icon

IVF soft - podarilo sa vám otehotnieť?

esther03
28. jún 2010

Ahojte, caká ma ivf soft, stimulujem clostilbegytom. Mali ste niektorá niečo podobne? Podarilo sa vám otehotnieť. Napíšte mi prosím svoje skúsenosti.

zelenagw
10. júl 2013

Ja idem na konzultaciu uz na IVF na buduci tyzden aj po vsetky vysledky a som zvedava co nam povedia 🙂 bola som 3x na IUI no nic toho tak som zvedavá...

maminka142
10. júl 2013

@stella25
@karinuska22
@marverka Neviete či potrebuju deti pas do čiech? 😕

karinuska22
10. júl 2013

@maminka142 To ja neviem.

maminka142
10. júl 2013

@karinuska22 Pre istotu zoberiem 😉 Dobru nocku 😉

marverka
10. júl 2013
stella25
11. júl 2013

@maminka142 sice neskoro, ale potrebuju deti pas aj do CR

stella25
11. júl 2013

@karinuska22 Ahoj, este sa chcem spytat, tebe dali sami od seba Prednison v RF alebo si si ho pytala? Mne ho v predchadzajucom centre teraz doporucili, nikdy som ho pred tym neuzivala a ked som sa Otevrela pytala nan, ci nie je vhodne ho uzivat tak mi povedal ze on nevidi dovod. Len ked nikto netusi preco sa mi neujali vajicka nikdy, rozmyslam ci nieje dobre ho radsej brat. Co ty na to?

karinuska22
11. júl 2013

Ak nemas spravenu imunologiu, tak ten Prednison uzivaj, lebo nevies, ci nahodou tam nie je problem.

karinuska22
11. júl 2013

@stella25 No mne ho tiez pri 2 IVF nasadili preventivne. Tak isto som ho uzivala aj pri 3 IVF. Avsak, kedze sa mi uz do seba nechcelo pchat to svinstvo, tak som si kvoli tomu dala urobit imunologicke testy, aby som vedela, ci ho musim uzivat alebo nie. Imunologia dopadla dobre. V Reprofite som sa pytala doktora Stelcla ci mam uzivat Prednison, tak povedal, ze nemusim, kedze imunologia dopadla dobre ale ked chcem, nech ho uzivam. Ze to nie je na skodu. Tak mi ho dali do spravy a zacala som ho v den vkladu uzivat. Avsak 3 dni po vklade som ho aj prestala uzivat, lebo som v den vkladu dostala chripku a stav sa mi stale zhorsoval. 3 dni po vklade som mala strasnu zimnicu, tak som Prednison vysadila.
Ak nemas spravenu imunologiu, tak ten Prednison uzivaj, lebo nevies, ci nahodou tam nie je problem.

zibi
11. júl 2013

baby ja som si AMH zvysila z 0,21 na 0,59 iba vitaminom D3
vela som sa o tom nastudovala a D3 zvysuje amh ako keby D3 zapinalo gen AMH ..alenemali by ste mat FSH vysoke... pri FSH v norme ale nizskom AMH to zabera ... myslim ta D3 treba si dat odmerat D3 ked mate nizske D3 pod 30 ng a nizske AMH je mozne ze vam D3 pomoze ako mne pomohlol a verim ze bude este stupat aspon na normu 🙂

zibi
11. júl 2013

@stella25 moja ja by som ho brala su to strasne nizske davky... prednison davaju na cechach tak ako aspirin preventivne..kvoli potlaceniu imunity ..niekdey aj ked nemas imuno problemy moze telo reagovat na embryjko ako na nieco cudzie kedze to neprislo prirodzenou cestou alebo pod vplyvom tych umelych hormonov sa nemusi dobre uchytit a na to je ten prednison ze znizuje ako keby tu odpoved imunitnu tvojho tela na to aby sa ti embryjko prijalo... tak isto aspirin riedi krv a pomaha k uhniezdeniu.nemusis sa bat prednisonu je to strasne nizska davka..baby ho dokonca beru aj v tehotenstve ..vsetky baby ktorym na cechach davali prednison a aspirin ostali tehotne..aspon tie co tu z konika poznam 😉 ma to daco do seba 😉

zibi
11. júl 2013

@maminka142 ano potrebuju ..kamoska sla z ciech na slovensko a musela dat pre deti spravit pas..cize to plati aj opacne

stella25
11. júl 2013

@zibi
@karinuska22 Mne imuno testy robili iba v centre a to su mozno nejake zakladne. Nebola som na imunologii dat si robit specialne. Stale som nerozhodna co sa toho Prednisonu tyka a nepytala som si recept v RF, tak by som si ho len kupit musela. Myslite ze by mi poslali recept z Brna domov? Ako dlho ho treba uzivat?

Ja som raz po vklade uzivala Estrimax. nie je to nieco podobne?

trulinka
11. júl 2013

@zelenagw
Ahoj, ja som tiez absolvovala 3 neuspesne IUI a teraz cakam na schvalenie od poistovne na IVF. Len neviem ci poistovna preplaca aj IVF soft?

karinuska22
11. júl 2013

@stella25 Ajoj, Prednison ja mam a mozem Ti dat. Estrimax je na sliznicu, s imunom to nic nema.

karinuska22
11. júl 2013

@stella25 Urcite Ti robili len take zakladne. Ja som si imunologiu dala robit v Heliose Martin, lebo som vedela, ze tam robia kompletnu imunologiu. Ale robia ju aj v Kosiciach.

karinuska22
11. júl 2013

@stella25 Inak mam 3 skatulky Prednisonu

maminka142
11. júl 2013

@stella25
@karinuska22
@zibi Ahojte dievčata, tak dnes osm bola na tej prvej konzultacii 🙂 A dr. Otevrel je naozaj vyborny lekar, teda aspoň prvy môj dojem na neho bol dobry 🙂
Takže sme sa dohodli, že pôjdem najskôr ku endokrinologičke, lebo mam TSH 4,4 a musí sa to znížiť na 2,5 (nie TST, ale aj do mailu a aj do spravy dnes mi napísal TSH 😕 ) Neviem, nerozumiem tomu, ( ale zasa vo vysledkoch mam TST 😕 )
Ale dohodli sme sa, že mu pošlem vysledky z endo a potom ak to bude v pohode, tak ideme na to 😉 A davku mi dal od 3-7 DC clostyl a ešte na 3DC si mam pichnuť injekciu Elonva 100 a na 8 DC na utz 🙂 A dopichnu ak bude treba ešte... (vraj on aj vidí, či je folikul plny, alebo prazdny? 😕 )
A odporučil mi len jedno embrio..
Tak dievčata, snad to dobre dopadne a po tej stimulke a budem mať aspon jeden schopny folikul, lebo ja moc nereagujem na clostyl 😒
A ešte mi povedal, že poisťovna nepreplaca nič z ivf soft 😖

maminka142
11. júl 2013

@trulinka Dnes mi doktor v Brne povedal, že vf soft nepreplaca poisťovna... Ale vyjde to tolko ako u nas, ked preplatí poistovna...

skaredekacatko
11. júl 2013

@maminka142 aj ja chodim k otevrelovi, je fakt super. On asi rad vklada iba jedno, lebo aj mne povedal, ze vlozit, len jedno a som rada lebo mi este ostal jeden nanuk 😀

maminka142
11. júl 2013

@skaredekacatko a kolko si mala vajíčok? Mala si dve a dobre? Či si mala viac a zostali len dve? Ja budem naozaj rada, ak bude aspon jedno vajko a bude schopne použitia 🙂 😉
Dnes mi povedal, že odber ak je jedno vajíčko sa robí bez narkozy? 😕 Radšej nech su dve 😉 A kolko si už po vklade? 😉

skaredekacatko
11. júl 2013

@maminka142 ja som mala tri vajicka a len dve boli oka. Ja mam malu maternicu preto vkladal jedno. A som 8 den po vklade

karinuska22
12. júl 2013

@maminka142 No teda, tak drzim palce. K endokrinologovi sa objednaj co najskor, lebo to liecenie nemusi trvat len mesiac. Baby pisali, ze im poistovne SOFT preplatili, tak treba skusit stastie a hned po zakroku poslat aj ziadost aj fakturu na ustredie. To som prekvapena, ze pri odbere 1 vajicka nie je narkoza. Dufam, ze ich budes mat viac. Ja mam teraz TSH nastavene pod hodnotu 1. Na druhy tyzden idem na kontrolu k endokrinologovi.

stella25
12. júl 2013

@karinuska22 no som stale nerozhodna co sa toho Prednisonu tyka. A poslala by si mi? Napisem ti adresu do spravy. Radsej nech ho mam a nemusim sa trepat do Brna pre recept. A uvidim ako sa nakoniec rozhodnem.

stella25
12. júl 2013

@maminka142 NO to som rada, ze si spokojna a ze ste si sadli s dokym. Chod cim skor na to vysetrenie, aby si mohla zacat cim skor stimulovat 🙂

maminka142
12. júl 2013

@skaredekacatko Držím palčeky 😉

karinuska22
12. júl 2013

@stella25 Ak nemas imuno, tak Prednison uzivaj. Poslem Ti ak budes chciet.

maminka142
12. júl 2013

@karinuska22
@stella25 Ďakujem Vam, ste zlate 😉 K endokrinologičke som objednana už na 22.7 tak som zvedava, čo mi povie a kolko to bude trvať kym mi tie hormony klesnu 😅 Vraj mam vela mužskych hormonov vo bajčkach a preto nedozrievaju 😕
Takže stačí, ked pošlem po ivf faktury do poistovne? Či mi to musí lekar v Brne nejaku žiadosť vypísať? 😕

Jendna baba mi to už písala tu na mk, že bola 2x na vyber vajíčka a to bez narkozy, že to trva, len par sekund, ja by som radšej išla aj s jednym do narkozy 😅

Ďakujem vam babulky 😉 A ozi ta injekcia Elonva 100 to je nejaka silna injekcia, či? A štipe? 😅 😉

karinuska22
12. júl 2013

@maminka142 A to Ti ako zistili, ze tam mas vela muzskych hormonov??? Co sa tyka ziadosti, tak len ju vyplnis a posles spolu s fakturou. Lekar nic nepotvrdzuje.
Inak aj ja by som bola pokojnesia s narkozou na tom odbere. Asi by som sa bala bez narkozy. Ja som ziadne injekcie popri clostyle nebrala, tak neviem co je ta Elonva zac ale urcite to bude nieco obdobne ako druhe injekcie.
Ja mam u endokrinologa kontroly po pol roku, tak dufam, ze ta tvoja Ti nepovie, ze pridite o pol roka. Toho sa najviac obavam, ze stratis zbytocne par mesiacov kvoli tomu. Drzim palce.

maminka142
12. júl 2013

@karinuska22 Podla tych mojich vysledkov, čo mi robili v Iscare mi povedal Otevrel, teda skôr vysvetlil, prečo to je tak.. Že mne vajíčka nedozrievaju, lebo mam v nich vela mužskych hormonov (celkovo ich mam vyskočene... )
Ďakujem Ti moc 🙂 No snad ma endokrinologička nepošle až za pol roka, ked jej vysvetlm, že chcem íst na ivf 😕