IVF soft - podarilo sa vám otehotnieť?
Ahojte, caká ma ivf soft, stimulujem clostilbegytom. Mali ste niektorá niečo podobne? Podarilo sa vám otehotnieť. Napíšte mi prosím svoje skúsenosti.
nieco o inozitole znamom aj ako inofolic
4 g / deň myo-inositol zlepšuje kvalitu vajec a tehotenstvo rýchlosť u žien s neúspešného IVF
V poslednej dobe, rad štúdií ukázali, že prítomnosť niekoľkých látok v folikulárnej tekutine pozitívne koreluje s kvalitou oocytov a zrenia (tj, myo-inositol a melatonín). V tejto štúdii sa zameriavame na zhodnotenie tehotenstva výsledky po podaní myo-inozitolu v kombinácii s melatonínu u žien, ktoré sa nepodarilo otehotnieť v predchádzajúcich in vitro fertilizácie (IVF) cykly vzhľadom k zlej kvalite oocytov. Materiál a metódy. Štyridsať šesť žien bolo liečených 4 g / deň myo-inozitol a 3 mg / deň melatonínu (inofolic ® a inofolic ® Plus) po dobu 3 mesiacov a potom podstúpil novú IVF cyklus. Výsledky. Po liečbe, počet zrelých oocytov, miera hnojenie, množstvo oboch, celkom a kvalitné prenesených embryí boli štatisticky významne vyšší v porovnaní s predchádzajúcim IVF cykle, kým tam bol žiadny rozdiel v počte odobratých oocytu. Po ošetrení, celkom 13 tehotenstva došlo, bolo 9 z nich potvrdil echographically, štyri sa vyvinuli v potratu. Záver. Liečba myo-inozitol a melatonínu zvyšuje protokoly stimulácia vaječníkov a výsledky tehotenstva u neplodných žien s nízkou kvalitou oocytov.
a posledne o vitamine D3
Vo svete reprodukciu, bol význam vitamínu D pôvodne uvedené v pokusoch na potkanoch. Krysy, ktoré buď majú nedostatok vitamínu D alebo nedostatok vitamínu D receptor môže preukázať zaostalosti maternice a neschopnosť tvoriť normálne zrelých vajíčok, čo vedie k neplodnosti. 5,6 ak tehotenstvo dosiahnuť, plody týchto potkanoch ukázali zhoršenou rast. 7 Reprodukcia je normalizovaný u potkanov s vitamínu D, ale nie s vápnikom sám, čo naznačuje, že úloha vitamínu D v reprodukcii u samíc sa netýkajú pomáha telu vstrebávať vápnik. 8
U ľudí vitamín D receptor je prítomný v mnohých ženských orgánov, vrátane vaječníkov, maternice a placenty. 9aktívna forma vitamínu D (kalcitriol) má mnoho rolí v reprodukcii ženy. Viazaný na jeho receptor, kalcitriol je schopný ovládať gény zapojené do vytvárania estrogén. Maternicovej podšívka vyrába kalcitriol v reakcii na embryá, pretože vstupuje do maternicovej dutiny, krátko pred implantáciou. 10 Kalcitriol ovláda niekoľko génov zapojených do implantáciu embrya. 10 Akonáhle žena otehotnie, maternice a placenty pokračovať v kalcitriol, ktorý pomáha organizovať imunitné bunky v maternici tak, aby infekcie je treba bojovať bez poškodenia tehotenstva. Úbohý stav vitamínu D bola spojená s určitými komplikáciami v tehotenstve, ako je gestačný hypertenzie a cukrovky. 11
Ženy sa chystajú podstúpiť in vitro fertilizácie (IVF) môžu poskytnúť cenné informácie do úlohy vitamínu D, pretože je možné skúmať každý aspekt reprodukciu, z vaječného vývoja až po implantácii embrya. Nedávna štúdia zistila, že ženy s vyššie hladiny vitamínu D bola významne väčšia pravdepodobnosť dosiahnutia tehotenstva z IVF v porovnaní so ženami s nižšou úrovňou vitamínu D. 12. Táto štúdia bola opakovane v inom IVF centra, čo potvrdil štvornásobný rozdiel v tehotenstve sadzieb medzi vitamínu D plných a nedostatok žien 13. V inej štúdii, pri pohľade na príjemcov darcovských vajíčok, vitamínu D u príjemcov boli spojené s klinickým tehotenstva a zdôraznil, že rozhodujúcu úlohu vitamínu D v tehotenstve môže byť vo vnútri maternice. 14 Aj keď ďalší výskum je potrebné sa zdá, že hladiny vitamínu D sú spojené s úspechom IVF a že jej najdôležitejšie role v reprodukcii môžu byť na maternicovej sliznice. Žiadna štúdia zatiaľ posúdiť, či IVF zvyšuje vitamín D výstupy, ale údaje, ktoré existujú, naznačujú, že tam môže byť úloha vitamínu D ako prostriedok na zlepšenie prirodzenej úrodnosti medzi oboma plodných a neplodných žien. Výskum, ktorý podmieňuje vitamín D nedostatok, ako hrá úlohu nielen plodnosti, ale v celkové zdravie je presvedčivý a je sprevádzaný zvukovou fyziologické hypotézy. Pred široké liečebné zmeny sú zavedené, avšak ďalší výskum je potrebné dokončiť na posúdenie zdravotné výhody doplnenie vitamínu D pre dosiahnutie plných úrovne. Avšak, to je vzrušujúce nové pole výskumu, ktoré by mohli viesť k jednoduché a lacné prístupov k zlepšeniu zdravia. Bez ohľadu na potenciálne plodnosti dávok, pacienti by mali byť poučení o vhodnej vitamínu D na celkové prínosy pre zdravie, vrátane zdravia kostí, tehotenstvo zdravie a chronických ochorení znižovanie rizík.
V
tak baby studujte 😀 😀 😀 😀
@jalaura Ja som mala soft v Brne v Reprofite.. v poisť. mi vraveli, že treba poslať vypísané tlačivo, ktoré som si stiahla na ich stránke, faktúru /originál/, a správu lekára.. V papieroch od lekára v Reprofite je aj písané, že aký problém mám.. Pýtala som sa aj lekára v reprofite ohľadom preplatenia z poisťovne, potvrdil mi vlastne to, čo mi aj v poisť. povedali.. Ja idem všetky potrebné doklady a papiere zaniesť v stredu do poisťovne..
@martini Ďakujem Ti si moc zlata a určite to skusim a uvidím či niečo preplatia 😉 Aj keď doktor v Brne mi povedal, že mi nepreplatí poisťovňa nič, ale určite to skusim 🙂 Lebo ja mam union :-/
Ja mam už v chladničke injekciu elonvu a v Brne mi povedali, že sa všetko platí naraz a až, na konci... Tak potom skusim tie faktury poslať a uvidím 😉
Ešte raz Ti moc ďakujem 😉
@zibi Ahoj zibi, super, ze sem davas tieto studie, uz dlhsie ich citam. Tiez mam nizke AMH, pred 3 mesiacmi som mala 0,35 a teraz len 0,18 a to som poslednych 5 tyzdnov brala DHEA,D3 a melatonin, viem, ze je to asi este kratko, ale aj tak som v soku ako sa to mohlo za 3 mesiace takto znizit. Pravy vajecnik mam vraj trocha mensi a aj ma pobolieva.Je to mozne, ze by to bolo koli tomu, ze sa testy robili, ked bol ovulacia na pravej strane? Teraz sa chystam na inseminaciu do Reprofitu a neviem, ci to ma vyznam. Kde sa da kupit materska kasicka?V bio obchodoch som ju nezohnala a v lekarni sa mi zda dost draha. Da sa kupit nejak lacnejsie cez net?Diky 🙂
@stella25 To mi je strašne moc ľuto 😢 Bola si na krv?
@13nika13 Ja som mala tiez take slabe ciarky na mojich testoch. Ten ultrazvuk moze byt stary a preto tam moc toho nevidno. A aj si myslim, ze je to este skoro na ultrazvuk. Ak sa chces presvedcit, ci si tehotna, tak si kup este 1 test a urob si ho na 14.den a ked tam uvidis slabulinku druhu ciarku, tak to vyzera byt na dobrej ceste. Alebo si daj zobrat krv, to je najistejsi sposob. Drzim palce.
@stella25 Drzim palce, nech to nabuduce vyjde.
@karinuska22 Ja už som robila 5 testov, všade boli //.. Zajtra na krv... Aj tak mám obavy...

@zibi mne sa z melatoninu strašne chcelo späť. To som si dala večer a kým som si umyla zuby tak som bola k.o. 🙂
No dnes už máš 12 tak este 3 dni výdrž. Presne aj ja som tak, vždy som bola nervózna že bože zase kramy a teraz som sa nešla dočkať. 😀
Potom budeš mať dovolenku alebo pôjdeš do práce?