat hormon stitnej zlazy pomocou tabletiek, aby si mala tie spravne hodnoty na otehotnenie. Ale aj tak si daj spravit vysetrenie u endokrinologa.