icon

Spln v Košiciach

dukokatka
14. sep 2013

Je tu niekto co chodi alebo sa chysta na IVF do Splnu v Kosiciach?

jaja9891
14. aug 2015

@edwina10 hej hej budem volat,ja som bola v utorok za doc.,dohodli sme kontrolu na september a teraz zrazu telefonat,tak som v soku,ze co sa deje...ako naschval som v tu chvilu nemala mobil pri sebe...co uz.... dakujem za info 🙂 a ak sa mozem spytat,ty sa chystas na 1 ivf?

edwina10
14. aug 2015

Ano presne, ja sa chystam na moje prve ivf, tak si tu na fore kadeco citam. Dnes som dostala recept na tabletky clostilbegyt, injekcie menogon a este jednu inj. cetrotide. Teraz sondujem co bude dalej, kedze na to som sa uz lekarky nepytala. Ty uz mas nejake skusenosti?? Ja idem na kratky protokol, mam nize amh, vyssi vek tak preto. Za kazdu radu vopred dakujem.

edwina10
14. aug 2015

Dakujem za tvoj nazor kimm1. Ja sama pracujem s ludmi a preto viem, ze nie je mozne aby clovek fyzicky vychadzal maximalne v ustrety kazdemu. Hlavne je sa pytat a ona na otazky zodpovie, sama som sa o tom presvedcila. Urcite je odbornicka, ved je docentka, publikuje rozne prace, ma prax v nemocnici atd.

seginiatko
14. aug 2015

@edwina10 ano ona sice vela nepovie,no odpovie riadne na vsetko co sa opytas. A ona sama ma na zac. Bombardovala vela otazkami.

seginiatko
14. aug 2015

@jaja9891 skus zajtra doobedu, embryologicka by tam mala byt.

jaja9891
14. aug 2015

@edwina10 ja uz idem na 3 ivf...prve ivf sme mali jedno embryjko na vklad,otehu som,ale v 8 tt potratila, 2 ivf som ani nedosla k odberu,lebo som nemala vajicka a teraz v septembri ma caka 3 ivf....mam velmi nizke amh,endometriozu vajecnikov,sice nizsi vek,ale inak cele zle...takze ak by si chcela nieco vediet,pokojne pis a pytaj sa 🙂 ja mam zo splnu rozne pocity,ale nemozem povedat nic zle,vsade su uspechy i neuspechy,nevyhodou je,ze nerobia cez vikend...ale na to,ze je tam doc sama,tak ma veru co robit....malo rozprava a co sa nespytas nevies,ale ak sa spytas,tak vysvetli....

jaja9891
14. aug 2015

@seginiatko zaujimave je,ze mna sa nepytala skoro nic a ani sa nepyta....len to podstatne co potrebuje vediet...

jaja9891
14. aug 2015

@seginiatko tak embryologicka mi asi nebude vediet povedat,co chceli...skusim az v pondelok

edwina10
14. aug 2015

doktorka mi dala nasledovne lieky: 25. - 29.8. - clostilbegyt, 30 - 31.8. - menogon, 1.9. - menogon + cetrotide, 2.9 mam kontrolu - ultrazvuk....... a teraz moja otazka, co bude nasledovat ??? Este bude nejaky liek a ktory den sa odoberaju vajicka? Vopred dakujem.

seginiatko
14. aug 2015

@jaja9891 asi je to individualne

1laura1234
15. aug 2015

Ahojte,tak ja bohuzial nic pozitivne napísať nemožem a neposudzujem to podla toho ci sa mi podarilo alebo nepodarilo otehotnieť.Zmenila som centrum,do ktoreho musim bohuzial dlho dochadzat,ale neda sa to vobec porovnať.Co sa tyka pristupu lekarov a personálu,stale usmiaty,všetko vysvetlia úplne sami,na nič sa nezreba pýtať a čo sa týka toho čakania v Splne totálny chaos a dorazilo ma keď som bola po potrate v 8tt a volala ze mam strasne bolesti ci to je normalne(robila mi ho dr.ku ktorej ma poslala docentka) tak mi povedala nech pridem,videla ma tam a v bolestiach nechala cakat hodinu a pol a potom mi povedala ze to je normalne,že musím vydržať.Večer som to už nevedela vydržať a šla do nemocnice,kde keď ma lekár videl okamžite ma prijali a brali odbery a vysetrenia usg,kde v krvi vyslodok CRP(zápalový parameter)110 a norma do 8,na ultrazvuku mechsnicke poskodenie slniznice maternice.Cize som si polezala tyzden v nemocnici na infúziach a sa ma pýtali ci to tskto som doma tri dni trpela,tak som im povedala že som bola za dr 2 krat a stale mi len povedala že to sa sliznica ztahuje.Toto bolo posledné čo mi ukázalo,že treba zmeniť centrum.Takže asi tak moj zažitok.

jaja9891
15. aug 2015

@1laura1234 ja mam podobnu skusenost,ale u inej dr.,doc bola ta co ma pozrela,dala atb a poslala na 2 kyret,lebo dr v nemocnici mi kazala cakat po prvom kyrete do ms,ktora by asi nedosla a mala som uz zapal,lebo tam boli zvysky placenty.....je to ozaj cele individualne...a kam chodis do car?

jaja9891
15. aug 2015

@edwina10 ak mi budes chciet napisat,klikni na odpovedz pod mojim komentom,tak budem vediet,ze mi pises....nie vzdy to tu pozerm 😀
No na utz ti skontroluje velkost folikulov a podla toho ti este moze dodat inj menogon a cetrotide,potom byva este injekcia s hcg na vyvolanie ovulacie a nasledne den pauza a na dalsi uz byva odber vajicok,cca okolo 12-13 dc,ale zalezi od velkosti vajicok....potom o 3 alebo 5 dni vklad

1laura1234
15. aug 2015

@jaja9891 ja chodim do reprofit Brno

jaja9891
15. aug 2015

@1laura1234 uz aj nad tym som uvazovala...pomohli vam?aky mate problem ak sa mozem spytat....ja mam este jeden pokus v splne a potom asi pojdem dalej...ale snad nebudem musiet...vies aj preco si mozno potratila?

seginiatko
15. aug 2015

@jaja9891
@1laura1234
@edwina10 no baby, co mne sa nepozdava, ze tato doc. nema vobec zaujem o soft alebo nativ cyklus. ja som uplne v poriadku, rastu mi folikuly, v pondleok som mala 14 v stredu uz 20 mm. u nas ma problem manzel. ked som sa jej pytala ,ze ci v pripade mojich dobrych vysledkov by som mohla byt na co najnizssich davkach hormonov, zatvarila sa neisto a odpovedala mi,ze viete, ale ked budete mat 10 vajicok, tak mate vacsiu sancu.
takze cim dalej tym viac uvazujem nad tym,ze po vysledkoch od androloga u manzela, asi najdem centrum,kde mi urobia nativ alebo soft cyklus. Mam pocit,ze jedna dr na cele centrum je strasne malo.....

jaja9891
15. aug 2015

@seginiatko no s tym suhlasim,ze by mohli viac vyuzivat soft ci nativ na SVK,ale tu to vseobecne nemaju radi...ale zober si tvoj pripad,ty si ok,ale ak ma mm zly spg,tak ti vela embryjok moze odist a co ti potom ostane na vklad????aj ked je to relativne a u kazdej ine...a dalej viem,ze doc nedava nezmyselne vysoke davky,aspon co som ja bola so zienkami,tak mali vajicok tak primerane...ale zase,je to rozne u kazdej jednej z nas...skus,uvidis...viem,ze velmi na SVK nechcu tieto cykly...tak snad najdes nieco pre teba vhodne...vela zavisi aj od cyklu,niekedy ti na ivf vyjde lepsi inokedy horsi...

1laura1234
15. aug 2015

@jaja9891 nie to mi nikto nepovedal a ked som sa pytala dr.tak odpoved bola,taky je život.My máme hlavne problém spermiogram a teraz už po viacerých pokusoch ivf mam aj nižšie amh,čo znamená že už tých vajícok vela nemám.Tak zatial nepomohli,ale verím že tu nám pomožu,majú fakt veľku snahu a chcú pomocť.

1laura1234
15. aug 2015

@seginiatko no mna takisto dopovala dost vysokymi davkami a teraz v centre keď to videli,tak povedali že to vobec v mojom prípade význam nemalo nakoľko je doležitejšie získat menej ale kvalitnejších vajíčok ako kopec menej kvalitných.

jaja9891
15. aug 2015

@1laura1234 tak ja mam kvoli endometrioze velmi nizke amh,tak som zvedava co to bude....a kolko ivf uz mas za sebou?no taky je zivot,to je odpoved...ale pre nas je to o to tazsie...my nemozeme len tak sup sup a uz mame druhe :(

1laura1234
15. aug 2015

@jaja9891 no ved prave viem presne o čom hovoríš.Tak teraz mám piate,ale 3 som mala v splne a tieto uz iba soft.Momentalne 3den po ET.😉

seginiatko
15. aug 2015

@1laura1234 juuj tak to tichucko drzim palce nech najdes o par dni dve ciarky 🙂

1laura1234
15. aug 2015

@seginiatko dakujem veľmi krásne.😉

jaja9891
15. aug 2015

@1laura1234 drzim silno palce,nech uz je to vitazne ivf 🙂 ja len dufam,ze sa aspon ku vkladu najprv dostanem

1laura1234
15. aug 2015

@jaja9891 ďakujem krásne aj ja držím palce nech vám to výjde.✊

jaja9891
17. aug 2015

@1laura1234 dakujem 🙂

judka26
17. aug 2015

Dievcence poradte Spln Kosice alebo Helios Martin?V splne som bola za dr.Hredzaka.Teraz je tam novy kolektiv.Neviem sa rozhodnut...

1laura1234
17. aug 2015

@judka26 na Martin som pocula viac pozitivneho.

judka26
17. aug 2015

@1laura1234 No aj ja a hlavne mi vadi ze v splne malo kontroluju pocas stimulacie...drzim palceky

seginiatko
17. aug 2015

Baby a kde by mi na sk urobili nativ cyklus ? robi to u nas niekto ? a za ten musim platit,ci mi to poistovna preplati? diagnozu ma manzel. vdaka