icon

IVF soft - podarilo sa vám otehotnieť?

esther03
28. jún 2010

Ahojte, caká ma ivf soft, stimulujem clostilbegytom. Mali ste niektorá niečo podobne? Podarilo sa vám otehotnieť. Napíšte mi prosím svoje skúsenosti.

karinuska22
29. jún 2013

@13nika13 AJ ja som uzivala 2-0-2 a stacilo to. Ale zase ta 1 tabletka navyse nemoze uskodit. Asi vedia preco Ti to tak dali.

karinuska22
29. jún 2013

@zibi Ja ti urcite odporucam Reprofit v Brne. Su to profesionali a maju velku uspesnost a chodi tam vela cudzincov, kedze su taki dobri.

brrrcka
30. jún 2013

ahojte,tak v septembri chceme ist na prve ivf,doki nam povedal ze mame 90az95percentnu sancu,ja som zdrava,len manzel ma problem,povedali nam ze na ivf ma toho az az,ale prirodzene by to bola ako vyhra na sportke,ake mate skusenosti?boli ste niekto na ivf v MT a podarilo sa vam na prvy krat?

zibi
30. jún 2013

@karinuska22 dakujem 😉

stella25
1. júl 2013

@brrrcka Ahoj, bola som 3x na IVF v MT a nepodarilo sa mi ani 1x, A kam a ku komu chodis?

maminka142
1. júl 2013

@manita
@zibi
@panarka
@stella25
@karinuska22 dievčata neviete prosím Vas kolko trva zníženie TSH liekmi? (mam 4,45) A v Brne mi musia najskôr znížiť tieto hodnoty a až potom môžem ísť na ivf soft 😅 A chcela by som vedieť cca kolko to asi trva to zníženie? 😕

brrrcka
1. júl 2013

@stella25 fuha tak to si ma teda nepotesila,chodim k doktorovi Krajcikovi,a vam povedali preco sa nepodarilo?kde je pes zakopany?

stella25
1. júl 2013

@brrrcka Ahoj, mam malo vajicok a nekvalitne spermie mame, takze my sme sa dlho hladali, obaja sme problemovi :(

brrrcka
1. júl 2013

Jaj tak to ma mrzi,ale nikdy nevies,mozno ked uz nato nebudete mysliet,tak sa zadari,clovek nikdy nevie,aj zazraky sa deju 🙂 mne zatal povedal len tolko ze som zdrava mozem rodit kolko chcem,len spermii je malo,ale ze na umele je toho az az,tak som zvedava 🙂

brrrcka
1. júl 2013
stella25
1. júl 2013

@brrrcka ty chodis do helisosu, ze? Ja som chodila do Iscare v Martine. S Heliosom nemam skusenosti, neviem ti povedat.. No spermii na umele mame aj my dost, no napriek tomu vela ich je zdeformovanych a vajicka sa nam prestanu vivijat. Tak teraz idem skusit nieco ine, s uplne inymi liekmi ako davaju na SR a uvidim, ci to zaberie alebo nie. Teda nemas za sebou este nic, ked ides na prve IVF?

brrrcka
1. júl 2013

@stella25 hej chodime do Heliosu,zatial som spokojna,su super,a aj vela si ich chvali,veru este nemam nic za sebou len odbery a vysledky kde nam hned na rovinu povedali,ze len umele,a kam ides skusit,bo kamaratka mi odporucila aj Brno,aj co som citala aj to si chvalia,tak vele stastia a drzim palce 🙂

panarka
1. júl 2013

@maminka142 ja ti bohuzial neporadim lebo to neviem ale drzim palceky 🙂

zibi
1. júl 2013

@maminka142 mne to trvalo cca mozno len mesiac ale dakomu to trva dlhsie aj 3 mesice

karinuska22
2. júl 2013

@maminka142 No minimalne mesiac to potrva. Po mesiaci by som isla ku gynekologovi, nech Ti zoberie krv na stitnu zlazu.

marverka
8. júl 2013

dievcata, môzem vas poprosit o radu, nerozumiem uplne tej softke priebeh, cena a vsetko ostatne. s MM a dr. z RF sme sa rozhodli pre IVF SOFT v RF, prosim vas kolko vas to cele stalo penazi. mne napisal dr. ze leky cca 6000 Kč, cyklus včetně prodloužené kultivace 13000, ICSI za každý zralý oocyt 1000 + event. PICSI 3000 + event. kryo. 5000, Celkem cca 25- 30tis CZK, ........ale dako mi to nesedi nakolko mi maju pichnut injekciu Elonva 150 a len ta stoji na slovensku cca 600 eur, ste tu niektora kt. aplikovali takúto inj.???alebo moze vam ju predpisat aj gynekolog na slovensku? potom by som mala uzivat lieky - tablety Clostilbegyt , ale tie vraj stoja do 5eur. a kolko ste mali vajok po softke, dooporucujete ju??
vsetkym mooooc dakujem, kt. mi to lepsie vysvetlite. este raz vdaka

manita
9. júl 2013

@marverka Elonva 150 síce stojí 600 €, ale pacienka dopláca len 200 € a poisťovňa zaplatí zvyšok, takže tie sumy presne zodpovedajú tomu, čo ti napísal doktor. Recept zober z Car-u, lebo obyčajný gynekológ ti stimulačné injekcie nemôže predpísať (iba Clostilbegyt, Utrogestan a podobné lieky).
http://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/detail/elo...

Cena je dobrá, lebo je to jednorazovka - jedna ampula. Keď si to zrátaš, že iné sa pichajú každý deň a treba kúpiť celé balenie s niekoľkými ampulami, vyjde to presne tak isto.

Áno, Clostilbegyt stojí 5 €, to je doplatok pacienky v lekárni. Do SOFT-u určite choď, ale ber k tomu Clostilbegytu ešte niečo, ja som prvý raz mala len clostil a bolo to málo.

stella25
9. júl 2013

@marverka Ahoj, ja mam presne toto iste co ty, Elonvu som si zobrala od nich z centra, nedaval mi to na recept a je to o tych istych peniazoch. Predpisal mi Clostilbegyt a pravdepodobne to pri mojom nizkom AMH budem musiet este dopychovat nejakym hormonom, ale to sa az pocas uvidi. Ceny ti vyratal spravne.
Pri soft mas menej vajicok ale mali by byt kvalitnejsie ako pri klasickej stimulacii

stella25
9. júl 2013

@manita Ahoj, ako ze ti bolo malo? Co si potom este brala?

marverka
9. júl 2013

@stella25 dakujem.a za tu elonvu si kolko platila? na slovensku stoji cca do 600 eur, ked mas recept doplacaš 207 eur, ale gynekolog mi to nechce predpisat.
a ty uz si po softke?

stella25
9. júl 2013

@marverka mne ju dal Dr. v centre a platit to budem az po odbere vajicok, Tam sa vsetko plati az potom. Stoji u nich 5800 CZK, to je asi 220 €. Lenze mne by to uz poistovna nepreplatila, takze ja inu moznost ako kupit si ju u nich ani nemam. o 2 tyzdne zacinam so softom, tiez prvy krat, no ja mam problem s vajickami celkovo, tak nejake zazraky od toho neocakavam. ale mne staci jedno kvalitne vajicko a budem stastna 🙂

marverka
9. júl 2013

@manita dakujem, mne ale dr. v rf povedal ze budem brat len elonvu + ten Clostilbegyt, ty si brala co este k tomu, to ti dali v rf alebo si si pytala daco?
a zadarilo sa po softke?? a to za tu elonvu doplacas len tych 200 eur aj ked si zo slovenska, nevadi ze je to predpisane z ciech?

marverka
9. júl 2013

@stella25 a uz si bola niekedy na soft? ja sa trosku bojim.ale vsade citam chvaly 🙂 ivf nám nevišla a ani 5 x ket, ☹ tak chceme ist preto vyskusat brno.

stella25
9. júl 2013

@marverka ja mam 3 neuspesne IVF a tak som sa rozhodla zmenit centrum aj sposob, som rada ze mi vysli v ustrety so softom, sice ja som to nikdy zle naznasala, lebo som mala malo vajicok - max 5, nie ako ine baby co maju aj 15-20. Bat sa nebojim, uz viem co ma caka

manita
9. júl 2013

@stella25
@marverka
Ja so tiež samoplatca, tak neviem povedať, ako je to s poisťovňou, ale stella25 ti dobre napísala. Čisto len Clostilbegyt bolo pre mňa málo v tom zmysle, že síce sa mi z neho vytvorili krásne folikuly, ktoré na kontrolnom UZV vyzerajú výborne, ale až OPU ukázala, že boli prázdne, žiadne vajíčko v nich. Tiež mám nízke AMH, takže to bol risk, ale chcela som postupovať od najjednoduchšieho k zložitejšiemu, od čo najmiernejšej stimulácie. Teraz už viem, že injekcie sú v mojom prípade nevyhnutné, Clostilbegyt nestačí.

stella, už stimuluješ?

stella25
9. júl 2013

@manita zacinam o 2 tyzdne, vzdy som mala konske davky od zaciatku po koniec stimulky 300 jednotiek, tak teraz mi povedal, ze asi sa nevyhnem aby som to nejake 2-3 dni dopychla este Gonal alebo nieco take. Ved obavam sa presne toho, ze budem mat aj ja prazdne vajicka. Ale za pokus to stoji.

Ty si teraz ako na tom?

manita
9. júl 2013

@stella25 ja stimulujem, pichám 225 jednotiek každý deň, čo tiež nie je málo, tak uvidíme... 😉

stella25
9. júl 2013

@manita No ale teraz uz nechodis do RF, ci ano?

manita
9. júl 2013

@stella25 som v Reprofite

marverka
9. júl 2013

@manita
@stella25
no ja som mala pri ivf 12 vajok a po PK mi ostalo 8, co je na moj vek /skoro 39/parada AMH som mala vyssie 3,9 a le po roku sa mi upravilo a mam vcera mi doslu vysledky 2,23 co je v norme/norma 3/
ja mam problem srastom sliznice a nemam vajc.doktor v rf najskor chcel ist do klasickej ivf, ale potom mi odporucil ze najskor skusime soft, a le len s liekmico som pisala, mali by sme zacat na konci jula. ked bol pre vas len clost. malo co vam potom dali to znamena ze ste boli na softke uz viac krat?kolko ste mali vajok, a ked nemate nic aj tak platite?