icon

IVF soft - podarilo sa vám otehotnieť?

esther03
28. jún 2010

Ahojte, caká ma ivf soft, stimulujem clostilbegytom. Mali ste niektorá niečo podobne? Podarilo sa vám otehotnieť. Napíšte mi prosím svoje skúsenosti.

karinuska22
5. aug 2013

@stella25 Mne robil vklad Stelcl, ktoreho som si na zaciatku vybrala. Mozno ma stastnu ruku. Ale pri Tebe bude Otevrel, ked si ho mala na zaciatku. Na kontrolu sa potom uz nechodi. Len o 14 dni si urobis tehotensky test a vysledok posles mailom. Ak to zabudnes poslat, tak Ti budu pisat, ze ako to dopadlo. Ja som im pisala az na zaklade testu z krvi, kedze tehotensky test som mala neisty. Potom som napisala vysledok aj Stelclovi.

gaga83
5. aug 2013

@karinuska22 @stella25 ja budem uzivat clostilbegyt, prednislon, utrogestan tak som bola zvedava ci by sa dalo aby mi to predpisal moj gynekolog. Viem ze fraxiparin mi predpisu na hematologii to gynekolog nemoze predpisovat

stella25
5. aug 2013

@gaga83
@karinuska22
Takže máme len jedného bojovníka, dve sa nepodarilo oplodnit. PK nehrozí a v stredu ideme na to. Tajne som dúfala že budú aspoň dvaja a dala by som si pre istotu vložiť obe.

zibi
5. aug 2013

baby tak uz mi otevrel odpisal 🙂 navrh liecby tak stimulujem s clostylom a merionalom ..mam brat aspirin a potom pichat clexane ..
cize vsetky tie injekcie musi predpisat gyndos???
mne prednison nepredpisal
@gaga83 moja tebe preco dal prednison ? mne zatila nedal ale napisala som mu
baby uuzivate daco aj na sliznicu?? ja som mala pri druhom ivf hrozne nizsku sliznicu mi nerastla bojim sa ze aj teraz to tak bude.. co uzivat??

gaga83
5. aug 2013

@zibi kedy zacinas? Mozno mne dal ine lieky lebo ja potracam, neviem. A co si mu este pisala?Potom mi napis ci ti chcel tvoj doky prefpisat lieky aby som vedella ci mam ist aj ja za svojim a ukecavat ho;);). Predpokladam ze z brna ti nedali ziaden recept. To ma tiez zaujima co ti da na sliznicu lebo poslednom case ju mam aj ja nizku{ ja som uzivala dufaston na to)

gaga83
5. aug 2013

@stella25 tak to bude urcite bojovnik , bude musiet ked uz ostal sam.

zibi
5. aug 2013

@gaga83 no preposlem ti co mi napisal ohladom sliznice tiez som sa ho pytala...
dr. otevrel mi povedal ze ked je problem ze mi vie poslat recepty mailom 🙂 a jas i ich asi vytlacim teda ze mi prescenouje asi ...ale lepsie je prehovorit gyndosa ... lebo zasa by tie kozy z lekarne cumeli na to ze co to je za doky a ci je licencovany a na celu lekaren vysvetlovat ze idem na ivf je to trapne 😝 tak dufam ze mi clostyl predpise doky alebo docent tomas kde pojdem na ultrazvuky.. plus merional aj tak si ho cely idem platit 😉

baby merional sa nemusi drzat v chladnicke vsak??

ohladom sliznice mi doky napisal :
"Sliznice by při plánované léčbě měla být alespoň 7mm, většinou to tak bývá a pokud ne, pak se od punkce užívají estrogeny.
Ale výška sliznice není zase tak důležitý faktor za jaký je považována"

tak teraz babo rad :D

a zacinam asi 16teho ako dostanem mrchu .... tak odber vyzerana koniec mesiaca..ale ja taom nejdem ani na konzultaciu len sa mam dohodnut na odbere a aj vyslekdy ultrazvuku a vsetko mailom posielat 🙂 a potom mi povedia co a ako..ja idem k docentovi tomasovi na ultrazvuky tka on je velky odbornik tak mi bude korigovat celu liecbu tak doky povedal ze to mozeme nechat na neho a uz len na odber k nim a odproucil mi pcsi ze je to lepsie lebo ze babo bude geneticky aspon v poriadku len dufam ze nejake spemrose budu uf... a ty ako ?uz stimulujes ci kedy zacinas

zibi
5. aug 2013

@stella25 moja tak ostalo jedno embryjecko ?? neboj dopadne to dobre ..treba len pozitivne mysliet... skus po vklade toto s tym ananasom ako som ti pisala 😉 a pred vkladom ibalgin 😉 a uchyti sa neboj ....a bereis clexane??a prednison?

zibi
5. aug 2013

@gaga83 este som zabudla ze mi doky odpisal ze mozem si aj ten prednison dat predpisat 5 mg a zacat brat..ja uz budem radsej brat vsetko kvoli tomu ze sa bojim aby sa to vsetko podarilo 😉 a prednison moze len pomoct verim tomu 😉 a aspirin tiez mam brat a vysadit potom po kramoch na 6 den a zacat s clexane

gaga83
5. aug 2013

@zibi ja by som chcela ist v septembri okolo 20 by mala prist ms. Tiez mi posle presne ako co uzivat a na sono budem chodit asi do brna. Na co je dobry ten aspirin? Este som zvesava ci mi da merional alebo fostimon ( s toho mi oslalo tak by som ho chcela minut.).

zibi
5. aug 2013

@gaga83 no ja idem na soft. cize mne dava slabe hormony ....ja uz nechcem uzivat nejkae hrozne silne zle to na mna vyplyvalo
aspirn je dobry na riedenie krvi...aj ked hematologicky ti nemuselo byt nic zistene na cechach davaju preventivne aspirin aj prednison .
aspirin riedi krv najma v maternici sa ti mozzu vytvarat take male zrazeniny a zabranuju uhniezdeniu ...mozes mat aj zvysene protilatky napr. anexin je to specificka protilatka ktoru malokto odobera tak na to je ten aspirin aby sa rozriedila krv a znizili sa protilatky .... ked uz mas problemy s krvou tak si pichas heparin napr. clexane 😉 alebo ine....
co sa tyka prednisonu tak ten sa dava na na to aby sa znizila imunita matky na plod.... niekedy pri ivf moze vzniknut reakcia ze telo zeny ma silnu imunitu a odmieta plod preto oni uz davaju ten prednison aby ta imunitna reakcia nebola taka silna plus je protizapalovy .. mne ho kazal brat uz odteraz ... tak zajtra pojdem predpisat alebo v stredu 😉 ... ved uvidist ale ked mu povies ze este mas nejaky tak mozno ti povie ze ho mozes dobrat..podla toho co sa im zda lepsie ..ked nie predas tu na konovi 😝 😅

stella25
5. aug 2013

@zibi no ved ja tomuto jednému aj verím, že to spolu potiahneme ďalších 9 mesiacov. Beriem prednison a estrimax na sliznicu, to mi doporucil Dr. Nič iné mi na riedenie nedal lebo na hamatologii som mala všetko ok a Dr. tam mi nič nedoporucil. Skusim teda este ten aspirin. A kedy si ho presne mám dať? Tesne pred vkladom alebo napr ráno? A stačí jedna tabletka? A tesne pred vkladom ibalgin? Nie je toho vela?
@gaga83 dúfam že zabojuje 🙂

Inak ja budem potrebovať utrogestan tak dúfam že môj gynekológ nebude robiť problém.
Najradsej by som si tiež pichala niečo na riedenie krvy.

zibi
5. aug 2013

@stella25 no aspirin neviem ci uz nie je neskoro dava sa este pocas stimulky na reidenie krvi ale ked is hematologicky v poriadku tak zbytocne je to brat....
ibalgin si daj pred vkladom ... je proti krcom... a dokonca americnaky si aj po vklade dali jeden ibalgin aby sa lepsie uvolnila maternica ...
po vklade si kup ananas rozdel na 5 casti a kazdy den jednu aj s tou tvrdou castou 😉 obsahuje vela bromelinu a pomaha babam v nidacii embrya .... 🙂 a prekvenie maternice ...len 5 dni pocnuc vkladom potom uz nie 😉

ked nechces brat aspirin tak si kup vitamin E aj 200 mg staci je to na riedenie krvi tiez a je proti zapalovy 😉

gaga83
5. aug 2013

@zibi ty si aka nasprtana 😀😀 tiez idem na soft, este by som mala pocas stimulky brat intralipidy a twn fraxiparin na riedenie. To bude poriadna fuska vsetko pokombinovat;););)

marverka
5. aug 2013

@gaga83 ahoj, fraxiparin ti moze predpisat aj gynekolog a aj obvodny lekar

zibi
5. aug 2013

@gaga83 jaj moja to vies ze som 😀 ked mi 2 ivf nevysli tak som povedala ze skor ako si nepretudujem veci a neprejdem vysetreniami ani nejdem na ivf....a aj amh som si zvysila samostudiom iba s obycajnym deckom..lekari tvrdia ze sa neda nic a podla mna je to klamanie ludi a biznis farmaceutickych firmiem vsetko sa da pekne stravou a vitaminmi upravit len zial by farmaceuticky priemysel asi skrachoval 😀 a co su tie intralipid a twn??

gaga83
5. aug 2013

@zibi twn je preklep;);) a intralipidy tiez to neviem presne by mali pomoc aby imunita nevitvarala protilatky ci tak dajako . Ved si to nastuduj😀😀😀 Ja mam oslabenu imunitu tak preto a mozno ta robi sarapatu vzdy ked otehotniem. Necham sa prekvapit co s tohto ivka bude.

gaga83
5. aug 2013

@marverka dakujem za info.

zibi
5. aug 2013

@gaga83 a to si si ako tabletky kupila ci ?

gaga83
5. aug 2013

@zibi to ked budem chodit na sono do brna tsk mi ich budu davat

zibi
5. aug 2013

@gaga83 jaj ale ty mas nejaky imuno problem vsak mas alergu na spemie alebo embryo?

gaga83
5. aug 2013

@zibi neviem ale doky hovoril ze to skusi ked som 3 krat potratila ze asi vyzvaram protilatky proti embriu

zibi
5. aug 2013

@gaga83 jaj tak to je ine... nech ti to pomoze 🙂

gaga83
5. aug 2013

@zibi to dufam;););)

karinuska22
5. aug 2013

@gaga83 Ja som si clostil vybrala v reprofitskej lekarni, lebo tam nie je nejaky velky doplatok od poistovne. Poistovna doplaca 1,53 eur na skatulku. Takze to sa neoplati kvoli tomu zhanat recept v SR a radsej si to vybrat v Cechach tu jednu skatulku. Co sa tyka Utrogestanu , tak ten Ti moze predpisat aj gynekolog a tam uz poistovna doplaca viac, tak sa to oplati. Alebo si ho zozen cez konika. Ja uz som svoj predala. Pri prednisone neviem, ci to moze predpisat gynekolog a tam poistovna preplaca 1,14 eur za skatulku. Aj ten sa da zohnat na konikovi.

karinuska22
5. aug 2013

@stella25 No škoda, tak ale budem velůmi drzat palceky, nech to vyjde. Zober si 5 dni volna po vklade a oddychuj.

zibi
6. aug 2013

baby ja mam brat tiez ten prednison a nepribrali ste z neho? inak zacinam sa bat tej kombinacie myslela som ze budem uzivat len clostyl ale zrazu aj merional a bojim sa ze priberiem .lebo z tych poslednych ivf som hrone pribrala a spamatavam sa dodnes z toho .. brali ste daco aby ste nepribrali ? ja rozmyslam ze budem cvicit alebo behat aj pocas stimulky ...
este k tomu merionali mam brat 75 a da sa zoznat aj lacnejsi? lebo jedna skatulka co je po jednom sa doplaca tusim 12 eciek a ja budem potrebovat asi 10 cize zasa 120 eciek len az merional 😖 ??

karinuska22
6. aug 2013

@zibi Ja som nejak nebadala, zeby som moc pribrala. Ale zase chodila som sportovat popri tom. Hlavne som vela plavala a chodila na aerobic, takze treba to zkombinovat.

karinuska22
6. aug 2013

@gaga83 A mas spravenu imunologiu a hematologiu???

zibi
6. aug 2013

@karinuska22 super musim cvicit lebo predtym som nemohla lebo lekari ze mozu popraskat foliky tak treraz zacnem cvicit a brala si aj prednison?
asi si dam odvodnovacie caje a hadam ani prednison nezaskodi 🙂