Spln v Košiciach
Je tu niekto co chodi alebo sa chysta na IVF do Splnu v Kosiciach?
Je tam slabucka druha ciarka tak som zvedava konecne budem mat moznost tesit sa 2ciarok 😉
No koceny dnes som ostala odstavena znama co pracuje na gynde mi povedala ze to este nieje iste aj ked s krvi vyslo ze som tehotna!!! ako ze aj tak cakam na pondelok vysledky s krvi 😉 az potom mozno aj ja uverim ze som tehotna 😉
@bubca7 ale, tak to bilo teda milé slová .... určite budú výsledky v pondelok o via ako raz toľko vyššie 😉
@moncuricka no tak to dufam 😉 😉😉😉😉
Ahojte dievcata, mozem sa Vas opytat. Chodim tiez do SPlnu a ako pisete pani docentka tam bude az 16.9.? Mala som ist na 3 Ivf (ket) a prist za nou 15 den po zacati menzesu, bola som tam na 14 den, uz mali dov. a ja uz buduci tyzden dostanem druhy po potrate, tak ked tam bude az 16.9. tak tym padom tam v pondelok ani nejdem a pockam az na druhy cyklus. 😖
Pri prvomsom vyrobila 10 vajicok, po punkcii zistili, ze len dve vajicka su dobre, oplodnili sa, boli z nich dve moruly a rovno sme ich aj dali vlozit. Neujali sa. Prisiel menzes a 3 mes. cistenia a ukludnovania maternice. Brz nezistenych dovodov. Ked sa neujmu, nepovedia ti vobec nic. Nevies preco. Pri druhom teraz v june som pri stimulacia vyrobila sice len 7 vajok, ale 5 skvelych. Vsetkych 5 sa aj ujalo. 4 moruly, 1 blastocysta-predlzena kultivacia + asist.hatching. Vlozene dve embrya, po 8 dnoch slaba ciarka na teste. V centre potvrdene tehotenstvo, no v 8.tt docentka nezachytila zvuky srdca, potrat. Bola robena kyretaz, na patologii nic zvlastne, vraj som za to nemohla, ze bolo to slabe. Takze mame 3 mrazacikov, toto mi este nerobili, takze netusim, co ma caka. Pevne verim, ze tebe to vyjde, obe baby, co boli opl. spolu som nou. su hned na 1x tehotne, takze nic neboj.....bude to, das to na 1x a mysli kladne. 😉
@kubkova chcem ta trosku podporit, moj manzel mal v decembri patologicky vysledok, kupili sme selen, zinok a profertil. V januari sa dalo povyberat, mali sme aspon dve embryjka. V juni mal vysledok az 30% , docentka prekvapena a zlata, ze cim som ho to krmila. 🙂 Pili sme kazde rano cerstve stavy z ovocia a zeleniny, opat selen a zinok, uz bez profertilu. Skuste aj vy, mozno tie stavy, lebo nic ine to nemohlo byt.
@bubca7 jooj, a neboj....ked ti uz vyslo hcg, tak mas biochemicke tehotenstvo. Teraz by malo len rast. Ja som mala v stredu na 10 den len 50 a v piatok uz 100. Kocka, co bola opl. som nou mala na 12 nejakych 380, takze to hcg dost skace aj podla toho, ake su silne embrijka a ako rychlo sa zacali delit. Nam povedala embryologicka, ze sa zacali delit dost neskoro, tak mozno preto to nizke hcg na 10 den. Rastlo pekne, no srdiecko uz nezabuchalo ☹ , bolo asi az velmi slabe.
@1vierocka takze, pri prvom aj s injekciami, liekmi a oplodnenim cca 800€. Nic sme nemali zamrazene. Pri druhej stimulke o trosku menej, mala som lacnejsie injekcie a uz konecne v lekarni dostali Duphaston, nebolo ho hikde dostat a je lacnejsia verzia, tak so zamrazenich cca 650€-700€. Vsetky blocky mam ulozene, ak by si potrebovala ceny, nemam problem ti napisat. Konecnu sumu sa dozvies az v den vlozenia embrii. Na injekcie a lieky pri stimulacii si priorav nejakych 250-350€.
@1vierocka s radostou, aj ked o tych cislach je az hroza pisat. Strasne sumy, toto vsetko by mal preplacat stat alebo zariadit, nech tie sumy nie su az tak katastrofalne, kde sa stratila podpora rodiny, nie? Nas to tento rok uz vsetko stalo akolo 2500€, jedna slusna dovolenka a pod. ☹ Az 15% parov ma problem a niektori si na jedno oplodnenie setria az rok alebo si to vobec nemozu dovolit...je to bieda, ale co uz. Tebe z celeho srdca zelam, nech to budu prve a aj posledne vyhodene euraciky na to mat vobec kuriatko pod srdcom 🙂 .

@bubca7 ja som sa raz o tom rozpravala s lekarkou, vravela mi ze kym to nejde priamo do tela, tak by to vraj nemalo vadit, a ked ti tie nechty robi, az tak to necitit, moj nazor