icon

IVF soft - podarilo sa vám otehotnieť?

esther03
28. jún 2010

Ahojte, caká ma ivf soft, stimulujem clostilbegytom. Mali ste niektorá niečo podobne? Podarilo sa vám otehotnieť. Napíšte mi prosím svoje skúsenosti.

stella25
9. júl 2013

@manita A co ti dali teraz? Ake lieky myslim? Predpokladam ze mas kratky protokol, beries aj Prednison?

stella25
9. júl 2013

@marverka Tak to zacneme asi spolu, mne to zatial vychadza na nejakeho 25 zacat pichnutim tej Elonvy. Platis aj pri neuspesnom IVF, lebo oni ti vlastne odber spravia a to niekto zaplatit musi, ale nie vsetko samozrejme, len to co ti spravili, to je cca 400 € ak si dobre pamatam, co mi Dr. vravel.

marverka
9. júl 2013

@stella25, mne cca 28.7 a ty si sa sama pre soft rozhodla alebo ti to tam poradili. ides 1krat?kolko sauz snazite?a ake lieky este budes brat?

stella25
9. júl 2013

@marverka ja som bola sice rozhodnuta pre soft, no ked ti ho lekar nedoporuci, tak nic nespravis. Ale nastastie lekar ma rovnaky nazor ako ja, tak uvidime, ci motyka vystreli. Snazime sa uz 4,5 roka a po 2,5 roku sme sli do centra, kde zistili ze teda s mojimi vajickami dieru do sveta nespravim a ine ako IVF mi neostava.
Prve skusobne - ziadne folikuly, zle lieky, zla davka, zly protokol
Druhe IVF - 5 folikulov no nic z toho
Tretie IVF - 1 folikul

Toto som vsak mala pri konskych davkach, tak zazraky pri softe necakam.
Ale tesim sa do Brna, lebo to bude zmena a spravim si dovolenku sama zo sebou, pravdepodobne sa tam niekde ubytujem aby som nemusela stale behat hore dole, len neviem co tam budem sama robit, lebo MM nemoze som nou tam 2 tyzne byt :(

marverka
9. júl 2013

@stella25 aha, ja som na stastie reagovala ok, mala som dlhy protokol -puregon 200j. a potom mi znizovali len na 150j a aj tak som mala15 vajok,ale 12 ok - na icsi a pk. len co z itoho ked et 1xnegat. a 4x ket negat a + som mala mimomaternicove teh. ☹ , tak snad je soft pre mna dobra volba, a uz vies cim ta budu stimulovat?

stella25
9. júl 2013

@marverka no tak urodu si mala peknu 🙂
ja tym istym ako ty, Elonva 150 a clostylbegyt 5 dni + uvidime ci gonal alebo merional.

marverka
9. júl 2013

@stella25 mne sa zda ze to sa ale dava aj pri normalnej ivf ci sa mylim?

stella25
9. júl 2013

@marverka Elonva by mala byt nahrada hormonov ako su Gonal alebo Meriona, Menopur ak si to dobre pamata, Pichnes ju 1x a ona ti posobi postupne, nepichas kazdy den ako pri klasickom IVF. No uvidime, ako to bude, sme zhruba v tom istom case, mozno sa tam aj stretneme 🙂

maminka142
10. júl 2013

@marverka
@stella25
@manita
@zibi
@karinuska22
@panarka Ahojte dievčata, tak ja už idem zajtra do Brna do reprofitu na prvu konzultaciu k doktorovi Otevrelovi a prosím Vas dievčata, platí sa niečo za prvu konzultaciu? Dnes idem meniť eura na česke koruny, kolko asi cca budem potrebovať? 😉 Ďakujem 😉 Alebo ešte nejake rady na zajtra? 😵

stella25
10. júl 2013

@maminka142 ahoj, nepotrebujes tam vobec nic, konzultacia je zadarmo. Prinajhorsom sa tam da platit kartou, takze ani menit nepotrebujes ziadne peniaze.
Ja som tam bola v piatok si po lieky a aj tie mi dali bez platenia, ze zaplatim nakoniec.
Takze som neminula vobec nic. Zbytocne menenie, iba na tom stratis.

panarka
10. júl 2013

@maminka142 neplatis za konzultacie nic a keby hocikedy nieco platis tak mozes aj v eurach alebo kartou.drzim palceky 🙂

zibi
10. júl 2013

@maminka142 mne sa zda ze sa da eurami platit asi aj kartou ..dakto mi to hovoril

maminka142
10. júl 2013

@stella25
@panarka
@zibi Ďakujem Vam dievčata, ste ma potešili 😵 😉 Asi sa da platiť eurami všade v čechach však? Ideme aj s malou a určite sa zastavíme niekam najesť, tak či meniť, alebo nemeniť 😉 Ale asi sa da všade platiť eurami 😉
Ďakujem Vam ešte raz moc 🙂

stella25
10. júl 2013

@maminka142 No drzim palce, potom hned pis ako si dopadla, ake mas pocity. Ja chodim tiez k Otevrelovi a na mna posobil velmi velmi milo 🙂

lagunasa
10. júl 2013

@stella25
@manita
baby, já mám tiež nizke AMH ( 0,14 ) a za sebou 1 neuspesne IVF. mala som konske dávky ( 200 IU puregonu a 150 IU menopuru a to 11 dní - od 3.dc do 13.dc ). Nakoniec mi z 5 folikulov zobrali len 2 vajíčka, lebo folikuly mi rastli nerovnomerne a z tých dominantnych sa mi urobili cysty a nemohli z nich nic zobrat a 5.folikul bol zase asi moc malý aby tam bolo vajko. takže z tých 2 vajok bolo len jedno kvalitne a to oplodnene mi aj vkladali. a ani z toho jedného bojovníka nic nebolo. preto zvazujem iné car a SOFT IVF. myslíte, že mám sancu? už som pisala do Reprofitu a aj do Repromedy, že aky mám problém tak som zvedava či mi dajú sancu.

stella25
10. júl 2013

@lagunasa to ako keby som o sebe citala. Ja som mala az 300 jednotiek, no tiez iba 1-2 vajka. Ja mam AMH 0,12. a 3 neuspesne IVF. Tak som zmenila CAR a teraz idem do dalsieho IVF v Reprofite. Zatial len dobre dojmy mam, uvidime ci sa nam zadari, bude kvalitnejsie vajicko a uchyti sa. Kde si bola ty na IVF?

karinuska22
10. júl 2013

@maminka142 Tak ako pise Stella25, za konzultacie sa neplati nic a da sa tam platit kartou, co je lepsie, lebo ides cez vyhodnejsi kurz. Ja som dokonca platila naraz 2 kartami.

karinuska22
10. júl 2013

@lagunasa V Reprofite urcite nieco vymyslia. Drzim palce. Mozno tvoje telo na SOFT zareaguje uplne inak ako na klasiku.

lagunasa
10. júl 2013

@stella25 já som zatial bola len raz na IVF v Gyn-fiv. a keď som si pozerala, ze co má vyjde soft tak to vychadza ako klasické IVF cez poistovnu. soft aj keď možno by som mala nárok na poistovnu chcem bez poistovne a chcem si nechat rezervu na pripadne ďalšie pokusy.
potom daj vediet ako to vyzerá. som na teba strasne zvedava.
brala si pred tými IVF aj nejake vitaminy? já hej a kopec.

lagunasa
10. júl 2013

@karinuska22 tak já som vo vsetkom úplně ina ako vsetci ostatní tak hadam aj tak mozem brat ten soft. citala som že Repromed je na nizke AMH najlepší ale vlastne je to jedno, hlavně asi nie už SR. hlavne co si tu citam s tou štětkou! mne tiež povedali že ju mám v pohode ( číslo neviem ale zajtra viem zistiť ) a keď som bola na predoperacnom tak sa internistovi ta stitka troška nepozdavala. tak dúfam, že v Brne su lepší odborníci.

maminka142
10. júl 2013

@stella25 Ďakujem 🙂 Potom vam tu napíšem, ako na mňa pôsobil dr. Otevrel 😉 Lebo napríklad aj na každeho dobre pôsobí Galo v MT a na mňa pôsobil otrasne a s horším doktorom som sa asi nestretla 🙄 A to od začiatku na mňa tak pôsobil ☹ Tak snad v Brne sa mi u dr, Otevrela naozaj, aj potvrdí, čo o ňom hovoria 😉 Určite sa zajtra ozvem 😉

@karinuska22 ďakujem 🙂

maminka142
10. júl 2013

@stella25
@karinuska22 Dievčata ešte ma napadlo, že v Reprofite davaju správu zo sebou? Ako napríklad v Iscare? Aby som mohla dať môjmu doktorovi vedieť, ako som dopadla 🙂 Alebo ak si to nejako vypytam nenahnevaju sa? 😕

stella25
10. júl 2013

@maminka142 mne dal vsetko co si on pisal do PC, tak to iste vytlacil aj mne a to mi dal bez problemov. Ale mne to aj Galo dal bez problemov vzdy, aj Gatova v Iscare. tak sa divim,ze tebe to nechceli dat. Len mne v Reprofite nerobili ziadne testy, lebo ja som mala vsetky vysledky so sebou a kedze mam male AMH, tak on povedal ze by tiez postupoval tak isto ako Galo, ale ze skusime teraz tento soft a uvidime. Ved mne staci jedno vajko ale aby sa ujalo. Napr. v Iscare mi povedali, ze doporucuju Prednison brat 2 tyzdne a ked som sa ho teraz na to pytala, tak mi Otevrel povedal ze naco, ze pokial nemam to potvrdene, tak by ho nedaval.

maminka142
10. júl 2013

@stella25 Gatova je užasna doktorka a mať taku doktorku by som bola najšťastnejšia 😉 Ale Galo mi fakt nesadol, ako lekar a aj s prístupom, ale to som asi jedina z tisícok žien, ale nesadol mi 😅 😕
Ja mam tiež všetky vysledky zo sebou, len chce so mnou prekonzultovať štitku a vysoke nejake hormony, či čo 😕 To čo som mu poslala mailom, tak to chce preberať a chce mi nasadiť nejake lieky 😉 Tak to čo mi predpíše a čo mi napíše by som potrebovala mať 😉
No ved uvidím 😉 Ďakujem moc :-*

karinuska22
10. júl 2013

@lagunasa Potom o tej stitnej povedz aj v Brne. Akmas nejake vysledky, tak im to preposli a oni uz uvidia, ci je hodnota v poriadku. Nech o Tebe vedia co najviac.

karinuska22
10. júl 2013

@maminka142 AK si dobre pamatam, tak davaju spravu. AK nie, tak treba si kludne vypytat.

stella25
10. júl 2013

@maminka142 vseeeetko si pytaj, jasne. ved su to tvoje vysledky.

lagunasa
10. júl 2013

@karinuska22 hej. zajtra idem este na kontrolnu krv ci som naozaj netehotna ( na prvu som bola v pondelok na 11. den po vklade ). tak skusim sa spytat, ci su mi schopny dat vsetky vysledky ako kopiu domov... lebo v karte mam totiz aj jednu kopiu nasej genetiky a geneticka hovorila, ze mame narok si to zobrat domov. takze zajtra si budem pytat co sa bude dat.

marverka
10. júl 2013

@stella25 ja idem do brna 17.7. pre recepty a inj. , tkze ta elonva je nieco nove ak som spravne pochopila?

marverka
10. júl 2013

@maminka142 aj ja chodim k nemu aneplatila som nic, boli sme len jeden krat, zatial som novacik