icon

IVF soft - podarilo sa vám otehotnieť?

esther03
28. jún 2010

Ahojte, caká ma ivf soft, stimulujem clostilbegytom. Mali ste niektorá niečo podobne? Podarilo sa vám otehotnieť. Napíšte mi prosím svoje skúsenosti.

stella25
12. aug 2013

@zibi mne sa z melatoninu strašne chcelo späť. To som si dala večer a kým som si umyla zuby tak som bola k.o. 🙂
No dnes už máš 12 tak este 3 dni výdrž. Presne aj ja som tak, vždy som bola nervózna že bože zase kramy a teraz som sa nešla dočkať. 😀
Potom budeš mať dovolenku alebo pôjdeš do práce?

zibi
Autor odpoveď zmazal
zibi
Autor odpoveď zmazal
stella25
12. aug 2013

@13nika13 ty si tehulkaaaaaaaaa, to už nebude Pregnyl 😀

zibi
Autor odpoveď zmazal
zibi
Autor odpoveď zmazal
zibi
12. aug 2013

nieco o inozitole znamom aj ako inofolic

4 g / deň myo-inositol zlepšuje kvalitu vajec a tehotenstvo rýchlosť u žien s neúspešného IVF

V poslednej dobe, rad štúdií ukázali, že prítomnosť niekoľkých látok v folikulárnej tekutine pozitívne koreluje s kvalitou oocytov a zrenia (tj, myo-inositol a melatonín). V tejto štúdii sa zameriavame na zhodnotenie tehotenstva výsledky po podaní myo-inozitolu v kombinácii s melatonínu u žien, ktoré sa nepodarilo otehotnieť v predchádzajúcich in vitro fertilizácie (IVF) cykly vzhľadom k zlej kvalite oocytov. Materiál a metódy. Štyridsať šesť žien bolo liečených 4 g / deň myo-inozitol a 3 mg / deň melatonínu (inofolic ® a inofolic ® Plus) po dobu 3 mesiacov a potom podstúpil novú IVF cyklus. Výsledky. Po liečbe, počet zrelých oocytov, miera hnojenie, množstvo oboch, celkom a kvalitné prenesených embryí boli štatisticky významne vyšší v porovnaní s predchádzajúcim IVF cykle, kým tam bol žiadny rozdiel v počte odobratých oocytu. Po ošetrení, celkom 13 tehotenstva došlo, bolo 9 z nich potvrdil echographically, štyri sa vyvinuli v potratu. Záver. Liečba myo-inozitol a melatonínu zvyšuje protokoly stimulácia vaječníkov a výsledky tehotenstva u neplodných žien s nízkou kvalitou oocytov.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21463230

zibi
Autor odpoveď zmazal
13nika13
12. aug 2013

@zibi
@stella25 Juj, bodaj by ste mali pravdu.. 🙂 Zibi, ja som tiež ako o život čakala krámy 🙂 Vždy som nadávala, ale posledných som sa nevedela dočkať 🙂

zibi
Autor odpoveď zmazal
zibi
Autor odpoveď zmazal
zibi
12. aug 2013

a posledne o vitamine D3

Vo svete reprodukciu, bol význam vitamínu D pôvodne uvedené v pokusoch na potkanoch. Krysy, ktoré buď majú nedostatok vitamínu D alebo nedostatok vitamínu D receptor môže preukázať zaostalosti maternice a neschopnosť tvoriť normálne zrelých vajíčok, čo vedie k neplodnosti. 5,6 ak tehotenstvo dosiahnuť, plody týchto potkanoch ukázali zhoršenou rast. 7 Reprodukcia je normalizovaný u potkanov s vitamínu D, ale nie s vápnikom sám, čo naznačuje, že úloha vitamínu D v reprodukcii u samíc sa netýkajú pomáha telu vstrebávať vápnik. 8
U ľudí vitamín D receptor je prítomný v mnohých ženských orgánov, vrátane vaječníkov, maternice a placenty. 9aktívna forma vitamínu D (kalcitriol) má mnoho rolí v reprodukcii ženy. Viazaný na jeho receptor, kalcitriol je schopný ovládať gény zapojené do vytvárania estrogén. Maternicovej podšívka vyrába kalcitriol v reakcii na embryá, pretože vstupuje do maternicovej dutiny, krátko pred implantáciou. 10 Kalcitriol ovláda niekoľko génov zapojených do implantáciu embrya. 10 Akonáhle žena otehotnie, maternice a placenty pokračovať v kalcitriol, ktorý pomáha organizovať imunitné bunky v maternici tak, aby infekcie je treba bojovať bez poškodenia tehotenstva. Úbohý stav vitamínu D bola spojená s určitými komplikáciami v tehotenstve, ako je gestačný hypertenzie a cukrovky. 11
Ženy sa chystajú podstúpiť in vitro fertilizácie (IVF) môžu poskytnúť cenné informácie do úlohy vitamínu D, pretože je možné skúmať každý aspekt reprodukciu, z vaječného vývoja až po implantácii embrya. Nedávna štúdia zistila, že ženy s vyššie hladiny vitamínu D bola významne väčšia pravdepodobnosť dosiahnutia tehotenstva z IVF v porovnaní so ženami s nižšou úrovňou vitamínu D. 12. Táto štúdia bola opakovane v inom IVF centra, čo potvrdil štvornásobný rozdiel v tehotenstve sadzieb medzi vitamínu D plných a nedostatok žien 13. V inej štúdii, pri pohľade na príjemcov darcovských vajíčok, vitamínu D u príjemcov boli spojené s klinickým tehotenstva a zdôraznil, že rozhodujúcu úlohu vitamínu D v tehotenstve môže byť vo vnútri maternice. 14 Aj keď ďalší výskum je potrebné sa zdá, že hladiny vitamínu D sú spojené s úspechom IVF a že jej najdôležitejšie role v reprodukcii môžu byť na maternicovej sliznice. Žiadna štúdia zatiaľ posúdiť, či IVF zvyšuje vitamín D výstupy, ale údaje, ktoré existujú, naznačujú, že tam môže byť úloha vitamínu D ako prostriedok na zlepšenie prirodzenej úrodnosti medzi oboma plodných a neplodných žien. Výskum, ktorý podmieňuje vitamín D nedostatok, ako hrá úlohu nielen plodnosti, ale v celkové zdravie je presvedčivý a je sprevádzaný zvukovou fyziologické hypotézy. Pred široké liečebné zmeny sú zavedené, avšak ďalší výskum je potrebné dokončiť na posúdenie zdravotné výhody doplnenie vitamínu D pre dosiahnutie plných úrovne. Avšak, to je vzrušujúce nové pole výskumu, ktoré by mohli viesť k jednoduché a lacné prístupov k zlepšeniu zdravia. Bez ohľadu na potenciálne plodnosti dávok, pacienti by mali byť poučení o vhodnej vitamínu D na celkové prínosy pre zdravie, vrátane zdravia kostí, tehotenstvo zdravie a chronických ochorení znižovanie rizík.
V

zibi
12. aug 2013

tak baby studujte 😀 😀 😀 😀

zibi
12. aug 2013

@stella25 maja napis mi ked tak aj do ip co ste mali za problemy vy aky mate spermio a tak ... 😉

jalaura
12. aug 2013

@13nika13 Ahoj
pisem trosku neskor ale vsimla som si ze si pisala pri akych problemoch preplacaju IVF. Treba aj toto zdokladovat spolu so ziadostou alebo staci poslat iba ziadost a fakturu?

13nika13
12. aug 2013

@jalaura Ahoj.. ja som volala do poisťovne, tam mi vravela, že sú tam kritériá, ktoré musíš spĺňať.. teda niektoré z toho..

jalaura
12. aug 2013

@panarka cim si stimulovala? iba clostylbegytom? kolko si mala vajicok pri softe?

jalaura
12. aug 2013

@13nika13 no ale musim potom poslat k ziadosti aj zdokladovanie ze mas problem, ci nie? to v pripade, ze sa jedna o preplatenie z Brna...
ty si mala soft na slovnesku?

jalaura
12. aug 2013

@zibi tiez som teraz podlahla materskej kasice - uzivas ju? ja si davam kazde ranko ampulku...tak dufam ze to zaberie🙂

marverka
12. aug 2013

@zibi no ja sa slnim, pre istotu a bola som u endokrinologa na stitnu zlazu, bola ok ale nic ine mi nerobil, to si mam nastojit na ten odber, alebo kto to moze este odobrat?

13nika13
12. aug 2013

@jalaura Ja som mala soft v Brne v Reprofite.. v poisť. mi vraveli, že treba poslať vypísané tlačivo, ktoré som si stiahla na ich stránke, faktúru /originál/, a správu lekára.. V papieroch od lekára v Reprofite je aj písané, že aký problém mám.. Pýtala som sa aj lekára v reprofite ohľadom preplatenia z poisťovne, potvrdil mi vlastne to, čo mi aj v poisť. povedali.. Ja idem všetky potrebné doklady a papiere zaniesť v stredu do poisťovne..

jalaura
13. aug 2013

@13nika13 tak drzim palce. 🙂. a IVF sa podaril?

maminka142
13. aug 2013

@martini Ďakujem Ti si moc zlata a určite to skusim a uvidím či niečo preplatia 😉 Aj keď doktor v Brne mi povedal, že mi nepreplatí poisťovňa nič, ale určite to skusim 🙂 Lebo ja mam union :-/
Ja mam už v chladničke injekciu elonvu a v Brne mi povedali, že sa všetko platí naraz a až, na konci... Tak potom skusim tie faktury poslať a uvidím 😉
Ešte raz Ti moc ďakujem 😉

andydi
13. aug 2013

@zibi Ahoj zibi, super, ze sem davas tieto studie, uz dlhsie ich citam. Tiez mam nizke AMH, pred 3 mesiacmi som mala 0,35 a teraz len 0,18 a to som poslednych 5 tyzdnov brala DHEA,D3 a melatonin, viem, ze je to asi este kratko, ale aj tak som v soku ako sa to mohlo za 3 mesiace takto znizit. Pravy vajecnik mam vraj trocha mensi a aj ma pobolieva.Je to mozne, ze by to bolo koli tomu, ze sa testy robili, ked bol ovulacia na pravej strane? Teraz sa chystam na inseminaciu do Reprofitu a neviem, ci to ma vyznam. Kde sa da kupit materska kasicka?V bio obchodoch som ju nezohnala a v lekarni sa mi zda dost draha. Da sa kupit nejak lacnejsie cez net?Diky 🙂

maminka142
13. aug 2013

@stella25 To mi je strašne moc ľuto 😢 Bola si na krv?

zibi
Autor odpoveď zmazal
13nika13
14. aug 2013

@jalaura Ďakujem.. Či sa podaril, budem vedieť až zajtra.. Idem na krv 🙂

karinuska22
14. aug 2013

@13nika13 Ja som mala tiez take slabe ciarky na mojich testoch. Ten ultrazvuk moze byt stary a preto tam moc toho nevidno. A aj si myslim, ze je to este skoro na ultrazvuk. Ak sa chces presvedcit, ci si tehotna, tak si kup este 1 test a urob si ho na 14.den a ked tam uvidis slabulinku druhu ciarku, tak to vyzera byt na dobrej ceste. Alebo si daj zobrat krv, to je najistejsi sposob. Drzim palce.

karinuska22
14. aug 2013

@stella25 Drzim palce, nech to nabuduce vyjde.

13nika13
14. aug 2013

@karinuska22 Ja už som robila 5 testov, všade boli //.. Zajtra na krv... Aj tak mám obavy...