icon

Mimotelové oplodnenie a kryoembryotransfér v januári 2013

wejbynka
27. okt 2012

Ahojte zienky tuziace po babatku/ buduce mamicky dufam ze sii v tejto diskusii rozdame plno pozitivnej energie na januarove ivf ktore bude uspene.
Zaujima ma kolko nas bude 😀

cucoriedkacucoriedka
22. jan 2013

@siinda odber čoho? krvi? to neviem, ale odber vajíčom mám za sebou...10 embryí...no, ale tak som myslela že je niečo aj na vkladanie do pošvy, a nejako to nemám...asi iný protokol..a ešte beriem, teda budem brať anopyrin a prednisom...fuuuj:(

cucoriedkacucoriedka
22. jan 2013

@kuspitka no, neviem, ale vyzerá to ak všetko dobre pôjde na konci februára🙂

siinda
22. jan 2013

@kuspitka ano,,aj nas to caka ked sa teraz nezadari 3000eur a to už neni malo a nemusi sa to podarit

siinda
22. jan 2013

@cucoriedkacucoriedka aj ja periem do pošvy ,,ale ty mas iný protokol,,pekna uroda 🙂

kuspitka
22. jan 2013

@siinda ak sa teraz nepodari pojdemmozno este na jedno IUI a ak ani to tak chcem podat papier na adopciu.

siinda
22. jan 2013

@kuspitka a neuvazovala si nad Brnom?

kuspitka
22. jan 2013

@siinda uz nie moja ja uz nemam na to silu a ani nervy

cucoriedkacucoriedka
22. jan 2013

@siinda no, pekná, pekná a to bolo iba z jedného vaječníka🙂 17 vajíčok..v ľavom ostalo asi 20:(

siinda
22. jan 2013

keby sa dali aspon darovat...skoda

kathrin17
22. jan 2013

@cucoriedkacucoriedka dobre od vcera uz pijem len rajec bylinka a caje, ci uz bylinkove, alebo ovocne a k cistej vode som uz ani neprivonala 😀 dakujem pekne za radu.....predpokladam, ze asi cista voda by sa len dalej nabalovala na tu vodu co vznika pri ohss a bolo by to este horsie...aspon tak si myslim....a dnes si dam aj mlieko 😀 ide mi nan chut a to ma veru nenapadlo ako tekutina 😀

cucoriedkacucoriedka
22. jan 2013

@kathrin17 no supeeeeeer🙂 a mne povedala dr asi v tom slova zmysle, že čistá voda neobsahuje látky, resp. minerály, ktoré by tú vodu naviazali..tak nejako🙂 a inak, ja som pri OHSS vypila aj tri litre acidka...sa mi muž smial, že ešte ako dlho to budem mať, že nevie či kravu nekúpime🙂 nooo.... ja sa len modlím aby som nedostala po KET-e OHSS, už neprosím🙂

kuspitka
22. jan 2013

Preco sa nemoze pit cista voda?

cucoriedkacucoriedka
22. jan 2013

@mistisa no, na laparku ta nebudú hnat....ked je indikované ivf, tak nezvyknú...mne urobili hysperoskopiu, povedala dr že laparka je zbytočná.....tak sa drž..nech to rýchlo ubieha🙂

mistisa
22. jan 2013

@cucoriedkacucoriedka aha dakujeeem 😉 len mi prosim vysvetli v skratke co je hysperoskopia 😀 😕 este som v tom vsetkom lajik 😀 dufam aj ja ze to bude rychlo ubiehat 😉 a vy ste v akom stadiu? 😉

dorotka66
22. jan 2013

ahojte, v apríli by som chcela ísť na KET. neviete mi poradiť kedy sa mám hlásiť v centre a ako dlho bude trvať príprava? vopred ďakujem za info

dorotka66
22. jan 2013

kočky to aj po KET-e hrozí OHSS?

zuzu1108
22. jan 2013

@dorotka66 to ba som aj ja rada vedela . Dufam ze nie 😒 .

cucoriedkacucoriedka
23. jan 2013

@mistisa malo byť napísané hysteroskopia🙂 je to vyšetrenie sliznice maternice, a priechodnosti vaječníkov, ale len z tej vnútornej strany, nie priefuk, ale len ústie..a odoberali mi aj vzorku zo sliznice..robi sa to nie brušnou cestou, ale normálne vaginálne, v krátkej narkóze, a o tri hodky som šla domov...ani som nekrvácala, ani ma nič nebolelo🙂 takže je to memší zásah ako pri laparoskopii...a používa sa pri hysterokopii aj kontrastná látka, ktorou ti napustia dutinu maternice, aby sa všetko pekne zobrazilo.🙂
a my sme v štádiu prípravy na ket, lebo mi nemohli kvôli OHSS v decembri urobiť ET🙂

cucoriedkacucoriedka
23. jan 2013

@dorotka66 aj ja to chcem vediet...to už ho nechcem:( už som mala:(

cucoriedkacucoriedka
23. jan 2013

@dorotka66 no, ja to mám čerstvé, takže teraz mám 12.den cyklu...na 20. si mám pichnut a čakať na další menzes a potom celá tá tortúra okolo...a niekedy koncom februára KET..takže aspon dva mesiace - dva cykly vystihli...v polovici februára sa poinformuj aby si nepremeškala menzes

cucoriedkacucoriedka
23. jan 2013

@kuspitka môže sa, ale okrem vody aj 5 litrov inej tekutiny a kedze mne sa to už zdalo velmi vela na obličky, tak som ju "cistu" vynechala🙂 a inak, úžasné sú vývary!!!!!! pocitvé, babičkovské..fakt, úžasne to pomohlo...odporúčam

kuspitka
23. jan 2013

@cucoriedkacucoriedka aha aspon viem.
Mna dnes caka rozmrazenie embria a dost sa bojim...

mistisa
23. jan 2013

@cucoriedkacucoriedka ahaaa dakujem 🙂 tak uz som nejak v obraze 🙂 no pekne tak to zachvilku pojdete na vklad co? joj uz sa tesim ked aj ja pojdem ale ja si este pockam 🙂 ale nevadi to sa oplati cakat lebo tento rok budeme vsetky tehule 🙂 a kedy vam to vychadza? ci este neviete?
😉

cucoriedkacucoriedka
23. jan 2013

@kuspitka juj, no, je to napínavé:( neboj sa...určite sa mu to podarí 🙂 držím straaaašne prsty🙂

cucoriedkacucoriedka
23. jan 2013

@mistisa jasnééé že budeme všetky tehotné a potom to tu zanikne🙂 no, neviem, koniec februára? tak nejako...tak uviíme, len nech všetko dobre napreduje a neotrávim sa z tých všetkých tabletiek🙂 desné:(

kuspitka
23. jan 2013
silverm
23. jan 2013

ja si myslím, že pri KET OHSS nehrozí, pretože sa nestimulujú vaječníky, teda aspoň estrimaxom určite nie, podľa letáku a dostupných info pôsobí skôr ako antikoncepcia, teda že nedôjde k ovulácii a zároveň podporuje rast sliznice a následným utrogestanom dostávame do tela umelo progesteron, pretože tým, že neprejde ovulácia nezačne sa prirodzene tvoriť progesteron, ktorý sa po normálnej ovulácii tvorí (myslím že je za to zodpovedné žlté teliesko, ak si dobre pamätám) a je veľmi potrebný na udržanie tehotenstva. toľko môj názor. Síce som pri IVF OHSS nemala, ale bola som nafúknutá ako balón a cítila som pichanie vo vaječníkoch. Pri príprave na KET mám akurát bolesti hlavy a únavu. beriem už 3x1 estrimax, potom od 25.1. aj utrogestan a vklad mám 29.1..

dorotka66
23. jan 2013

@cucoriedkacucoriedka no cucoriedka aj ja som mala II. stupeň a odvtedy mám aj reumatickú artritídu (po IVF), ale práve sa chystám vysadiť lieky a potrebujem to presne načasovať. začiatkom februára sa chystám do centra kde máme mrazáčikov a čo najskôr to chceme zase skúsiť.

dorotka66
23. jan 2013

@silverm ďakujem 🙂 dávno som tu nebola a niekde som zaregistrovala túto informáciu a bola som z toho mimo 🙂 a od návštevy centra si sa ako dlho pripravovala? stále mi to nie je jasné. Ď

silverm
24. jan 2013

@dorotka66 No zavolala som do centra, že teda tehotenstvo skončilo a mám záujem ísť na KET, keďže sme mali mrazáčikov. Sestrička mi povedala aby som prišla v priebehu prvých troch dni keď dostanem menštr., prišla som, doktor pozrel sliznicu, predpísal lieky, potom ešte jedna kontrola 10-11 deň a hneď mi povedal, kedy mám ísť na vklad cca. 18-19 deň, to som až bola prekvapená ako to ide rýchlo. Takže pri KETe u mňa tri návštevy centra a potom štvrtá u môjho gynekologa na krv. Nie je to také nekonečné ako pri IVF pri dlhom protokole.