Spln v Košiciach
Je tu niekto co chodi alebo sa chysta na IVF do Splnu v Kosiciach?
@liu nas poslali iba na genetiku, mne urobili hormonalny profil a ked bude vsetko v poriadku tak mozme ist na ivf. Neviem preco nas neposlali na hematologiu, mozno by to bolo aj potrebne. 😒 A z genetiky by nam mali prist vysledky do konca oktobra, tak uvidime 😉 a na poistovnu ze nam uz vraj ziadost poslali, drzim prsteky, aby vam to dopadlo co najlepsie 🙂
@pata89 boli ste v KE v Novej nemocnici? My sme boli 23.9. a lekárka nám povedala že niečo nám príde do mesiaca a potom postupne ostatné. Kompletné by sme to mali mat do začiatku decembra, to ma fakt dostala, taká dlhá doba čakania na výsledky. A to z prvotného pohľadu nemáme ani nič mimoúradné v rodine, aby skúmali niečo výnimočné...Na andrológa som pýtala, pretože môj mal taktiež zlý spermiogram a tak ho vyslala ešte k nemu na vyšetrenia a následné kontrolné spermiogramy. U nás je jediná možnosť taktiež IVF, to bol hneď prvý verdikt lekárky. Len neviem prečo nám hneď nevypísala aj žiadosť, ale až keď budeme mať po vyšetreniach a výsledky.
@liu my sme boli v Humennom na genetike, a tam nam povedali, ze niektore vysledky budu do tyzdna ale na niektore sa caka do mesiaca. Nechapem, preco musite tak dlho cakat ved aj doktorka v Splne hovorila ze na vysledky z genetiky sa caka mesiac a akurat za ten mesiac by nam to mala schvalit aj poistovna. Nam tiez povedala ze jedina moznost je ivf, ale mame strach lebo tiez to nemusi vyjst na prvykrat.
@pata89 niečo mi hovor, keď si čítam všetky tie príspevky, tak mám z toho veľké obavy, ale treba veriť, veď čo iné zostáva, len psychika dostane riadne zabrať...na to nás upozorňovala aj lekárka na genetike...takže sa bojím, teším, očakávam...hlavne chcem preto urobiť všetko, pretože tiež už nemám 20 rokov a nechcem to už odkladať na neskôr....Držím Ti palce a hlavne budem rada keď sa ozveš,ako to ide u vás. Kedy máte najbližšiu návštevu v Splne?
@liu aj ja budem rada, ked sa ozves ako to prebieha u vas. My mame ist do Splnu 31.10 a to na vyter a ked uz budu aj vysledky z genetiky tak uvidim aky bude dalsi postup. Ten vyter ma byt iba kontrolny, lebo sme boli na dovolenke a dostala som malu infekciu, na ktoru mi dali lieky a uz by to malo byt v pohode. Aj ja ti drzim palce a nech nam to vyjde. 🙂
to každy pár posiela na genetiku ?
žienky a platí sa niečo za genetické testy ???
Ani my sme zatial na genetike neplatili nic, ja si myslim, ze sa neplati.
@kalista32 ahoj, a už ste absolvovali nejaké vyšetrenia? Ako sa vyjadrila lekárke k týmto diagnózam, že aká je šanca na otehotnenie a hlavne riziká? Držím palce k správnemu rozhodnutiu. 😉 Treba dúfať a veriť že všetko dobre dopadne. Už si mala nejaké IVF, keďže spomínaš, že do tretice všetko dobre....?
@liu ahoj moja no áno bola som na IVF 2 krát naposledy v júni 2014 žiaľ nepodarilo sa nám to 😒 MUDr. hovorí že vyhliadky máme dobre tak ja neviem či v tom nieje aj ten biznis keď som na druhý pokus chcela postupiť s IVF s darovanými spermiami nakoľko naši plavci sú trošku viac lenivý 😒
No my sme boli v splne v roku 2009 doktor povedal ze ivf je pre nas jedina cesta lebo ja mam endometriozu a manzel lenive spermie a malo. Prirodzene pocatie nie je mozne. Tak sme podstupili ket aj et a nic. Navrhol ze ci skusime este raz no financne to je narocne. Nesli sme do toho. V roku 2011 sa nam uplne necakane a prirodzene narodil nas vysnivany pokladik. Teraz sa snazime o druhe a vycitala som cosi aj o kotvicnikovym cajom. Teraz som po laparke a pred hormonal. liecbou. Verim ze sa nam to opat vydari. Drzim vam palce
@jaanulienka ahoj, tak to si mi dala nádej, že zázraky sa dejú 🙂 Držím palce, aby sa to aj po 2. krát podarilo. U nás tiež padol na začiatku verdikt, že ak chceme bábo tak jediná cesta je IVF, tak pomaly podstupujeme všetky vyšetrenia a uvidíme.... 😎
@liu treba verit a vsetko bude dobre, ja sama sa bojim, ale myslim pozitivne, najradsej by som bola keby sme uz cakali babo 🙂
@jaanulienka naozaj si nam dodala nadej, u nas tiez bolo povedane ze jedina moznost je ivf, no najradsej by sme boli ak by to islo prirodzene. Ale budeme velmi stastni, ak sa nam to podari hoci cez ivf, lebo zatial nemame ziadne babo a velmi po nom tuzime.

@pata89
@liu
Ahojte,chcem sa spytat,kto vas poslal na genetiku a uz pred prvym ivf?ci neviete aky mate problem?ja sa chystam na ivf uz,ale robili mi len utz a hormonalny profil a mm spermiogram...inak som bola operovana kvoli endometrioze....