Mimotelové oplodnenie v novembri 2015
ahojte, kto sa chysta na IVF teraz v najblizom mesiaci - dvoch?
Ahoj holky 🙂 muzu se k Vam pridat? Vcera jsem si poprve pichla Menopur, odber by mel byt kolem 10teho Novembra...
@ckatka ahoj, tak na túto otázku ti asi nikto nedá odpoveď. Treba veriť, že sa ti podarí otehotnieť a že bábätko bude zdravé. Je tu veľa rizík ale túžba po dieťaťku je väčšia ako všetky tie riziká.... Mne lekár v care odporučil brať kyselinu listovú. Veľa sily a pozitívnej energie prajem 🙂
:( ja som bola dnes na sone a mala som zacat s Menopurom...a povedali mi ze mam nejaku malu cystu na vajecniku jednom...a ze neodporucaju tento cyklus IVF ... ze mam mesiac brat antikoncepciu a az od dalsieho cyklu stimulovat :(((
toto je standardny postup?? ako potom mozu mat IVF zeny ktore maju polycysticke vajecniky alebo este horsie problemy??
@ckatka ahoj. rozmyslas dobrym smerom, co sa ISCI a predlzenej kultivacie tyka. velmi zalezi od kvality a skusenosti embryologov, to je alfa a omega uspechu. odobrat a vlozit vajicko a embryo je do znacnej miery mechanika zalezitost. vo svete je viacero pomocok ako vybrat tu spravnu spermiu na ISCI, napr. sa pouziva myslim kyselina hyaluronova, na ktoru sa "prilepi" len geneticky nezavadna spermia atd, uz to bolo davnejsie co som si toto studovla, linku ti poslat neviem, verim ze si to dobre pamatam. samozrejme zalezi od poctu vajicok, do coho sa oplati ist co sa tyka prirodzeneho oplodnenia a do coho nie.
co sa tyka tej malej cysty, kvoli ktorej ti stopli stimulku, to velmi zalezi od lekara ako sa k tomu postavi. niektore cysty mozu so stimulkou rast, niektore nie. inak moze a nemusi ti prasknut po najblizsej ovulacii, resp "odist s menzesom". ja som mala pri prvom ivf malu cystu tiez, ale neriesili to, a vobec nerastla, aj sa to podarilo, problem potom nastal inde.. a v niektorych centrach, kde mau jednodnovu chirurgiu, by ti ju vedeli za chvilku vybrat a mozes pokracovat, ale tak kazdy ma ine postupy. drzim ti palce, nech sa skoro dockate svojho babatka 🙂 udem rada ak sa ozves ako pokracujete. drz sa!
Hlasim sa k vam dievcence. My uz stimulujeme od stvrtka pred tyzdnom. Dnes idem na scan a odber vajicok bude asi ut -stredu.
My budeme mat isci, manzel mal chirurgicke odobratie spermii, tak inu moznost ani nemame. Ale tu robia icsi 2/3 ivf.
Drzim vam vsetkym palceky, aby vam dietatko cim skor prislo do narucia.
@oslo1 držím palce! Ja už končím druhý týždeň ... brucho mám samú modrinu, až sa ho bojím ukázať mužovi, aby ho to netrápilo. Ono tri injekcie ráno je dosť na psychiku 😀 ale, čo by sme pre ten malý uzlíček neurobili, že?
inak baby, ja si to z prvého IVF až tak veľmi nepamätám (bola som na PN, tak som to tak nevnímala), ale ja som brutálne unavená, iba by som stále spala 🙂 máte to niektorá podobne?
a dievcata - dnes som bola na sone na kontrole, a ziadna cysta tam uz nie je ;((( mohli sme uz davno stimulovat, takto som dostala len antikoncepciu na 3 tyzdne necele - a odber vajicok mi naplanovali na 7.12.
@ckatka fuuha ... asi nie ☹ Gonal je určite pero, takže to nezmiešavaš a Luveris aj Diphereline mi sestrička (aj dnes) miešala individuálne, takže asi nie (nepozerala som, či tie roztoky sú oba rovnaké). A neviem ako Tvoj doktor, ale mne kázali pichať do brucha, nie do svalu, takže ja sama. Môj muž "má dosť" sa na mňa pozerať, nie ešte, aby mi pichal injekcie 😀
tak ja sa k Vam pridavam baby 🙂 uvidime, ci tento mesiac, alebo december, ale ideme na to ... a poviem Vam pravdu, veeeelmi sa bojim, od injekcii, cez vsetke tie kontroly, vysetrenia, odber, vklad :(
Dievcence. My sme boli dnes na embryo retrieval.
Mala som 15 vajok, manzelove spermie sa v pohode rozmrazili a dnes vecer by mali vajka oplodnit.
Zajtra mi bude volat embryolog, tak nam drzte palce .
Co sa tyka injekcii, tak ja som si vecer pichala gonal a rano nieco ine.
Injekcie nebolia, ja som sestricka. Trik je v tom, je to sc injkcia, ze sa musi ihla pomalicky pichat.
Drzim vam vsetkym palceky x
Sorry malo byt egg retrieval
ahojte babenky čitam tu že idete niekotre len na stimulaciu ...nebojte sa!hlavne verte! verte,že budete tehotné,že budete mat vajička a tešte sa že si idete po maličké! ja som zaživala tento rok to iste cca v marci som začinala stimulkou...v maji odber vajičok...v juli vklad lebo som bola na operácii tak sme mali KET a ten hned vyšiel 🙂 som v 18tt...držim Vam palce a viem čo preživate a že s abojite...ak mate milujuceho partnera a podpori vas nie je o čom! ja som si pichala dve rano a dve večer do bruška len raz som mala modrinku...tak sa držte!!!!
@coralee_wiley @oslo1 baby vitajte a držím palce, nech sa zadarí 🙂
@maminka1986 to je krásne 🙂 ja mám tých modriniek viac, ale tie sa zahoja
@ckatka no tak to máš aké dobré 😉 aj keď ja som si z toho spravila taký ranný predraňajkový rituál, takže to už beriem ako niečo samozrejmé ... ale zas je pravda, že keby to šlo bez toho, tak mi to nechýba 😀
@maminka1986 je super pocut taketo pozitivne spravy 🙂 ja sa velmi bojim ... neznasam injekcie, takze mam stres, ze ako to dam .. a cele to potom ... odber, a vklad .. ach jaj 🙂 ale velmi tuzim potom, aby to vyslo 🙂 kolky den v cykle ti robili odber?
Ahojte kočky, ja dnes začinam zo stimuláciou. Večer začinam pichat decapeptyl.
@coralee_wiley ahoj po pravde som mala aj ja stres ale nie dáky velký...ja som mala skor potom z odberu vajičok nebola som nikdy pod narkozou ...potom by som povedala je väčší stres ked prebieha oplodnenie a to či budu embryjká ono hlavne treba sa dobre nastaviť že to vynde moj muž tomu veril od začiatku 🙂
mne ufff robili odbre okolo 21-22 dna...mne vždy pomalšie dozrievali kedže som mala PCO...nie je vobec doležite kolký den ti budu odoberat vajička doležite je aby si ich mala dozrete a hlavne v nich vajička zrelé a dostatočný počet 🙂 tak držim palce!
Ahojte buduce maminy 🙂
pridavam sa k vam, hoci sme este len na uplnom zaciatku. Mame dohodnuty termin v ISCARE Martin, na konzultaciu o IVF.. Pred dvomi rokmi sme boli na prvej kontrole, u mna vse ok, manzel mal zly spermiogram. Konecne po takej dlhej dobe sme sa dostali k tomu, ze podstupime IVF. Sme vsak velku cast roka v zahranici a teraz prideme na nejaky mesiac a pol domov a chceli by ste to nejak stihnut.. 😎
Dufam sa to podari.. Neviem ako dlho trva stimulacia, ale zatial sme komunikovali s Dr. mailom a povedal ze by sa to dalo stihnut za to obdobie co budeme doma..
Kolko to trvalo vam? v ramci jedneho cyklu ste zacali stimulku aj ste potom sli na odber a aj na vklad alebo to trvalo viac mesiacov?
@vronni ahoj, malo by sa to dat stihnut. Ak sa da, tak si daj predpisat mesiac pred tym, ako chces zacat antikoncepciu, mne to tak urobili, aby sa presne dal vyratat termin zacatia.
Ja som mala prvu kontrolu pred ivf 20/10/2015. S injekciami sme zacali 22/10/2015. Na odber vajicok som isla v tuto stredu 04/10/15. A na vklad idem v pondelok 9/11/15.
Takze suma sumarum, ak si ty zdrava (ako je v mojom pripade) a pojdete na kratky cyklus, tak by ste to mali stihnut.
Prajem len to najlepsie x
ahoj oslo1 no kedze som este "vonku" tak s tou antikou to u mna asi nepojde...Termin do iscare mame na 16.11 a menstruaciu by som mala dostat 27.11..takze v decembri ak vsetko pojde dobre, by sme mohli absolvovat vyber aj vklad..noo radsej sa ani nad tym nezamyslam, nechcem sa stresovat..asi aj tak to ale pride uz ked sa bude termin blizit 😲
Ak sa mozem este opytat, co znamena kratky cyklus??

@chilli21 super drzim palce... my sme mali 2 IUI neuspesne a prirodzene niekolko rokov nic...manzel ma trochu horsi spermiogram ale inak nic zavazne nam nenasli