icon

IVF soft - podarilo sa vám otehotnieť?

esther03
28. jún 2010

Ahojte, caká ma ivf soft, stimulujem clostilbegytom. Mali ste niektorá niečo podobne? Podarilo sa vám otehotnieť. Napíšte mi prosím svoje skúsenosti.

janula1974
16. máj 2013

@karinuska22 ahoj. No neviem, ci neskusime Brno. Fakt neviem, ci je to o tom spravnom nacasovani odberu/prenosu, alebo o odbornosti, co samozrejme suvisi s tym odberom/prenosom ..... naozaj neviem. Citala som o uspechoch v Brne, ale lepsie sa zrejme robi, ked uz maju zeny neuspesne pokusy a vedia na zaklade tych pokusov vylucit predchadzajucu liecbu a nasadit inu.
Skusime tento cyklus bez podpory mediciny, aspon si vajecniky a organizmus oddychnu a dalsi cyklus pojdem zas. Avsak od januara - co som bola na prve IVF mi vypadali vlasy! Prisla som asi o 2/3 !!! vlasov. Mam ich sice dost dlhe, ale ked zopnem do gumicky, tak je z toho taky tenky "cicik". Pytala som sa dr. a povedala, ze vraj to nie je z tych liekov a injekcii. No neviem ..... nesuhlasim velmi s nou co sa toho tyka. Nemoze mi naraz za tak kratky cas vypadnut tolko vlasov.
Mohla by si mi poslat nejaky mail/tel. do Brna na koho sa treba najprv obratit? A co sa tyka nejakych vysetreni, ci treba nanovo nieco robit, lebo ked uz sa rozhodnem pre Brno, bude mi dost trapne ist za mojou Dr. a pytat od nej papiere z predchadzajucich pokusov. Dakujem.

karinuska22
16. máj 2013

No teda, tak to s tymi vlasmi nie je ok. Kontakt na Brno najdes v nasledovnom odkaze http://www.reprofit.cz/kontakt
Konzultacie v Brne su bezplatne. Ja som tam zavolala a objednala sa. Doktora si mozes vybrat. Ja som chcela doktora Stelcla, kedze ma vela Sloveniek na starosti a vsetci ho chvalia. Na konzultaciu si treba zobrat len vysledky vysetreni, ak nejake mas a vysledky z IVF. Dokumentaciu z Tvojho centra nemusis ziadat, aj ked si myslim, ze to nie je blbe si to vypytat, kedze uz si dosiahla 39 rokov a poistovna Ti uz nic nepreplati. Cim viac budu v Brne o tebe vediet, tym lepsie.
U nas v centre nevedeli najst problem, preco sa nam v IVF nedari. Tak som este pred 3.IVF zacala behat po vysetreniach sama, lebo centru som uz moc neverila v tom, ze robia vsetko co sa da. Bola som na hematologickych testoch, kde mi zistili nieco so zrazanlivostou krvi. Uz pri 3. IVF som si teda pichala Fraxiparine kvoli tomu. Po IVF sme si este s partnerom dali urobit geneticke a imunologicke testy. Vsetky ziadanky na testy som si vypytala od mojho gynekologa. Genetika a imunologia dopadli v poriadku. Nic tam nenasli. Este som si pre istotu dala urobit hysteroskopiu maternice a spolu s nou aj Hycosy. Potrebovala som vediet ci nie je problem so sliznicou a ci mam priechodny vajecnik (Druhy vajecnik mam totiz laparoskopicky uzavrety). Aj to dopadlo ok okrem nepriechodneho vajecnika ale to som aj ocakavala. Takze bolo nam jasne, ze prirodzene nemame sancu otehotniet a zvolili sme Brno ako poslednu nadej.

manita
23. máj 2013

@karinuska22 To je krásne, že to tak pekne vyšlo. A čím si stimulovala tvoj SOFT?

manita
23. máj 2013

Sú tu nejaké dievčatá, čo momentálne SOFT-ujú? 😉 😉 😉
@mimika1973

manita
23. máj 2013

@turzovka Držím palce, aby SOFT vyšiel. (Potom napíš, čím ti navrhli stimulovať. Či tiež Fostimon ako mne.) 😉

turzovka
23. máj 2013

@manita dakujem...uvidime co nam povedia 🙂 Tebe zelam aby soft priniesol ten zelany ciel aby vsetko dobre dopadlo 😉

karinuska22
24. máj 2013

@manita Ahoj, stimulovala som iba Clostylom. Neverila som, ze to bude stacit, ale vyslo to.

manita
24. máj 2013

@karinuska22 A koľko vajok si nastimulovala?

karinuska22
24. máj 2013

5 vajicok

karinuska22
24. máj 2013

@manita 5 kuskov

karinuska22
24. máj 2013

@manita A z toho 3 sa oplodnili

manita
24. máj 2013

@karinuska22 Ako dlho si ich mala v emryoskope? A ako si sa potom s tými 3 kúskami rozhodla postupovať ďalej?

karinuska22
25. máj 2013

@manita Mala som predlzenu kultivaciu 5 dni. Doktor
Stelcl mi odporucil vzhladom na moj vek vlozit 2 embrya. 1 sme nechali zamrazit.

stella25
30. máj 2013

@karinuska22 Ahoj, ja idem zajtra do Brna na prvu konzultaciu, avsak nie k Stelclov ako vsetky doporucujete ale k Otevrelovi. Ale toho i baby tiez chvalili.
Velmi sa tesim, lebo je to pre mna opat novy vietor do plachiet, tak som zvedava ako to dopadne cele.
Prosim ta, este sa chcem spytat, ze kolko ta asi vysiel ten soft?

luly3
30. máj 2013

Ahojte kocky 🙂
ja mam po softe hlapca 🙂 a Brno reprofit sa mi o to
postaral 🙂))) moj doki bol Marcel Stelcl, inak vyborny
odbornik a este lepsi clovek 🙂
V GF mi nevedeli pomoct :((( a v RF - Brno dokazal zazrak

karinuska22
30. máj 2013

@stella25 Mna vysiel Soft v Brne okolo 920 EUR + 250 EUR za zamrazenie embrya. Stimulacia bola iba Clostylom + som mala 5x napichanie vajicok a predlzenu kultivaciu 5 dni. Tak ked budes moct, daj si to preplatit cez poistovnu. Ja uz mam vycerpane pokusy a vek 39 rokov, takze uz som nemohla si to dat preplatit.

karinuska22
30. máj 2013

@stella25 Drzim palce. S doktormi v Reprofite budes spokojna. Su to profesionali a pohodaci. Clovek sa tam lepsie citi ako u nas v centrach. Maju to tam aj lepsie zorganizovane a pravdepodobne lepsie pristroje a zdrav.materialy, ked sa im tak dari.

stella25
30. máj 2013

@karinuska22 Ahoj, ja uz som tiez vycerpala vsetky pokusy a na SR ma to bude stac cez 2000 €, ale nie soft ale klasicky kratky protokol s 3 typmi inekcii. Ja som mala vzdy max. 2 vajicka a tak chcem prave proto skusit nieco nove, ine metody. verim, ze aj toto je moj posledny pokus, tak ako to bolo u teba 🙂

karinuska22
30. máj 2013

@stella25 Tak potom daj vediet, ako si v Brne dopadla. Urcite nieco vymyslia.

stella25
3. jún 2013

@karinuska22 Ahoj, tak presne ako ty. Doporucuju mi soft protokol, takze v Auguste ideme na to. Dufam, ze aj ja dopadnem tak ako ty. 🙂
Pocit som mala dobry, potvrdil mi presne to iste, co uz 4 lekari tu a SR, takze nic ine nenaspekulujem.
Skusim teda este tento soft a uvidim.

karinuska22
3. jún 2013

@stella25 Tak dufam, ze SOFT zaberie. Predsa len si pri nom nadopovana menej hormonmi a mozno aj to pomoze. Ja som to vyskusala ako poslednu nadej. Drzim palce.

jalaura
4. jún 2013

baby mozno blba otazka ale snazim sa do tohto vsetkeho dostat...preco vam odporucaju SOFT? Odporucaju to az po par nevydarenych klasickych IVF? u nas to tiez vypada na IVF a viem ze na SR nerobia SOFT... nie som moc nadsena z klasickeho IVF ale tuzba po babatku je silnejsia...su tam nejake vacsie rizika ako pri SOFT?

stella25
4. jún 2013

@jalaura Ahoj, ja osobne mam za sebou 3 IVF s max. davkami, a malo vajicok aj tak. Takze teraz skusime soft protokol a mozno budem mat len 1 vajicko ale kvalitnejsie. Pri max. davkach som tak ci tak mala len 2-3. Ale moze sa stat, ze nebudem mat ziadne. Je to viac menej v mojom pripade len pokus. Na SR ho nerobia, to mas pravdu. Vcera som pozerala cenu liekov pri Soft ktore mi lekar predpisal a v CR ma budu ako samoplatcu stac asi 6000 CZK, na SR by ma stali asi 18 600 SK. Takze myslim ze aj z tohto dovodu ho na SR nerobia.

karinuska22
4. jún 2013

@jalaura Ja mam tiez za sebou 3x klasicke IVF v SR a o SOFTE som sa dozvedela po druhom neuspechu. Tak isto som sa dopocula o velkych uspechoch Reprofitu v Brne. Je skoda, ze u nas SOFT nerobia, lebo vela parom by to uplne stacilo. O SOFTE sa hovori, ze pri nom nie je dolezita kvantita vajicok ale kvalita vajicok. Co je pravda. Pri klasickom IVF som mavala vyse 8 az 14 vajicok a z toho boli kvalitne maximalne 3 kusky. Pri SOFTE mi odobrali 5 vajicok a kvalitne boli 3 kusky. Takze pri mensej stimulacii a pri mensej davke hormonov bol vysledok rovnaky. A myslim si, ze aj pre telo je lepsie nadopovat ho minimalnou davkou hormonov ako opacne. Ja som bola uplne v pohode, ked som pri SOFTE brala iba tabletky Clostyl. Naopak pri klasickom IVF a pri injekciach som bola iba zbytocne nervozna. Kazdemu odporucam vyskusat SOFT. Je to aj menej financne narocne a da sa to prelatit cez poistovnu, ak nie su prekrocene podmienky.

manita
4. jún 2013

@jalaura SOFT IVF sa na Slovensku robí, minimálne v GF určite áno (moja čerstvá skúsenosť), dokonca to preplatí aj poisťovňa, pokiaľ je to naformulované ako krátky protokol s minimálnou stimuláciou, len sa choď povypytovať osobne a nespoliehaj sa nato, čo sa dočítaš na internete. Druhá vec je (tá najpodstatnejšia), že majú omnoho menšiu úspešnosť ako v RF Brno, čo ma odrádza, a preto už moje kroky smerujú na ten SOFT radšej do toho Brna. 😉

jalaura
5. jún 2013

@stella25
@karinuska22
@manita baby moc dakujem za odpoved - ste strasne zlate.... tak teraz neviem co mam robit... uz mam podanu ziadost na IVF klasicke ... mozno skusim ukecat doktorku nech mi da nejake mensie hormony... ak sa to bude dat...
Idem este len na prve...takze uvidim ako to vsetko dopadne a ked to nevyjde....pojdeme skusit SOFT....len ma odradza to Brno - vzdialenost....cestovat stale pri kontrolach a konzultacie do Brna...☹...
Vy vsetky ste boli v Brne? karinuska22 tebe asi az tam pomohli k babatku, vsak?
manita - ty tam chodis?

cecil36
5. jún 2013

@jalaura do Brna by si isla max 4 x aj s OPU a ET 😉

karinuska22
5. jún 2013

@jalaura Ak uz mas podanu ziadost na klasicke IVF a je to tvoje prve IVF, tak uz to nechaj tak a vyskusaj klasiku. A ked to nevyjde, tak potom skus Brno. Ja lutujem, ze som si vsetky 3 pokusy vycerpala na Slovensku v jednom centre. Brno bolo mojou poslednou nadejou a podarilo sa. V Brne som bola dokopy 4x za cele IVF. 1x prva konzultacia, 1x kontrola na 8 den, 1x na odber vajicok a 1x na vklad embryi. Potom som bola este na jednej kontrole pred odberom vajicok ale to som isla k mojmu gynekologovi. Po 1 neuspesnom pokuse je dobre si urobit hematologicke, imunologicke a geneticke testy a az s tym ist do Brna. Nech vedia o Tebe co najviac. Potom si to Brno mozes aj u nas preplatit. Popros svojho gynekologa, nech Ti da ziadanky na testy. Ale dufam, ze to nebude treba a prvy pokus sa podari. Drzim palce.

karinuska22
5. jún 2013

@manita Ja som mala 3 neuspesne pokusy v GF a uz som im prestala verit, ze urobili vsetko, co sa dalo. Bola som dost sklamana. Myslim si, ze v Brne su vacsi profesionali a ze tam pouzivaju lepsie pristroje a roztoky na embrya. Tu v SR som mala pocit, ze im ide skor o peniaze ako o pomoc. Takze si sa dobre rozhodla pre Brno. Drzim palce.

jalaura
5. jún 2013

@karinuska22 moc dakujem za opis a radu.
Tak ja to teda skusim tu a verim ze uz nebudem musiet nic vymyslat a budem sa vytesovat🙂
v pripade ze to nevyjde, popytam sa potom dalsie infosky🙂