Mimotelové oplodnenie a kryoembryotransfér v januári 2013
Ahojte zienky tuziace po babatku/ buduce mamicky dufam ze sii v tejto diskusii rozdame plno pozitivnej energie na januarove ivf ktore bude uspene.
Zaujima ma kolko nas bude 😀
Ahojte zienky....tak so slzami v ociach vam oznamujem, ze nam to nevyslo. Moje dnesne hcg menej ako 0,100 😢 Dr. do CAR som volala, tak mam sa ozvat az 7.1. Ani mi nevedel povedat, ci to nase druhe embryjko vydrzalo, ci ho zamrazili...nepamätal si. Ze mi to povie az 7.1.....cize asi dovolenkuje. ☹
ahojte žienky ja mám práve po treťom KET a zajtra má čaká gynekológ. Dnes mi brali krv tak uvidíme. Chodím inak do Heliosu , ale prehliadku si robím u svojho doktora lebo sa mi nechce trepať do martina. Nebojte v 2013 budeme všetky tehuľky 🙂
@zuzu1108 Povedal, ze si nepamäta, co s tym embryjkom, lebo v tom case toho bolo vela...a on teraz dovolenkuje. Do CAR chodim do Kosic. Tak rozmyslala som nie raz, ze zmenim, ale .... predsa len, on ma uz pozna a prvy pokus taky nestastny a pri druhom to so mnou nejak vybojoval aspon 4 vajicka a z toho 2 embryjka. Prvykrat som mala dlhy protokol. A dovod syndromu prazdnych folikov...neviem. Vraj bola na mna vysoka davka, ale u mna je problem, ze ja na nizke davky reagujem vysokym poctom folikov...zakazdym ☹
@silverm och moja, vies kolkokrat si kladiem tu otazku? 😢 Preco my nie???!!! Som veriaca a sem tam ma napadne myslienka, ze PanBozko asi nebol nadseny nasim rozhodnutim podstupit ivf, tak preto nedovolil, aby to vyslo....Ale hned na to mi dojde, ze....ako je mozne, ze tolko veriacich uz ivf podstupilo a vyslo to. Preco oni ano a my nie? Strasne vela otazok mi vrta v hlave....a momentalne som nestastna a manzel rovnako 😢
Napíšem ti jeden príbeh (aspoň ako si ho pamätám), ktorý som počula, keď som šla na ivf a tiež mi vrtala v hlave otázka či je to v poriadku, lebo som veriaca (len kvôli viere by som sa aj tak IVF určite nevzdala). Bola potopa a istý muž zostal na streche svojho domu. Voda nebezpečne stúpala a on sa modlil k Bohu, aby ho zachránil. Prišiel k nemu záchranný čln on ho však odmietol, že Boh mu pomôže. Voda stále stúpala a člnom sa k domu nebolo možné dostať už len helikoptéra litala ponad tú spúšť a priletela aj k nemu, aby ho zachránila. On ju však zas odmietol s tým, že Boh mu pomôže.. Nakoniec sa samozrejme utopil. Keď sa stretol s Bohom, vyčítal mu, prečo mu nepomohol, keď sa k nemu tak modlil a prosil ho o pomoc a Boh mu povedal: "a čo si myslíš, kto ti poslal ten čln a helikoptéru?..."
Keď sme sa bavili s mužom pred 1. ivf o tom, či sa nehráme príliš na Bohov on mi pripomenul tento príbeh, že aj IVF je tu pre to aby nám pomohlo... Je to taký fajn príklad pre tie veriace, čo tu sme a možno nám v hlave vrta, či je to správne (aj keď neverím, že niektorá z nás by to vzdala len pre to). Drzte sa..
@wejbynka ahojky....aj ja idem v januári, niekedy koncom na KET🙂
@silverm tento istý problém mám ja ja:(((((( nejako sa s tým snažím zmieriť, čítam, hľadám....ale už sa zlepšujem a cítim že robím dobre🙂 preto sme asi otáľali až šesť rokov
@cucoriedkacucoriedka uff, to je dosť 6 rokov. Ja mám pocit, že skoro každý druhý pár má s tým problém a mi to príde ako zázrak, že niekomu sa podarí počať prirodzene. Dokonca väčšina mojich známych, ktorí majú maličké detičky alebo len čakajú sú po umelom. Musíme si veľa pretrpieť a verím, že aj vďaka tomu si to materstvo budeme viac vážiť. V januári nám všetkym držím palce a budem sa tešiť, keď tu budeme vešať pozitívne správy 😉
@silverm no, čo už🙂 asi sa to pre ničo deje. len to je ťažko pochopiť a prijať🙂 tak si veru držme prsty všetky čo to ideme podstúpiť🙂 no, ja som nejako nemala potrebu to skôr riešiť...všetko má svoj čas..prajem krásny deň všetkým🙂
ahojte, citam, ze vas posielali na genetiku az po neuspesnych pokusoch IVF, nas posielaju najprv na genetiku a az tak dame ziadost na 1.IVF. Dufam, ze v prvom polroku to zvladneme. ako to vlastne prebieha??? Ked nam schvalia ziadost, co pokracuje?
@saga_noren ahoj. my sme si dali urobit s manželom genetiku pred dvoma rokmi...a v centre, boli sme prvýkrát 18.septembra, tak sa dr. potešila "že ako šikovne" bude menej roboty🙂 ale vravela nám že to nie je podmienka. no, keď schváli žiadosť (my sme ju mali za dva týždne) počkali sme na menzes a od druhého dna som pichala menopur, do deviateho dna a od deviateho plus k menopuru cerotide, dva dni pred odberom pregnyl 2500 j do svalu...a potom odber vajíčok..my sme mali požehnane....aleeeee, dostala som hyperstimulák a máme zamrazené, čiže, pokiaľ po odbere budeš oka, tak ideš na 3 resp. na 5 den na ET - embryotransfer a potom už len čakáš a čakáš a čakáš...14 dní🙂
ahojte, nasla som tu tuto temu, tento rok sice ivf riesit s priatelom nejdeme,,,ale hadam sa mozem pripojit do debatky 🙂
mame za sebou 3 iui, 2 ivf, 5 ket, 1 abort :(....laparoskopiu som absolvovala tiez, aj rozne vysetrenia ako imuno, vsetky tie potrebne somariny ,partnej aj andrologiu,,,baby tie ktore idete na genetiku do martina do m-genetik, nechodte tam,,.urobia len polovicnu pracu a ak chcete vysledok skorej bude vas to stat pre oboch partnerov daco cez 30e, a urobia len 4 faktory,,,na genetiku chodte radej do martina do hemomediky kde vam urobia 8 fatorov plus komplet vysetrenia krvne a sice na vysledok cakate dva-tri mesiace ale mate to aj zadarmo a hlavne porobia vam ovela viac toho ako v m-genetik....
u nas ja mam pco, priatel pomale a deformovane spermose, o babo sa snazime uz vyse 4 rokov, mam zistenu jednu mutaciu ale na ostatne krvne vysledky plus este genetiku na dalsie faktory na vysledky zatial cakam takze uvidime ci to je rizikove ,,,,vraj ak bude hemoecystein ok a ine mutacie sa nezistia tak ta mutacia ktoru mam je nerizikova, ak nebude homocystein ok alebo sa k tomu prida dalsia mutacia tak je to rizikove, no a dalsie faktory uvidime co ukazu,,,na stitinu zlazu sa liecim uz 12 a pol roka, okrem toho mam cysty na tejto zlaze, tiez v okoli jajok a aby toho nebolo malo tak ako nasledok stimuliek a hormonov co do cloveka pchaju stale-tak sa mi urobili cysty aj v prsiach, no a pri prvej stimulke som mala tiez ohss,,,,
ale verim ze deticky k nam pridu ked bude ten spravny cas, vsetko je v Bozich rukach,,,,
@tatinka ach, prešli ste si toho už teda dosť:( strašne vám držím prsty...
@cucoriedkacucoriedka dakujem si zlata,,,,necitalas om vsetky prispevky,ale tu na psolednejs trane citam ze ta caka ketko -zelam abys a krasne ujalo a aby novy rok bl pre teba prave tym "pravym 🙂 velkym rokom" s babatkom
@tatinka dakujem ti veľmi pekne za prianie🙂 zaslúžila by si si to aj ty už konečne. pekný deň prajem🙂
Ahojte kocenky 🙂 zavitala som do tejto temy lebo planujeme s manzelikom ze pojdeme na IVF.mali sme ist na IUI minuly rok ale stale sa nedarilo nastimulovat vajecniky ani raz nenarastli vajicka tolko aby sa mohlo IUI konat.mam aj laparoskopiu za sebou ale mam velmi polycysticke vajecniky. mala som velmi tazko priechodne vajickovody ale to nastastie spriechodnili. Dufam ze uz konecne sa usmeje stastie a rok 2013 bude uspesny ako pre nas tak pre vsetky snazilky 🙂 🙂

@zuzu1108 Ahojky. no nemame sa najlepsie. mam asi zapal priedusiek...teplotujem uz 2 dni, som na paralene. Dnes je to trosicku lepsie. Ale necitim sa este fajn. Zajtra idem na odber hcg...neviem kedy bude vysledok. A tetovala som dnes, tak slabulinky dusik tam je ☹ ...takze sa trosku bojim...