icon

IVF soft - podarilo sa vám otehotnieť?

esther03
28. jún 2010

Ahojte, caká ma ivf soft, stimulujem clostilbegytom. Mali ste niektorá niečo podobne? Podarilo sa vám otehotnieť. Napíšte mi prosím svoje skúsenosti.

karinuska22
25. jún 2013

@maminka142 Podla tej hodnoty to vypada na znizenu funkciu stitnej zlazy. Skus sa doktora Otevrela na to spytat, ci ide o znizenie funkcie stitnej zlazy??? Ak ano, tak tam potrebujes doplnat hormon stitnej zlazy pomocou tabletiek, aby si mala tie spravne hodnoty na otehotnenie. Ale aj tak si daj spravit vysetrenie u endokrinologa.

fantinka
25. jún 2013

Baby chcem sa opýtať - koľko liekov ste dostávali pri príprave na KET? Jedna baba tu mi vravela, že v MT v Heliose šla na ket a vôbec žiadne lieky nemala ani na stimuláciu. To je to soft, či ako? A z toho soft ivf počas stimulácie ste mali koľko vajíčok? Ja som mala z klasického iba jedno prvýkrát.... A posledná otázka, ste tu také, ktorým to nevyšlo na svk a v Brne hneď prvý ivf?

manita
25. jún 2013

@stella25 hlavu hore, každý cyklus je úplne iný!!! nepočítaj, koľkokrát to nevyšlo, sústreď sa nato, že teraz je ten správny cyklus! 😉

stella25
25. jún 2013

@manita zlata, presne tak sa snazim, a do teraz sa mi to aj celkom darilo, no vcera som to nejak nezvladla. Ale tesim sa do Brna, a dufam ze sa zadari, kedze je to nove nieco

maminka142
25. jún 2013

@panarka
@karinuska22
@stella25
@manita Tak už som aj objednana z dva týždne k Otevrelovi 🙂 A vraj to je tak, že ja mam hodnotu štítnej žlazy v norme, ALE pri ivf, sa musí upraviť liekmi na 2,5 aby bola väčšia šanca na otehotnenie... A ja mam normu 4 čo je v pohode v normalnom živote, ale pri ivf problem 😕 Vraj to takto robia aj v Rakusku...
Nechapem, že v MT v Iscare sa o tom ani len nezmienili a tlačili ma do ivf 😠 😠 😠 Tu na slovensku je to naozaj len strata času 🙄 A to som stratila už 2 roky 😖

manita
25. jún 2013

@stella25 je to tam fakt lepšie, teš sa, budeš mať z toho dobrý pocit, aj ty, aj tvoj muž, uvidíš (myslela som, že kočky trochu zveličujú, keď to tak ospevujú v téme o Brne, ale nie, je to všetko PRAVDA)

@maminka142 vidíš, prvé znamenie, že sa deje niečo k lepšiemu... má to logiku, čo píšeš

tiež ľutujem, že som strácala čas v CAR-e v BA

ťuj-ťuj-ťuj

stella25
25. jún 2013

@maminka142 kde si mala uvedenu hodnotu tej stitnej zlazy? Mne tiez vzdy povedali ze stitna v poriadku, ale hodnotu som nikdy nikde nepocula a tak isto nie o tom znizovani. A mna sa to Otevrel nepytal. V akych vysledkoch z Martina ti to poslali?
Dakujem

panarka
25. jún 2013

@maminka142 mala by si ist prv endokrinilogovi kde ti presne povedia a zistia hodnoty. oni ti tam daju aj pripadne lieky a uvidis ze v akom to mas stadiu a potom by som to oznamila v brne. mne tiez zistili nejake nizsie hodnoty stitnej ale az v tehotenstve ale dr. povedala ze tiez to mohlo byt pricinou preco sa nam nedarilo. stitna zlaza je velmi dolezita a riadi skoro cele fungovanie tela. je tazko hodnotit tvoj vysledok lebo urcite ti urobia viac testov lebo je velmi vela odchylok v stitnej zlaze ale ak si dobre pametam tak su podstatne nejake 2 hormony ale to ti na endokrinologii povedia budu vediet co treba.

makovicka53
25. jún 2013

@zibi ahoj mozem sa opytat ci si riesila nakoniec 1. konzultaciu v repro cez e-mail?

zibi
25. jún 2013

@makovicka53 ahoj zatial sme este neboli ......pojdeme asi niekedy v auguste az ..preco? 🙂

zibi
25. jún 2013

@maminka142 moja mas vysoke TSH? v poho to nie je ani v normalom zivote..zial tu lekari pokladaju za normu do 5 ale podla najnovsich vyskumov by mala byt norma do 3 a pri otehotneni a ivf by mala byt norma od 1 do 2 ale najlepsie je do 1 ..ja som mala pri prvom aj druhom ivf normju nad 2 anepodarilo sa to ..takze je lepsie ked mas normu do 1 😉
a je pravda ze tu je to strata casu..ja som pocas druheho ivf mala pozitivne fosfolipidove protilatky a vykaslali sa na to nedali mi ani heparin ani nic a keby mi ho dali tak by to mozno aj vyslo..lebo mam hustu krv a oni robia len zakladne vysetsrenia krvi vsetko som si obisla sama a doktorky som sa aj pytala na tie protilatky ze to s tym nesuvisi..a jak nesuvisi ..ked husta krv zabranuje uhniezdeniu...no skoda reci..k tym babrakom na sk uz nejdem :D

maminka142
26. jún 2013

@stella25 Mne v MT robili všetky vyšetrenia a na tuto štítnu žlazu mi brali krv spolu s AMH hormonom 😉 A všetky vysledky mi poslali na mail 😉 A ja som uplne všetko zasa poslala do Brna 😉

maminka142
26. jún 2013

@panarka Ja už nejdem k endokrinologovi 😉 Ja som poslala do Brna uplne všetky vysledky, čo mi urobili v MT a tu už nejdem nikam, už som tu zo všetkeho akasy znechutena 🙄 Keby bolo treba, tak mi Otevrel napíše, aby som išla ešte k endokrinologovi... Ale zrejme mu stačia tie vysledky, ktore som mu poslala a napísal mi, že si mam prísť pre recept... A ak by bolo treba nejake ine vyšetrenia, tak nech mi to spravia tam a ak bude treba, ak by som išla k endokrinologovi, tak nech ma tam Otevrel pošle... Ja už určite nebudem nikam chodiť, bez toho, aby mi to on nepovedal...
Už ma to tu akosy prestalo baviť s tymi našími lekármi 😅 😉

maminka142
26. jún 2013

@manita Škoda, že som skôr nedočítala o Brne 😅 Ale som rada, že som vôbec našla tuto temu a dočítala sa o Brne aspoň teraz a nestratím ďalší rok, dva 😉

Ďakujem Ti 😉

maminka142
26. jún 2013

@zibi No presne, tak nejako to aj mne vysvetlili, že ta hodnota je v pohode, ale pri ivf ju treba znížiť 😉
A tu o slovensku, už je naozaj škoda reči 🙄 Mne tiež v Iscare chceli hneď aby som išla na ivf a vidíš, tu ich absolutne nezaujímalo, že mi treba znížiť štitku, tu to maju všetko na haku, hlavne, aby si zaplatila neviem kolko krat ivf 😠 A v Brne naozaj mam pocit, že idu aj po kvalite a nie ako tu, že maju všetko na haku 🙄
Je to tu riadna strata času 😠 🙄 Ale z Iscare som maximalne sklamana 🙄

manita
26. jún 2013

@maminka142 Po ten recept hádam nemusíš ísť osobne. Oni posielajú recepty zoskenované e-mailom a bez problémov to tu v lekárni vydajú. Ale povypytuj sa ešte kočiek, ako je to s poisťovňou. Ja som samoplatca, tak ja platím plnú sumu v lekárni, tak ti neviem naisto povedať, či ten sken môže ísť aj na poisťovňu. Isto sa opýtaj, nemusela by si tam ísť len kvôli receptu.

zibi
26. jún 2013

@maminka142 a teraz bereis co ? euthyrox? a si sa liecila predtym na stitku a aku davku eutyroxu si brala?

makovicka53
26. jún 2013

@zibi lebo sa chystam aj ja do reprofitu a zaujalo ma, ze by sa ten zaciatok 1. konzultacia dala riesit mailom...co usetri dost casu a i penazi... 🙂

maminka142
26. jún 2013

@zibi Ja som nikdy na štitku nič nebrala, lebo ju mam v norme, to len pred ivf, mi ju musia znížiť 😉

zibi
26. jún 2013

@makovicka53 aj j ato tak budem riesit ...cez mail asi uvidime co bude 😉
@maminka142 aha ..ja som myslela ze mas hypotyreozu a ze mas hodnotu 4 ..ako preto sa asi v iscare tym nezaoberali, kedze s nou nemas problemy ..ja niekedy aj lieky beriem a mam hodnotu 4 ..a to je rozdiel...ked tebe pracuje normalne tak by sa to tak nemalo riesit ..lebo hormony vies ako funguju jeden mesiac mozes mat vyssie a druhy nizsie.. nebrala si nahodou melatonin? alebo dhea macu ?? oni tiez zvysuju hormony stitnej zlazy... najma melatonin

maminka142
26. jún 2013

@zibi No ja mam TST 4,4 a z Brna mi doktor napísal, že to je pre stimulaciu príliš vysoke, tak mi musí dať lieky pred ivf, aby sa mi to znížilo... Inak vraj štitku mam ok 🙂
Fuuuha, no ja som brala dlhšie sarapi soju, potom už len vitamíny a teraz beriam inofolic 2x1 😕

panarka
26. jún 2013

@maminka142 tak to ti verim, u nas je to katastrofa ☹ drzim palceky aby ste coskoro mali vytuzene miminko 🙂

maminka142
26. jún 2013

@panarka Ďakujem Ti moc 😉 Ty už to maš za pár, držím palčeky aj ja Tebe 😉 :-*

makovicka53
26. jún 2013

@zibi a kedy tam chces pisat? ci este chodis niekde inde do car?

zibi
26. jún 2013

@maminka142 no niektore produkty posobia aj na endokrinne zlazy cize aj na stitku tka preto treba opatrne brat a nei dlhodobo..mne napr. z melatoninu vyslo TSH na 5,78 a pritom som pred branim mala cca 0,98 ! a to je rozdiel
@makovicka53 moja uvidime...mm bol dlhsie prec cize budeme skusat teraz prirodzene a ked sa do augusta nezadari tak potom napisem a pojdeme este neviem do ktoreho centra v brne pojdeme... musim sa rozhodnut 🙂 ty si rozhodnuta pre reprofit? ze vraj aj repromeda je dobra..take mensie centrum ze to je 😉

makovicka53
26. jún 2013

@zibi ja urcite reprofit...ja som absolvovala 2IVF v Heliose ...a bieda riadna...co som citala reakcie od bab tak jednoznacne reprofit 😉 ...uvidime ake to tam bude 🙂 ...tak drzim palce nech sa zadari 😉

zibi
26. jún 2013

@makovicka53 jasne musi to vyjst drzime si palce navzajom....daj potom infosky co a ako 😉 ja som bola teiz 2 x iscare takze uz nechcem sk ani vidiet

makovicka53
26. jún 2013

@zibi jasna vec 😉 ...podobne 🙂

13nika13
28. jún 2013

Ahojte... včera som bola v RP, čakám na njbližší menzes.. predpísal mi Clostilbegyt... Užívanie 2-1-2.. niečo som si tu na koníkovi prečítala, ako to baby užívali.. mne príde tá dávka 5tbl denne nejaká konská, či? 😀

manita
28. jún 2013

@13nika13 v RF väčšinou dávajú 2-0-2, ak sa stimuluje čisto len clostilom alebo 1-1-1 ak je k tomu nejaká injekcia

ja som mala 2-0-2