icon

IVF soft - podarilo sa vám otehotnieť?

esther03
28. jún 2010

Ahojte, caká ma ivf soft, stimulujem clostilbegytom. Mali ste niektorá niečo podobne? Podarilo sa vám otehotnieť. Napíšte mi prosím svoje skúsenosti.

karinuska22
11. jún 2013

@13nika13 Ano, malo by to byt ono.

karinuska22
11. jún 2013

@13nika13 To tlacivko vypln a spolu s fakturou posli na ustredie VSZP. O tlacive a preplacani este pisu aj baby v diskusii "Slovenky a IVF v Reprofite, Brno. Skúsenosti?" Ja som mala 3x IVF v SR neuspesne a 1x SOFT v Brne uspesny a to som stimulovala iba tabletkami clostylbegyt. Ten clostyl nemusi kazdej stacit, preto sa potom na dalsi pokus este dopichavaju injekcie, ked to odporucia.

karinuska22
11. jún 2013

@zibi Ahoj, Reprofit v Brne je najlepsi. Aspon tak to o nom koluje. Ja som mala u nich stastie na prvy krat. Su baby, ktore tam chodia a nepodarilo sa to hned. Kazdy pripad je indivudalny. A preto treba, aby doktori vedeli o kazdom co najviac. Ako som uz pisala davnejsie, pred Brnom som si dala urobit vsetky mozne vysetrenia a testy, ktore by mohli odhalit nejaky problem. A s tymi vysledkami som isla do Brna. Ja som bola u doktora Stelcla, lebo ma vela Sloveniek na starosti. Ale aj ostatni su super. Aj doktor Machac je super. Objednaj sa telefonicky na konzultaciu a vyber si doktora, ktory Ti je sympaticky. Na stranke mas ich profily. Doktor Stelcl je super, co mozem potvrdit.

karinuska22
11. jún 2013

@maminka142 Mne pri SOFTE v Brne odobrali 5 vajicok. Z toho 3 sa oplodnili, 2 vlozili a 1 mam zamrazene. Tolko isto vajicok a niekedy aj menej sa mi oplodnilo aj po klasickom IVF. Takze na co tolko hormonov davat do seba, ked staci Clostyl, pripadne nejake injekcie. O SOFTE je zname, ze jeho ucelom nie je kvantita vajicok ale ich kvalita a to je pravda, co mozem potvrdit po mojich neuspechoch v SR. Na co mi maju vyprodukovat a odoberat 14 - 15 kusov vajicok, ked aj tak je vacsina nezrelych. Takze kazdej odporucam SOFT vyskusat. A ked sa da, tak v Reprofite. Neda sa to porovnat s nasimi centrami.

karinuska22
11. jún 2013

@maminka142 Vyskusaj SOFT.

karinuska22
11. jún 2013

@zibi Ja som bola v Brne 4x.

lysa31
11. jún 2013

@maminka142 - Baby na fore hororili, že im to preplatili spätne. Ja som poslala žiadosť do poisťovne pred mesiacom a teraz čakám či mi to preplatia. Tak ti dajú namiesto clostilu pár injekcii a budeš mať folikov viac.

maminka142
Autor odpoveď zmazal
maminka142
Autor odpoveď zmazal
panarka
11. jún 2013

@manita brala som clostil normálne od 3 dňa, potom som išla na kontrolu myslím v 8 deň, pozrel ma dal mi jednu injekciu Bravelle (ak sa dobre pamätám), potom som zas prišla v 11 deň a tiež som dostala ešte jednu u nich a jednu som si pichla doma a potom už len na vyvolanie ovulácie Ovitrelle, niečo ako Pregnyl. A to bolo všetko 🙂

zibi
11. jún 2013

@panarka cize keby ze cca od 8 dna ostanem na cechach (mame tak kde byt ) tak cca 8 den ultrazvuk...a potom opu na 12 den pregnyl a 14 den opu? a o 2 dni vklad cize cca 7 dni by som tam potrebovala byt?? orientacne??

lysa31
11. jún 2013

@maminka142 - Ja som tal bola počas jedného cyklu 4krát (2krát kontrola folikov, potom odber vajok a vklad). Ak ti kontrolu folikov urobí tvoj dr. tak iba 2krát.

panarka
11. jún 2013

@zibi Ja som mala opu na 16 deň, to ti presne načasujú či 14,15 alebo 16 deň. A vkladali sme na 3 deň, niekto ale môže aj na 5 deň vkladať. Ale orientačne by som počítala tých 10 dní radšej. Ale budeš vidieť ako sa aj tvoje embryjka vyvíjajú lebo tam budeš telefonovať každý deň ako to ide a na základe toho ti aj povedia kedy máš prísť.

stella25
11. jún 2013

@ofrah Ahoj, a ku ktoremu lekarovi chodis?

zibi
11. jún 2013

@panarka dakujem

ofrah
11. jún 2013

@stella25 k Otevřelovi

stella25
11. jún 2013

@maminka142 Ahoj, aj ja som chodila do Iscar MT a mam z nich ako ludi celeho kolektivu dobry pocit, ale pokial chces nieco ine skusit, tak skus Brno.
Mne sice v Brne potvrdili presne to iste co v MT, ale aspon skusime inu stimulaciu ako dopovanie sa hormonmi.
Ja som bola v RF spokojna.

maminka142
Autor odpoveď zmazal
karinuska22
11. jún 2013

@maminka142 Ja som bola 4x v Brne a raz u mojho gynekologa. Ty mozes napisat doktorovi, ktoreho si vyberies priamo na mail a dohodnes sa s nim, ze prides az na odber vajicok. Posles mu mailom tvoju dokumentaciu, ktoru mas a napise Ti postup. Napises, zeby si chcela vyskusat soft. 2 kontrolne ultrazvuky mozes absolvovat aj u svojho gynekologa, ak bude ochotny.

karinuska22
11. jún 2013

@maminka142 Skus Brno. Ja doteraz nechapem, ze v SR sa to 3x nepodarilo a v Brne na 1x uspech. Jedine, co mi z toho vychadza je to, ze su tam vynikajuci embryologovia a ze pouzivaju lepsie pristroje, roztoky na embrya ako v SR. A este to hlavne je, ze tam vladne uplna pohoda na rozdiel od SR. Nerobia ziadne stresy a zhony. Napriklad v Reprofite sa velmi cudovali, ze mne v SR kazali pichat pregnyl do svalu na pohotovosti a pritom ho mozem pichat do brucha sama. A ja som ako debil lietala na pohotovost kvoli tomu.

stella25
11. jún 2013

@maminka142 Ja chodim tiez k Otevrelovi a sla som tam hlavne kvoli tomu, ze v MT ako pise karinuska22 tiez som bola v zhone a strese, a teda este jedna vec, kedze ja som uz samoplatca, tak ma tento Soft bude stat o polovicu menej ako na SR klasicke IVF.

maminka142
Autor odpoveď zmazal
maminka142
Autor odpoveď zmazal
stella25
11. jún 2013

@maminka142 Ja mam za sebou uz 3 neuspesne IVF v Martine, takze uz mi poistovna nepreplati nic. Skoda ze som nesla do Brna skor. Soft ma caka v Auguste, tak som si to naplanovala, aby som mohla doma vegetit a opalovat sa 🙂))
Je tazke povedat kolko ta bude stat, kym nevies kolk mas vajicok a ci ides do predlzenej kultivacie alebo nie. Od toho vsetkeho sa cenna odvija. Preto je podla mna dobre ist na tu konzultaciu, tam sa mozes pytat co vsetko ta zaujima. A nie je hamba pytat sa, nemame to odkial vediet. vsetko. Ucime sa len casom.

stella25
11. jún 2013

@maminka142 Z Martina by ti mali vydat na tvoju ziadost vsetky vysledky. Ja som si nepytala nic, doniesla som si len vysledky co som mala z neuspesnych IVF - to ti daju vzdy a potom co mas za sebou, ake vysetrenia. Ak mas genetiku, hematologiu, hysteroskopiu, laparaskopiu alebo ine. Mne v Brne nerobili nic, jemu stacilo to co videl a sam lekar si spravi zaver, a hlavne on sa ta pyta na vela veci takze on z tebe tie informacie dostane.

skaredekacatko
11. jún 2013

@stella25 aj ja som chodila do martina a teraz idem do brna ku otevrelovi, sa tesim ze ake to bude, co nove sa dozvediem.

manita
11. jún 2013

@zibi Stimulácia doma (lieky predpísal normál. gyn.), 1. DC e-mailové objednanie na 8. DC a na kontrolný ultrazvuk (presne ku dr., ktorého som si vybrala a komunikujem s ním e-mailom, spojíme teda folikulometriu s 1. konzultáciou.

Rozhodla som sa ísť do Brna už na folikulometriu, lebo môj dr. má staré stroje, nič tam nevidí. 😎 😎 😎 To sa ho musíš dopredu opýtať, či robí folikulometriu, každý nerobí.

manita
11. jún 2013

@panarka aha, tak tebe sa to trochu natiahlo, ktorý DC si mala OPU teda? Vyšlo to približne na deň obvyklej ovu alebo to bolo posunuté neskôr?

zibi
11. jún 2013

@manita hej moj gyndos robi. normalne... cize by som mohla chodit aj k nemu 🙂 cize na 8 dc bude dobre ked tam uz budem 😉 normalne som zvedava ...a citala ze to nmie je ani take drahe.... cca 550 eur ked osm preratavala tie ceny 😉

manita
11. jún 2013

@zibi stimulácia clostilom ťa vyjde na 5 €, keď si to porovnáš s klasickým IVF, kde sa za injekcie platia stovky eur...

zvyšok podľa cenníka caru, ale dopredu nevieš predvídať počet vajok, predĺženú kultiváciu ani ICSI, takže to presne nevyrátaš, ber to tak, že treba rátať okolo 1000 € za ten soft.