icon

Máte skúsenosť s umelým oplodnením v 45. rokoch?

mia9911
1. máj 2016

Ahojte sme s partnerom už 5 rokov spolu, môj vek je hraničný 45 rokov on je o 10 r. mladší, už sa 3 - tí rok pokúšame a nič. Máte skúsenosť aj v takomto veku s um.oplod. ? Ja už 1 dospelé dieťa mám, ale on je bezdetný.

bubinko1506
3. máj 2016

@bykaterina prirodzene by bol u nas velky zazrak a dvojicky nemozne 🙂 my sme zacali riesit adopciu po dalsom neuspesnom IVF. ja uz som potom na dalsi vklad ist nechcela, ale muz ma presvedcil, nech to skusime este raz. uz mi to bolo viac-menej jedno, a podarilo sa 🙂
radi by sme si adoptovali este jedno dietatko, ked nam to okolnosti dovolia, ale to zrejme budeme riesit, ked budu mat nase aspon 3 roky. adopcny proces sme este nestopli, ale vyzera to tak, ze to teraz ukoncime a potom rozbehneme nanovo. aj tak by sme museli absolvovat pripravu odznova, kedze ta sa musi po dvoch rokoch zopakovat.

bykaterina
3. máj 2016

@bubinko1506 Hej to máš pravdu že tam je omedzenia platnosť, gratulujem K bábätkám <3

bubinko1506
3. máj 2016

@bykaterina dakujem, dufam, ze bude vsetko ok 🙂

bykaterina
3. máj 2016

@bubinko1506 neboj bude 🙂 neemysli na nič zlé

stellasss
3. máj 2016

Ja sa teším že v 45. si budem život opať úžívať. A to hlavné, že zničíš život tomu dieťaťu. Mať takú starú mamu.... a to viem z okolia.... pre mňa NIE ... za ďalšie je tam veľké riziko na vrodené vady...

stanulienkat
3. máj 2016

Ja by som do toho v tomto veku nesla. Ale to je moj nazor. Je tam niekolkonasobne vyssie riziko poskodenia plodu a o fyzickej sile ani nehovorim. Je to risk, aj ked ti mnohe pisu, ze ich zname v pohode rodili. Ale to boli ich zname a ty si ty.

zuzulaxx
3. máj 2016

Moja babka rodila v 48 prirodzené otehotnela a bolo to jej 12 dieťa v poradí a všetko ok,len porodila v 8 mesiaci a malý bol zdravý,lenže to bolo pred rokmi a bola iná životospráva,žiadna chémia a pod."malý mal 27 rokov keď zomrela

mircalla
3. máj 2016

@stellasss dietatu znici zivot, lebo bude mat starsiu mamu? to je podla teba dolezite? kolko rokov ma matka? nie nahodou to, ako dieta miluje ci vychovava? ci deti tych ludi z tvojho okolia ti povedali, ze im ich matky znicili zivot? druhy argement beriem

charlie1980
3. máj 2016

Znicit zivot je trosku pritiahnute za vlasy, Ale pre Boha...ved je uplne prirodzene, ze mamicky po 30r maju uplne ine Tempo ako mlade baby. Ja viem, ze rovnako ako mlada Baba moze kaslat na dieta, tak nemusi 45r (v tomto pripade minimalne 46r, kym ho vynosi), no chcem vidiet 47r mamu, ktora bude dennodenne lietat za dietatom na odrazadle, zdiela ta nim sporty, aktivity ako mlada Baba. Chcem vidiet 55r zenu, ktora sa postavi s dietatom na korcule, pojde dieta vyslovene znicit, aby dobre zaspalo. Aj ked ho bude vychovavat s laskou a Mozno aj lepsie ako mlada baba, 55r zena je malokedy aktivna natolko, aby zvladala tempo. To nie je len o tom, ze Maturity sa Mozno uz nedozije, lebo su take, co sa doziju. Pre mna je to cisty egoizmus. Jednoducho, v urcitom veku su zeny pohodlnejsie, menej flexibilnejsie, maju svoje ritualy. Deti su nevyspitatelne.

mircalla
3. máj 2016

@charlie1980 V poriadku, snad sa moje dieta casom nejako vysporiada s faktom, ze som mu znicila zivot, do par rokov bude po mne, kedze som starsia, leniva a komotna matka, co ma svoje ritualy

bubinko1506
3. máj 2016

@charlie1980 moja svokra ma 60r., ale v pohode zvlada rocneho vnucika, ktory teraz zacal chodit. svokricka ma tolko energie, ze nema problem vystavit ani mna, co mam 30 rokov. myslim, ze by nemala problem unavit ani 20-rocnu a v jej veku by som bola velmi stastna, kebyze som taka aktivna.

charlie1980
3. máj 2016

@mircalla Ale zas, to je prehnane tvrdenie. Mozno to tak nemyslela, ako to napisala. Fakt je, ze ja keby som si mala Este raz vybrat, tak rodim mladsia, prave kvoli tymto dovodom, ktore som vymenovala. 45r je skutocne velmi, velmi hranicny vek, je to dvojgeneracny rozdiel. Zvlast vtedy, ak niekto ide proti prirode za kazdu cenu. To nie su nepriechodne vajcovody, alebo "pcos", tu je Faktor v prvom rade vek.

charlie1980
3. máj 2016

@bubinko1506 Lenze Svokra je Svokra a mama je mama. Skus svokre ponuknut, ze jej dieta nechas rok, dva, tri, varovat. Ze teraz zacal chodit 😃 Fajn😃 Aj mne bolo Super, ked maly zacal chodit. A ked zacal behat a lietat a vsetko skumat, presadzovat si volu, hned to inak vyzera. Kiezby bol zase to babatko, ktore zacina chodit😃

mircalla
3. máj 2016

@charlie1980 ja som sama napisala,ze 45 rokov je hranicny vek, ale patrim medzi starsie matky - egoistky. bude to tym, ze sme sa o dieta snazili 10 rokov a absolovala som dost vela procedur a prezila dost vela trapenia. som skratka egoistka, ze som sa s tym nezmierila a nenechala to tak, aj s takymi nazormi som sa uz stretla, som zvyknuta

elise
3. máj 2016

@mircalla ja sa pridavam tiez som "znicila zivot "mojim detom a hlavne teraz tretiemu co cakam lebo mam 4 rokov.

Ja mam tolko energie a aktivit ze mnohe 20 rocne nevladzu v mojom tempe. Syn je autieta tak fungujeme , je to tazsie ako zdrave dieta. Pritom syna som mala v 31 rokoch. Deti maju tolko aktivit, venujeme sa im naplno ze nemoze o mne nikto povedat ze som leniva komotna matka ked nam 41 r. A dozit sa stuzkovej nemusi ani 20 rocna. A hambit sa za rodicov? To svedci o nezrelom jedincovi

rutie
3. máj 2016

@charlie1980 Ale ved predsa energia, ktorou ludia individualne disponuju je tak strasne rozna, ze niektori ludia v 70-tke klesnu zo silami na uroven, ktoru maju ti liknavejsi na vrchole sil. Ludia sme rozni a podla mna aj pokojni ludia s horsou pohyblivostou mozu vychovavat statsne deti. To by su uprela pravo a radost mat dieta ludom, ktori napríklad krivaju? Lebo by navladali behat za dietatom na odrazaladle? To fakt?

BTW, moja mama si po oslave 60-tky zbalila 10 kg batoh a odslapala po svojich 200 km do Santiaga di Compostella, cca 30 km denne davala, spala po hosteloch, kde bolo 12 ludi na izbe, na tenkých matracoch, pripadne len na pricniach v spacaku, ktory si niesla cely cas na chrbte. A moje 12kg deti nosila normalne na tury v nosici, ked ich mala na u seba "na prázdninách! Bezne mava u seba cez prázdniny 4-6 vnucat, od 3 do 10 rokov, brava ich na bicykel a cuduj sa aj na tie kolieskove korcule sa postavi. Ta by utahala bezne dnesne 20-tky rozmaznane, nieto male dieta. A moja 80-rocna babka normalne zoberie svoje 4 rocne pravnuca a ide sa s nim kupat na 20 km vzdialene termalne kupalisko. Ked zmeska autobus, tak nieco stopne. Ked mala 60 rokov zacala pdnikat, ked mala 70-rokov zrekonstruovala podkrovie v dome a zacala ho prenajimat turistom. Tolko k tej flexibilite.

Dietatu mozes odovzdat rozne veci do zivota, ten sa neobmedzuje len na sport a pohyb. Su rodicia, co detom vela citaju, co s nimi pecu, varia a sadia hrasok, maluju, vyrabaju, robia keramiku. Sme mi ludia nastastia taki rozni a k stastiu nevedie jedna cesta.

Napriek tomu si nemyslim, ze je umele oplodnenie v 45-roku pokial u zena dieta prirodzene ma dobry napad.

mircalla
3. máj 2016

@elisea aj hanbenie sa za rodicov tu bolo? to som ani nepostrehla, ale ano, samozrejme, aj to musi byt

elise
3. máj 2016

@mircalla ano pisalo sa tu ze koli tomu ze su starsi

3d
3. máj 2016

Ja ti drzim velmi palce! Prve dieta som rodila ako 40 rocna a mam zdraveho chlapceka. Otehotnela som prirodzene, rodila som prirodzene, bez jedineho problemu. Teraz tiez uvazujem o dietati a tom mam 42, cize rodila by som daj boh ako 43 rocna. A reciam typu stara mama neverim. Ty si podla mna fizicky aj psychicky velmi suca zena. To ze mas mladsieho oartnera len svacsi o tom ze aj v sexe ides na plno a mas stavu. Ver mi niekto v 40 tke konci, niekto zacina. 🙂 Podla mna to das a budes stastna a zdrave dietatko s tebou. Drzim palce! treba skusit a nevsimaj si blbe reci 🙂

charlie1980
3. máj 2016

@rutie Verim a tesim sa, ze si napisala aj o tych pozitivnych pripadoch, chvalabohu, len nech im zdravicko sluzi. Ano, to su generacie nasich starych, prastarych rodicov, kedy nebolo tolko civilizacnych chorob.
Nie, neodopieram ludom, ktori krivaju, mat tuzbu alebo mat deti. Poznam jednu taku mamicku s obrnou, ma zdraveho chlapceka, aj zvykneme prehodit par slov, je velmi Mila, laskava. No toto, co popisujes, zdrav.stav nasich predkov, to bolo kedysi. Pretoze zdravo zili, mali vela pohybu. Dnes su deti hyperaktivne, ine ako kedysi...nejedna sa len o fyz.zdravie, hlavne o psychicke. A v 46.r veru, je uz clovek castokrat otraveny aj z ludi 😃😃😃

mircalla
3. máj 2016

@elise tak zostava len cakat, kedy mi syn povie, ze sa za mna hanbi, pripadne, ze som pre neho nic neurobila a cele dni sedime doma. mimochodom moj priatel (ktory je tiez strasne stary samozrejme) je byvaly tenista a trenuje ho 4 krat do tyzdna a sam hrava amaterske turnaje

mamulka211
3. máj 2016

@mircalla jezis ty si tak trapna :D

anjelicek26
3. máj 2016

@elise deti a pubertiaci su nezrele jedince, hanbit sa za rodicov ale da nielen kvoli ich veku, ale aj za milion inych veci, takze tak by som to nebrala 😀 Sama som mala kamarata, co mal mamu 44 rocnu pri porode, dospele sestry s vlastnymi detmi, vyzeralo to u nich ako u nasich starkych, rovnaka vona, nabytok, bol to cudny pocit ist k nim, aj on nas nerad pozyval, viem, ze mu to bolo trapne, aj to tak par krat povedal... ano boli sme pubertiaci 15-18 rocny, ona mala 60ku, manzel 70ku na krku... nerozumeli mu... jeho potrebam, jeho zmyslaniu... myslim, ze toho trapilo najviac.. ziadne spolocne temy, spolocny sport, spolocne vylety... proste na toto im chybala sila... psychicky aj fyzicky... otec mu nakoniec umrel pocas VS... ked sa mu narodila dcera, umrela mu aj mama, takze funkcia starych rodicov uz tiez neni. Zvlastny pocit mat 30 a byt sam... sama mam starsieho muza a casto sa nad tym zamyslam, co bude o dvadsat rokov...

V dnesnej dobe sa to ale zmenilo, pred 30 rokmi to bola skor vynimka rodit po 35ke, dnes je to uplne bezne mat aj prve dieta takto. Aj zdravotne su zeny na tom podstatne lepsie, ako boli kedysi. Staraju sa o seba, inak sa stravuju, inak ziju.

Takze tak, ak priroda dovoli, tak dovoli. Ale neznasilnovala by som to darovanymi vajickami a darovanymi embryami boh vie kde na ukrajine ci nahradnej matky, ist do dlhov kvoli snu, ktory ani nemusi vyjst. Ved je tolko moznosti, napr. profi rodicia by urcite bola dobra volba...

mircalla
3. máj 2016

@mamulka211 uz som len cakala, kedy s tymto prides - otazka casu

robin_claire
3. máj 2016

@charlie1980 mas pravdu, z ludi som otravena aj ja - najme z niektorych hyen na tomto fore

kvetulienka253
3. máj 2016

ale no tak baby.
Su ludia, ktori maju starsich rodicov a v dospelosti priznaju, ze im to zasadne vadilo, su ludia, ktorym vobec a mali pekny vztah. Myslim, ze zakladatelka tu nemusi citat, kto ma ako cipernu svokru alebo skveleho priatela ;) Kvoli vasej vztahovacnosti to uz ide fakt mimo temu. Zakladatelka sa pytala na nieco ine.

bubinko1506
3. máj 2016

@charlie1980 tak svokra sa o maleho stara od zaciatku, denno-denne a nema s tym problem. jednoducho niektore zeny su plne energie aj v 60tke, kym niektore su vyplute v 40tke. inak, svokra sa chysta v lete na vystup na slavkovsky stit 🙂

charlie1980
3. máj 2016

@bubinko1506 Tak to je fajn...nech jej zdravie a vitalita sluzi. Kdezto zakladatelka tu moznost nema. Ved ja tiez netvrdim, ze by bola v tomto veku vyhorena, nepozname ju. Ale tendencia je u vacsiny taka...aj bezny clovek sa v zamestnani povazuje produktivny len do urciteho veku, niektore pozicie im menia po urc.veku. Je to tak prirodzene, ze uz nepodavaju rovnaky vykon. Ale zato do dochodku si ich ponechaju😉 Ja fakt neviem, ako by som sa zachovala v 45r, keby mi "uslo", nieze Este planovane. Jasne, ze clovek sa musi nastavit, aby vladal, lebo inak sa proste neda. Ja teda v 55r urcite neplanujem lietat na korculiach😃 A tak isto Moje deti chcem odchovat a nie v 30r ich mat Este doma 😃

mamulka211
3. máj 2016

Kazda z nas ma iny osud,inu povahu,ineho partnera,ine zdravie,ine nervy...nech si kazda zvazi co je schopna zvladnut ,aj v pripade,ze zivot nebude kmitat podla jej predstav a planu. To je cele,co sa k tejto diskusii da povedat. Ale ist tu prikladom,lebo ja ja a ja som to dala a mne to vyslo...to nie je smerodajne.