icon

Júlová - augustová stimulka pred mimotelovým oplodnením

michallll
3. aug 2016

Baby, ktoré sa chystáte na ivf v tomto čase, podme sa podporit. 🙂

michallll
autor
17. aug 2016

Tak dnes volal doky z brna ze nenavrhuje vyssie davky liekov, hovoril.s nim.mm ze navrhuje darovane vajicka, co.som.ostalav soku, ze ako.ze je.to az take zle. Nuz.mam.dilemu xi.to.este.vobec.skusat.

janula12345
17. aug 2016

ahojte pridam sa do tejto temy a skupiny aj ja. mala som v juli prvy odber vajicok, ale zial nerobili mi vklad. vraj som mala vela vajicok a hrozil by mi hyperstimulacny syndrom a uz pred odberom vajicok mi oznamili ze ET sa robit ebude, iba KET. -mala som 14 vajicok, ale iba dve sa oplodnili a nastastie obe vydrzali 5 dni predlzenu kultivaciu a teda boli aj poctom buniek vhodne na zmrazenie. teraz mi kazali cakat na 2 menzesy a az po druhom menzese mam prist a urobia KET.
mate niekto tketo skusenosti alebo mate obdobnu situaciu?
zda sa mi to hrozne zdlhave, a predstava, ze 2 mesiace od odberu pridem a ani jedno vajicko rozmrazenie neprezije ma desi.
mali ste niekto KET a ak ano, kolko prezilo rozmrazenie v %?

michallll
autor
17. aug 2016

@janula12345 ahoj vitaj v skupine 🙂 no ja mam tiež za sebou OPU ale ET mi nemali co vkladat, ☹

janula12345
17. aug 2016

@michallll tohoto sa obavam aj ja. Ze sie 2 sa oplodnili a aj vydrzali 5 dni... ale nevlozili cerstve a ked ich rozmrazia..ktovie ci sa aspon jedno podari vlozit. Kam chodis? Ja do FC.

michallll
autor
18. aug 2016

@janula12345 ja som bola dva krat na ivf soft - vraj su pri nich kvalitnejsie vajicka, ale prvy soft - nebolo ziadne vajicko vo folikuloch a druhy soft - oplodnili 4, 1 den sa vyvíjali dve, druhý den dve, tretí den iba jedno a strvrtý den sa zastavil vývoj, takze nebolo, co vkladat ☹ a chodin do brna do reprogenesisu su fakt strasne mili - neda sa to so slovenskom ani porovnat.

desza17
18. aug 2016

@janula12345 ahoj.ja som tiez mala odber v juli,tiez mi bol et odlozeny kvoli hroziacemu ohss.mala som 30vajicok.mame 7mrazačikov.mne kazali prist na utz v 14.den cyklu.takze 24.8.idem na utz a naplanujeme ket.velmi sa tesim.sice sa to trosku natiahlo..ale hlavu hore aspon sa zospodu zahojis a zotavis celkovo a budes pripravena na ket aby sa ti embryjko poriadne zahryzlo.len nechapem preco mas prist az na druhy cyklus.mala si nejake tazkosti?14vajicok nieje zas az tak vela.a tie co ti ostali..neboj su to bojovnici cakaju na teba👍..tiez si po opu pichala fraxiparine a solumedrol?mne prvy tyzden po opu bolo priserne,ale s prichadzajucou ms tazkosti pomaly odisli.

michallll
autor
18. aug 2016

@janula12345 a neboj sa ak vydržali 5 dní už vydržia všetko 🙂 aspoň je čo vkladať do toho drz sa

michallll
autor
18. aug 2016

@desza17 ahoj 30 vajíčok prosím môžeš mi napísať čím si stimulovať a či si mala krátky alebo dlhý protokol ďakujem 🙂

desza17
18. aug 2016

@michallll ahoj dlhy protokol a stimulovala som diphereline a merional.ja mam pco cize anovulacne cykly a cela malych vajicok ktore pocas stimulacie chceli vsetky narast.to preto tych 30.

michallll
autor
18. aug 2016

@desza17 aha no ja mam ovulku každý mesiac len nedorastaju folikuly a mam nízke amh 0,48

desza17
18. aug 2016

@michallll ani stimulacia nepomohla?

michallll
autor
18. aug 2016

@desza17 no ja som mala ivf soft to jemnej hormónov, na druhý pokus softu sa oplodnení 4 čajka len na Et neostalo žiadne asi pôjdeme na klasické ivf

desza17
18. aug 2016

@michallll aha,tak to mi je luto..ivf bude uspesnejsie uvidis,drzim silno prsty.

janula12345
18. aug 2016

@desza17 ahoj; takze si ako ja. Len teda ja pojdem o mesiac neskor. Nechapem preco. Pytala som sa a vraj je to istejsie. Ale po odbere mi nebolo nic; ani som i nic nedavala. Ms prisla do tyzdna, teraz som cca v strede cyklua teda cakam na dalsiu. Az tam si mam zacat davat nejake ezteogenove tabletky aby sliznica bola pekna vraj. Ja nemam ziadne problemy, pravidelna ms, ovulacia, vsetko ok. Aj muz ma normospermie. Len to nejde.. a toto ma dorazilo ze mam zas navyse cakat. Muz je doslova nastvany na nich ze ma ani len nepozru na ten 14-15 den, ci ozaj je vsetko ok a sliznica je fajn a mozeme ist na vklad - ako ides napr. ty. Kam chodis do centra? Inak drzim palec a urcite daj vediet ako pokracujes. 🙂

desza17
19. aug 2016

@janula12345 ja ta chapem..nevieme sa dockat babatinka a nakoniec vklad este odlozia..ale je to pre nase dobro,ja som aj rada ze nakoniec som nesla na ten piaty den,kebo som bola ubolena vycerpana..predsa len 30vpichov je 30vpichov.oni vedia co robia,len ma prekvapilo preco az na druhy cyklus tebe naplanovali ket.preco ta v tomto cykle na 14.den nepozreli?kam chodis do car?ja do Mt Heliosu.skvely pristup,profesionali,hlavne dr.Krajkovic je top.ono je to tazke prijat ze zas sa to predlzilo,ale jemu na 100%doverujem...a teraz uz viem ze to bolo spravne.som zahojena,nacerpala som nove sily a pripravena som na vklad.a podla coho usudili ze mas nabeh na ohss?pri 30vajickach je to jasne,ale v tvojom pripade ti aj dr povedal ze preco?ale uz ked ti pred opu povedali ze et nebude asi uz pocas stimulky nastal nejaky problem.mne na konci stimulky bol zisteny vyssi pocet estrogenov.viem ze to cakanie je des...ale zvladnes to,a co chvila budeme tehu👍👌.

majba
19. aug 2016

caute, ja som zacala dnes s menopurom. 🙂

michallll
autor
19. aug 2016

@majba vitaj medzi nami 🙂 mozem sa spytať ake mas davky menopuru ? dakujem. Nechcem byť zvedava len som po dvoch neuspesných soft ivf a tak riešim, že čo dalej. 😉

michallll
autor
19. aug 2016

@clarissa77 ahoj doslo mi, že si ma spominala v sprave, ktorú si nemozem precitat, lebo je v sukromke. chcela si nieco? M

clarissa77
19. aug 2016

@michallll no moja, v skupinke IVF som ta oznacila. @chelly zhana gonal, tak som jej napisala, ze ty mas.

clarissa77
19. aug 2016

@michallll nebola som si ista ci si alebo nie si clenka tej skupinky 😉

michallll
autor
19. aug 2016

@clarissa77 ok , mne bude teraz na nic ak pojden do ivf tak už iba so silnou stimulkou a budem musiet počkať na schvalenie od poistovne , tak to vidim najskor na oktober, to uz budete vsetky tehule 🙂

michallll
autor
19. aug 2016

@clarissa77 nie nie som 🙂

clarissa77
19. aug 2016

@michallll no len aby..so mnou to take jednoduche nebude. Tak si sa rozhodla? Inak u mna soft bol velka katastrofa, tak spolieham na klasicke ivf. Snad to bude mat lepsi priebeh aj zaver.

michallll
autor
19. aug 2016

@clarissa77 a kde si bola na softe, lebo ja som si vydipala, ze po 1 menej hormonov, menej folikulov, ale kvalitnejsich a prt a po 2 ze mam za sebou klasicke ivf , ale zle som znasala tie davky hormonov, mame z neho nasho 5,5 rocneho krpca 🙂
ako prebiehalo tvoje soft, som zvedava, no proste pani ucitelkja chce vsetko vediet 🙂 🙂

michallll
autor
19. aug 2016

@clarissa77 vydupala som si soft malo byt, a pozeram, ze uz mas tiez dietatko prirodzene ci

clarissa77
19. aug 2016

@michallll 😂😂😂 ja som bola v Reprofit Brno. Mala som clostil 2-0-2 a menopur 75iu. Folikov som mala asi 11, z toho 9 bolo prazdnych! Cize len 2 vajicka, aj tie boli malicke. Ku podivu - mojmu aj dr.sa obe oplodnili a obe vydrzali 5PK. ET sme vkladali 1XB1 - nechytila sa, KET 1XB - nechytila sa. Boli asi slabe, neviem. Bojim sa aj ja ako budem znasat klasicku stimulku,ale nejak to uz zvladnem. Hlavne nech to dobre skonci a konecne sa dockame aj my babatka 🙏🏼🙏🏼🙏🏼

clarissa77
19. aug 2016

@michallll ano, mam syna, ma 20 rokov. Z prveho manzelstva. Podaril sa na 1.šup. Ale to som mala 18rokov.

clarissa77
19. aug 2016

@michallll aj moj druhy manzel ma syna, maleho a tiez na 1.šup. Len spolu nam to nejak nejde 😔😔

michallll
autor
19. aug 2016

@clarissa77 aha super ze mas syna, aj my mame krasneho z prveho uspesneho ivf 🙂 , tebe aspon vkladali, mne nebolo co, 1 soft ziadne vajo vo folikuloch, boli 4 a 2 soft 4 oplodnene vajka, ale PK sa nedozilo ani jedno ☹
uz som ten neuspech rozdychala, ved co ine mi ostava, ja som bola na klasickom ivf v GF v bratislave a na softe v brne v RG

clarissa77
19. aug 2016

@michallll no vidis..treba sa vratit spät do GF. Aj ja som sa vratila. Pred rokom sme tam boli na iui, potom ten soft v brne a teraz klasika zas GF. A ako prebiehalo tvoje prve ivf, z ktoreho mas synceka?