IVF soft - podarilo sa vám otehotnieť?
Ahojte, caká ma ivf soft, stimulujem clostilbegytom. Mali ste niektorá niečo podobne? Podarilo sa vám otehotnieť. Napíšte mi prosím svoje skúsenosti.
ahojte, tak ako sa vam dari? ja chodim do Reprofitu, aktualne mam za sebou 1xsoft, ale nevyslo to, takze skusim znovu v januari... zaujimalo by ma, ake mate vysledky vy ostatne dievcata, ktore ste soft podstupili... 😕 mne dr. povedal, ze to je hlavne "o trpělivosti a štěstí" 😉
ahoj, tak mne nakoniec zevraj nedorastli, mala som jeden folikul a aj ten bol prazdne (bez vajicka) 😠 . Okrem toho mi zistili PCO, takze cele to ma nekonecne pokracovanie. Musia mi nastavit spravnu stimulku, aby som nemala hyperstimulacny syndrom lebo mam vysoke AMH. Takze v januari odznova. Ale tebe budem silno drzat palce a verim, ze dorastu vsetky tak ako sa patri 😎
@ludinka ahoj, tak mne nakoniec zevraj nedorastli, mala som jeden folikul a aj ten bol prazdne (bez vajicka) 😠 . Okrem toho mi zistili PCO, takze cele to ma nekonecne pokracovanie. Musia mi nastavit spravnu stimulku, aby som nemala hyperstimulacny syndrom lebo mam vysoke AMH. Takze v januari odznova. Ale tebe budem silno drzat palce a verim, ze dorastu vsetky tak ako sa patri 😎
@tinus8 aha no tak to si ma moc nepotesila ☹
aj ja mam pco a amh 4,1
a ty si mala len clostyl begyt??
mozno keby si si dopichaval este nejake inekcie tak by ti dorastli aj tie dalsie foliky...ja tiez nemam inekcie ale idem este zajtra na sono tak budem hadam mudrejsia
a ty mavas bezne ovulaciu?
@ludinka ja mam amh 7,x ...vies co, najskor mi dal len clostilbegyt a ked tam boli tie mensie foliky, tak som si rychlo pichla este dve inj merionalu ...no, ale akosi to nepomohlo. A co sa tyka ovulky, tak ja mam niekedy v pohode cyklus aj ovu a niekedy to mam strasne rozhadzane, dlhe cykly aj 50dni. Povedali mi, ze tehu budem nemusim sa byt, ale chce to trpezlivost lebo to moze aj dlhsie trvat 😝
@ludinka u mna je to take komplikovanejsie 😀 ja som pocas mojho snazenia este aj partnerov stihla vymenit 😎 .... s prvym sme sa snazili 2roky, potom asi 1,5 pauza a teraz su to uz dalsie 2roky, takze sme na tom rovnako .... akurat, ze ja tom mam s oddychovou pauzou 🤐
Jasne, ze raz sa zadari aj vam sa podari, treba mysliet pozitivne a vyzbrojit sa trzpezlivostou (lahke to nie je, ale zasa nemozeme mat vsetci zivot ako prechadzku ruzovou zahradou 😀 )
ahojte dievcata, uz par dni sa sama trapim s cudnym spravanim mojho tela a nie, a nie ho pochopit 😒 . Ide o to, ze minuly mesiac som absolvovala soft stimulku (clostilbegyt, 2xinj Merional, pregnyl), mala som mat 3 folikuly, 1xvelky, 2xmensie, pri OPU vydolovali len jeden folikul a aj to bez vajicka ☹ , diagnostikovali mi PCO a mala som cakat na mrchu a v januari sa pokracuje....no, na 26 DC som zacala mat hlien ako pri ovulke, ktory bol s malou primesou krvi, postupne bolo viac krvi, skor tmavej, tak som to zacala povazovat za mrchu. I ked v mojom priprade mrcha prebieha v ovela vacsej intenzite krvacania, zakazdym mam bolesti (a to riadne) a teraz je to len take hnede slabe krvacane, uplne bez bolesti, dnes som bud 29 DC (povodneho) alebo 4DC(noveho) a "krvacanie" ustupuje akoby mrcha koncila......A teraz vobec netusim, ci mi uplne zblbli hormony z toho vsetkeho alebo co sa deje 😝 , nemate niektora taketo skusenosti?? Dakujem
@tinus8 mne sa to uz tiez par krat stalo, nikdy z toho nebolo tehotenstvo, ak ti robili punkciu, tak tam je asi mala pravdepodobnost ze si tehu, ale test skusit urcite mozes, 32 DC by ti uz malo ukazat ci to je pozitivne, takze este pockaj par dni 😉
vypadok menzesu, teda len spinenie, dokonca aj bez bolesti som mala napr. po dovolenke (zmena prostredia, klimy..) ale stava sa to hlavne po stresovom obdobi, ked velmi pretazujes mozog, alebo zazijes nejaku traumatizujucu udalost, lebo hormony pracuju hlavne na zaklade spravnej funkcie hypofyzy a hypotalamu, a samozrejme to moze byt aj reakcia na clostil, ak ti mozem poradit, povazuj to za klasicky menzes (pocitaj to ako novy cyklus), uzi si vianoce a o mesiac skusaj soft znovu, drzim palce! 😵
@zibi aj mna konzultoval v RF Otevrel, ale TSH mi neriesil, mam svoju endokrinologicku a mala som v decembri kontrolu, v aprili na kontrole mi zvysila davku euthyroxu a teraz mam TSH 0,6, co je az prilis nizke, a vidis aj napriek nizkemu TSH som mala po stimulacii len 4 folikuly a boli bez vajicok 😒 fakt sme kazda ina, u mna je asi najväcsi problem, ze mam velmi nizke AMH... a ty mas robene geneticke testy? tam by sa pricina potracania nenasla? 😕

@tinus8 ahoj, soft je prave o tom, ze ide o kvalitu a nie o kvantitu. Mozno to tiez tie dalsie nedorastu ale ten jeden bude kvalitny 🙂