Mladí bez pomoci nepočnú - článok Sme
...zaujala ma v ňom veta vedúceho lekára Sanatória Helios v Martine, pána Krajčoviča, citujem: " Je predpoklad, že štyridsiatnici majú lepšie spermiogramy ako dvadsiatnici "....oslovení odborníci potvrdzujú, že problémy párov s počatím sú v polovici prípadov na strane muža.
@libawet no ja uz sa "tesim" na tuto temu za par rokov pri mojej buduco pubertalnej dcere. Taktiez ruky dolamem keby mala brat HAK.
Sama som ju brala pred 15r - vtedy to bolo fajn bezne NORMALNE. Po vysadeni som bola z toho v p*ci este 2r...telo sa zpamatavalo.
Nikdy viac. Dievcatu zaspi jeho vlastny hormonalny rezim. Kazdemu sa rozbehne inak...mne vyse 2 rokov.
Dufam, ze bude mat rozum na normalneho chalana, ktory tiez bude riesit kondomy.
Este sa nasexuje bez...ked sa (dufam) raz vyda 😂 🙏
@alaguema na tieto Tvoje slová to bola reakcia : " Hovorí aj o tom, ako ľudia živia svojou energiou rôzne inštitúcie, egregorov, kyvadlá...Je jedno, ako zmýšľaš o nejakej napr. politickej strane, či pozitívne, alebo negatívne - už len tým, že o nej hovoríš, či ju podporuješ, alebo sa na ňu hneváš, odovzdávaš jej časť svojej energie. To isté robíš, keď sa intenzívne venuješ webom, diskusiám, článkom, sociálny sieťam zameraným na NWO a podobné témy. Dík za tip na knihu. Určite pohľadám. "
...jasné, že nehovoríš o revolúcii - ale - ako to chceš zmeniť, ako sa z toho vymaniť, ak nie vzburou proti tomu, čo tu je .....inak sme všetci teda tie ovce, aj Ty , aj ja a aj tá marusia12, kt. sa darmo bráni....tiež je súčasťou salaša 🙂
@kllamarka veru, to máš pravdu, pamätám sa ešte na články, keď sa zdravotnícka/lekárska obec sťažovala na to, aké sú ženy stále zaostalé a stále je málo tých ktoré využívajú benefity úžasnej, pohodlnej a neškodnej hak. Našťastie sa povedomie žien zmenilo a nežerú všetko ako na tanieri čo povedia "múdre" hlavy a skúmajú aj nežiadúce aspekty užívania hormónov.
@kllamarka veru tak, HAK je hazard s vlastným zdravím v budúcnosti. A tiež je na náš, či budeme brať alebo nie, aj keď gyndoši sa snažia to do nás tlačiť. Tie tabletky, všeobecne tabletky na hocičo alebo aj umelé oplodnenie - mám taký dojem, že to je tá ľahšia cesta, ktorou sa uberať namiesto tej ťažšej - a to je, zmeniť svoj životný štýl, zdravšie žiť, hýbať sa, uvedomiť si, kde robím chybu a zmeniť to - to je najťažšie, priznať si tú chybu a omyl.
@libawet veď to je snáď jasné z toho, čo píšem. Neživím svojou energiou javy a inštitúcie, s ktorými sa nestotožňujem preto nepozerám správy, nepozerám vôbec tv, vyberám si, čo si prečítam a čo nie, nenadávam so susedmi na vládu, neohováram nikoho a nič, dianie vo svete sledujem len okrajovo a nejak extra sa nezaoberám tým, na čo nemám priamy dosah. Neriešim kto je ovca a kto nie. Bulvár ide totálne mimo mňa, ani neviem, kto je kto, okrem hercov, ktorých vidieť aj v divadle. Proste neriešim kto s kým a čo...Kultivujem si svoju myseľ a svoje telo, na to mám dosah a vediem k tomu aj deti. Cvičím, meditujem, starám sa o svoju rodinu a blízkych, podporujem veci, ktoré považujem za správne, snažíme sa o akú takú sebestačnosť a nezávislosť. Možno ma niekto pokladá za ovcu, ale to nie je môj problém 😉
@libawet nestiham citat ( ale docitam vecer🙂) - v kazdom pripade beriem hak cely zivot a problem s otehotnenim nikdy nebol - mne hak velmi pomohla, otehotnela som vzdy 1-2 mesiace po vysadeni... nikdy som ale na hak nesetrila, vzdy som si ju vyberala po dokladnej komunikacii s gynekologom, pravidelne kontroly kazdy rok etc. ...
Co sa tyka banasovej - o dietati som sa s nou rozpravala pred 6timi rokmi - uz vtedy velmi chcela a nedarilo sa im, odvtedy sa pokusa stale... nepoznajuc jej zdravotny stav sa obavam ze to moze byt kombinacia pracovneho stresu ale aj hmotnosti a pod. ... a ak ma vinzce tiez este problemy...
Ja mam par parov okolo seba kde sa zadarilo az po rokoch - okrem umeleho oplodnenia pomohlo hlavne odstranenie stresu, naposledy otehotnela tak kamaratka auditorka - zobrala ai v praci kvoli pocatia rok volno a vlastne sa len rozmaznavala, davala dokopy, cestovala a tak- uvedomujem si ze toto si nemoze dovolit kazdy... ja mam ale pocit ze ludia akoby nevedeli vypinat hlavu, vidim to na mojom muzovi - jemu velmi nato pomaha cestovanie a vdaka bohu na to cestovanie zarobi, takze to kompenzujeme takto - plus dlhymi rozhovormi a podporou...
@obsadenemeno Nebudeme sa tu hádam naťahovať o slovíčka, použila som to tak, ako mi to prišlo na jazyk a nikde som netvrdila, že všetky biele ženy hltajú antiku, ja tiež nie, ale je ich stále dosť.
@dai je na hlavu, aby človek otročil (hoci aj za celkom slušné peniaze), nemohol kvôli tomu splodiť dieťa, ale utešuje sa tým, že zarobí na to, aby chvíľku mohol prestať otročiť a "cestovať a hýčkať sa", aby to dieťa mohol splodiť a potom, keď ho splodí, dá ho opatrovateľke, lebo musí rýchlo znovu začať otročiť, lebo neskôr ho bude chcieť dať do súkromnej školy a tak ďalej...nedivím, sa že sa tým rómom darí plodiť lepšie 😂 Vnímaš tú absurdnosť?
@alaguema ja to takto nevidim... skor ze su prace a prace - praca ta moze velmi bavit a naplnat zaroven ale produkovat stres - ja milujem napr. Pracu s ludmi - robim ju aj dobre... hlavne ale preto lebo teraz prekvapenie pre vela ludi na mk ale nechce sa mi to pisat nejak kvetnato - mam vysoke eq - zaroven ale aj emlatiu - zial tym padom vela veci s ktorymi sa stretnem prezivam spolu s ludmi - ich radosti ale aj trapenia... jasne ze to musim potom kompenzovat...
U mojho muza je to zase snaha zmenit tento system - on popri svojej praci velmi aktivne sa podiela na veciach verejnych - nie na nete ale v realite - od charity po aktivity v parlamente... opat je to nieco co ho naplna a nemyslim ze sa tohto niekedy vzda aj ked to je hlavny zdroj stresu u neho - nie jeho praca ktorou zaraba...
To len pre vysvetlenie toho stresu - mozno u tej mojej kamosky auditorky to bolo naozaj cisto z prace ( otazka je ci by chcela robit nieco ine...) u mnohych je to otazka naplnenia zivota ako takeho - a ked sa do nievoho naozaj vlozis telom a dusou tak to ten stres so sebou nesie...oyazka potom uz len je do akej miery ho dokazes spracovat, vytesnit, najst kompenzaciu...
@alaguema tak to žijeme podobne, nuž vidíš, nebude to až také zlé, už sme dve 🙂
( prečítala som si tú agendu 21, aj keď som nechcela, je to čosi podobné ako kniha
" Co nesmíte vědět ", jedna veľká konšpirácia o ovládaní našej planéty dvomi mocnými rodmi tých zlodejíčkov na R ...., jedna vec, ktorá ma vedie k tomu, že je to čistý podvod a konšpirovanie - keby to tak malo byť, dostalo by sa to vôbec medzi ľudí? Asi ťažko. Toto je voľne dostupné, môže si prečítať každý. Niekto opísal, čo sa tu deje a napísal svoje dôvody, prečo sa tak deje, podobne ako Biblia - len zastrašovanie ľudí, nič viac. Už len hláška, že sme sledovaní cez nízkoenerg.žiarivky, tak to jo! )
@0silvia0 asi ano... ale nejak to tak necitim☹ ja nemam pocit ze biela rasa je vrchol civilizacie a nemyslim ze zemi sa nieco stane ked vymrie - tak ako vzdy preziju ti najsilnejsi ... pozri diskusie na mk , niektore nazory... fakt poznam vela romov ktori su vzdelanejsi a rozmyslaju rozumnejsie ako aj niektori v tejto diskusii...detto cernochov...
Co sa hak tyka - mas bordel plny hormonov za par euro na rok, mas taku kde je ich minimum... mozes vyberat - jasne ze ta co ich ma monimum uz zial nestoji 10 euro na 3 mesiace☹ ako som pisala ja hak beriem velmi dlho a zacala som skoro - pricom so sex. Zivotom velmi neskoro na akukolvek dobu🙂 mam pco, od malivka obrovske problemy, bolesti som mavala vacsie ako pri porode - kazdy jeden cyklus som koncila v nemocnici - pochopi len zena co si tym presla☹ moja mama sa nato nemohla pozerat, lekari vyskusali vselico, nakoniec mi pomohla len hak...
@dai "a ked sa do nievoho naozaj vlozis telom a dusou tak to ten stres so sebou nesie...oyazka potom uz len je do akej miery ho dokazes spracovat, vytesnit, najst kompenzaciu..." Nesúhlasím. Nemusí to tak byť. Je x profesií, do ktorých sa človek vloží telom aj dušou a nezažíva pri tom patologický stres. Vieme, že istá dávka stresu a adrenalínu, je prospešná. Ale ako so všetkým, aj s týmto je to len do istej miery. Chronický stres je zabijak a je bohužiaľ súčasťou odvetví, ktoré dôverne poznám, zažila som to a môže ťa to baviť akokoľvek, nie je to nič, čo by skutočne svet bezpodmienečne potreboval, nič na tom nestojí a nepadá a nič to človeku plne nevykompenzuje - ani cestovanie, ani rozhovory, ani taj či, alebo joga po večeroch, ak tieto praktiky nevieš aplikovať aj do denných aktivít a bežného života.
@libawet ziadna agenda 21 a reci tohto typu,len ludska hlupost.Baby chceli sexovat no necheli hned deti,tak sa vumyslela HAK,ludia uz nechceli hladomor,tak sa vymysleli umele hnojiva krajiny ako rusko usa ,chceli mat moc tak vymysleli atomovku,len vtedy nikomu nenapadly dosledky.Predlzuju sa zivoty,PEG sondami,takisto neolodne pary sa umelo oplodnuju a pod,Cize to je skor o ludskej pohodlnosti a pocitu mat vsetko,hl plne brucaha a vsetok luxus sveta.il
Treba si uvedomiť, že každý organizmus je iný, HAK som užívala od 17 rokov úplne dobrovoľne a otehotnela som bez akýchkoľvek problémov na vrchole bujarého života v 25 (legendárne som vyvrátila 1-2 tabletky) čiže netreba hneď robiť bu-bu-bu. A teda úprimne nech moja dcéra radšej užíva HAK, ako keby mala v 16 prísť s pozitívnym tehotenským testom. S nechránením sa úzko súvisia interupcie a to už je iná šálka kávy.
@alaguema ty pises o praci aku robim ja a suhlasim s tebou... zaroven ale pisem ze ja s klmpenzaciou stresu nemam problem - viem vypinat, spravne dychat, v konecnom dosledku mam jasno v svojich prioritach 😉
Problem ma moj muz ktpreho obrovska snaha je veci menit - naraza na milion prekazok pri tom - a ver ze ta jeho praca ( opat nepisem o profesii ale o aktivitach ktore robi na 99% zadarmo ako dobrovolnik...) zmysel ma...
Neviem ci to ide tak ako ty pises - ja som mala raz dievcinu v praci - ely zivot robila v hospicoch, potom u nas chvilu🙂 jasne ze ju to nenaplnalo - odisla naspat... ale ja som sa s nou vela rozpravala o tej pravi a hovorila mi ze maju vela programkv zameranych na psychocke zdravie aby vydrzali nasledne robit so zomierajucimi ...
@malasandrika tu sa hak ale spomína v iných súvislostiach. Zvyšky hormónov sa dostávajú do pitnej vody a túto vodu následnej so zvyškami hormónov pijú aj tí, či hak užívať nechcú ani dobrovoľne ani nedobrovoľne.
@0silvia0 v poriadku, niekto tu uviedol, že dcéram HAK nedovolí a niekto že jeho telo sa spamatávalo 2 roky. To bolo na margo tohoto.
@malasandrika no áno, chápem, už sa to tu porozvíjalo rôznymi smermi, ale pôvodná podstata bola v znečistení pitnej vody
@0silvia0 ok, diskusia sa vyvíja rôznymi smermi, len keď sa povie A, môže sa povedať aj B.

@slimstar pilo sa a fajčilo aj za našich starých otcov. Fajčilo a pilo sa na úradoch, v školách (pedagógovia), vo firmách, doma všade a oveľa viac ako teraz. Kam si prišla, všade dymová clona, tí starší pamätajú...