IVF soft - podarilo sa vám otehotnieť?
Ahojte, caká ma ivf soft, stimulujem clostilbegytom. Mali ste niektorá niečo podobne? Podarilo sa vám otehotnieť. Napíšte mi prosím svoje skúsenosti.
@maminka142 normálne v MT popros, či by ti mohli vytlačiť tvoj hormonálny profil a manželove spermiogramy, že to chcete mať s mužom doma, dobre si to preštudovať zo zvedavosti (lebo je všeličo zaujímavé na internete k tomu), tak som to urobila ja a vytlačili mi všetko 😉
ja som mavala ovulaciu možno približne 15, 16 deň ale nikto ti nezistikedy presne máš ovulaciu to sa nedá odsledovat to je len výpočet na základe toho kolko priblizne folikulky nárastu za 1 deň ale nie vždy a u každého rastu rovnako rýchlo. ale mne dali zákrok na 16 deň i ked som sa trosku bala či uz nebude neskoro ale nebolo 🙂
@maminka142 ty si chodila do iscare ci do heliosu?
@maminka142 a ja mam vsetky papiere o hormonalnom profile v martine a dvakrat sa mi tam nechce volat, tak uvidim. Aj moj muz ma tu istu diagnozu okrem tej patologie, ale zase ma genetiku onicom.
@panarka takže pekne ti to vyšlo v tom čase (ja som práveže ostrieľaná z IUI folikulometrií, kde to vedeli vyčítať okrem merania folikulov ešte aj z krvi, a potom určiť pichnutie Pregnylu... a o 36 hodín ovulácia), podľa toho to už nejako predvídam, kedy to asi bude... už to mám zapár... 😉
baby mne z iscare asi pred rokom aj pol dala papoiere sestricka ked na nevyslo druhe ivf ..dala mi ake vysetrenia mi robili a vsekty vysledky mi prefotila ....:( ale oni vtedy koncili cely personal pocnuc docentom, cez koordinatorku a aj tu co robila na tej recepcii takze neviem ci vam len tak z iscare daju papiere mne to dala na tajnaka 😀 mozno ked ste z heliosu tak vam daju dokumentaciu ..
@zibi Mne z Heliosu nechceli dať nič.. Do RP som šla len s kartou od gynekológa... Stačilo mu aj to... Ja mám toho viac, mám pco, mala som CIN I., mám len jeden vajíčkovod, a ten je totál nefunkčný, a ešte mám aj alergiu na spermie :D Prirodzenou cestou nulová šanca.. Mám aj myóm, kvôli nemu som bola min. týždeň na hysteroskopii.. Nemám ho v maternici, tak je to ok... Machač vravel, že nič z toho nevadí.. Vraj jedno dieťa mám, a podľa toho, ako to tam dolu mám 😀 som ideálna na ivf, vraj nevidí problém 🙂 Takže už len vyčkať 🙂 Koncom júna sa ide na to, snáď sa zadarí...
@maminka142 Hej do iscare som chodila a teraz sme objednany do brna. Preco si nebola spokojna z martinom?
@maminka142 Vraj Stelcl, Machac a Vitouskova.. to som sa docitala na forach 🙂 Vraj vsetci su tam dobri...
@jalaura na Slovensku su blbci a preto nerobia soft lebo tvrdia ze je tam veľmi mala pravdepodobnosť ale pravda je taká ze čím menej liekov ti dajú tým menej prachom z toho majú a kvalita centier co sa týka skúsenosti a odbornosti je u nás oveľa horšia ako v Čechách.
ja som hneď na prvy krát podstupila IVF soft hlavne kvôli PCOS kde je možnosť hyperstimulacneho syndromu a soft je s minimálnou stimulaciou liekov.
osobne si myslím ze IVF soft je najsetrnejsi k telu nakoľko beries najmenšie množstvo hormónov. čím viac hormónov tým horšie pre organizmus. ale odborne ti neviem povedať prečo niekto ide prv na IVF dlhy protokol alebo kratky. určite to asi závisí aké ma daný pár problémy či uz žena alebo muž
@ofrah držím ti veľmi palceky a neboj určite si nájdes na testiku // 🙂 ja tohto dr. vôbec nepoznám. my sme pekne sledovali cely proces vkladania na obrazovke a presne nám dr. podporoval kde je co a ako ich tam dáva. my sme vkladali 2 embryjka (dr. machac to nechal na nás či si dáme jedno alebo dve 🙂) a jeden mal byt mrazacik ale neprežil 6 dni. prv som bola z toho smutná ze nebudeme mat žiadnu zálohu ale potom som si to opeknila ze co byt tam robil chudacik sám v mrazaku 🙂
@maminka142 určite nepotrebujes 3xIUI pred IVF soft, o tom som nikdy nepocula. ja mam tiez PCOS a manžel tiez nemal super spermiogram a na prvy krát to vyslo 🙂 ja ked som sa informovala tak mi bolo povedané ze sa soft nepreplaca na Slovensku. dôvod je taky ze preplatia len zákroky co su vykonávane bežne aj u nás a nakoľko sa soft u nás nerobí tak to nepreplatia. Dr. v Čechách mi povedal ze skúsiť to môžme ale oni to negarantuju a druha vec je ze ja som poistená vo všeobecnej zdravotnej a treba si dať pozor. este predtým ako som išla na zákrok som bola na pobočke sa spýtať či preplacaju tieto zákroky samozrejme ze mi povedali ze áno, ze stačí potom doniest papiere a platby. lenže mi to nedalo lebo samozrejme ked Vám niečo niekto povie tak zajtra to uz neplatí.tak som napísala email tam s tým co mi povedali na pobočke a odpisali mi ze prv si treba podať žiadosť na poisťovni a počkať na schválenie, ze ked nebudem mat toto schválenie ze nič nepreplatia + ze ten soft tiez nepreplacaju.
inak dobré ránko všetkým prajem...dnes hlásim 5. deň po ET po softke...bola ma bradavkýýýýý strašne, minule neboleli a ani MS neprišla a ani som tehu nebola MS prišla až po vysadení utroša, teraz bolia ako pre MS 😒 tak buď ta mrcha príde alebo neviem čo....
@maminka142 Pred IVF potrebuješ 2-3x IUI len vtedy, keď máte tzv. sekundárnu sterilitu z neznámych príčin, t. j. že ste s mužom úplne OK a z nevysvetliteľných dôvodov nemôžeš otehotnieť (tak to majú poisťovne nastavené).
Lekára v Brne si vyber na ich stránke, kde sú všetci s fotkami aj e-mailom, na stránke FOR FERTILITY 2013 sa zasa dočítaš, kto sa na čo špecializuje, ja som sa riadila podľa toho (jeden je na PCO, druhý na nízke AMH, ďalší na endometriózu, iný na ženy po 40 r.), všetci sú tam na vysokej odbornej úrovni, takže nehľadaj štýlom lepší/horší. 😉
Vyber si a pošli mu mail, že chceš byť jeho pacientkou, on ti navrhne ďalší postup a pomôže ti. 😉
@ofrah áno, veľa vody pre lepšie uhniezdenie, ale aj kvôli tým hormónom (utroš), telo je lepšie v pohode (prsia, brucho sa tak neozývajú)
jedna kočka tu niekde písala také pekné prirovnanie, že naše telo je ako pijavý papier - keby bol suchý, omrvinka sa naň neprilepí, ale keď ho namočíš, tak krásne lepí ... a to embrijko potrebuje... dobre hydratované telo ... toľko múdrosti z koníka ... dodržiavala som pri tom hnusnom utroši po IUI a budem aj teraz po IVF... 😉
@skaredekacatko Ahoj, teba si pamatam z temy IScar, no tesim sa. Aj ja som bola unho a posobil na mna ako Doc. Tomas ako si ho pamatas 🙂
Drzim palce 🙂
@maminka142 Napis bud doktorovi Stelclovi alebo doktorovi Machacovi. Dokumentaciu z ISCARE si kludne vypytaj. SOFT vyjde ako u nas klasicke IVF hradene poistovnou. Ale da sa to spatne preplatit do 1000 EUR, ak to schvali poistovna (bud VSZP alebo Dovera). AK mas aj urobene aj nejake ine vysetrenia, tak tiez posli mailom. V maili mu napis co najviac o sebe a o Vasich pokusoch. My sme platili za SOFT 920 EUR + mrazenie 250 EUR. Na Slovensku som nechala 3x okolo 900 EUR za klasicke IVF a boli to vyhodene peniaze. V Brne sme boli na uvodnej konzultacii, na ktorej mi doktor predpisal recept na Clostyl, druhy krat som bola na ultrazvuku na 8.den cyklu. Vtedy mi dali do tasticky este dalsie injekcie, ktore by som mohla potrebovat. Ja som z nich vyuzila jednu injekciu a ostatne im vratila v den vkladu. No a potom sme tam boli na odbere vajicok a na vklade. Nemyslela som si, ze to bude mat taky rychly priebeh a ze sa to iba vdaka Clostylu podari. Drzim palce.
@maminka142 Ja som mala odobratych 5 vajicok, z toho vsetky boli pomocou ISCI oplodnene a z toho 3 boli na predlzenej kultivacii. Cena ma vysla 920 EUR. Este to aj zavisi od toho, ake lieky budes musiet pouzit, keby clostyl nestacil.

@zibi ak mu dôveruješ, že ti to dobre zmeria a bez odberu krvi určí, kedy treba pichnúť pregnyl, tak je to jednoduché