Spln v Košiciach
Je tu niekto co chodi alebo sa chysta na IVF do Splnu v Kosiciach?
@seginiatko soft a nativ sa platia,kuk stranku splnu,tam maju cennik,soft 550 a nativ 450...plus ak chces ICSI a PK tak si na skoro 1000 tak ci tak... poistovna doplaca na klasicke ivf iba,teda doplacas ICSI,PK a doplatok za lieky...rataj,ze pri zlom spg mozno bude treba aj PICSI a pod....
@jaja9891 co je PK ?
nam treba ICSI a co je PICSI ? cize ked to tak ratam tak cele IVF s platbou od poistovne ma vyjde financne narovnako ako ked pojdem nativ a platim si sama, tak ?
@seginiatko no v podstate je to tak....financne nic extra :( pk je predlzena kultivacia a pri zlom spg je vhodna,lebo spermia nastupuje az na 3 den vyvoja embrya,vtedy aj najviac embryjok zastavuje svoj vyvoj,preto sa dava 5 dnova kultivacia,iba ak ma zena malo embryjok,tak v niektorych car vlozi ana 3 den....PICSI neviem uplne presne co je,lebo to nepotrebujem,ale je to est elepsi vyber dobrych spermii ako ICSI,lebo sa tam pouziva hyaluron,na ktory sa dobre spermie naviazu,pri ICSI vybera spermie embryolog na zaklade vzhladu
@jaja9891 aha. vdaka za vysvetlenie. a este by som rada vedela , pri IUI je do injekcie urobeny vyber spermii,alebo len tak ako im pride natahaju ?
@seginiatko vyber spermii, specialne ich premyvaju,aby ich zbavili aj protilatok pripadnych a pod.
@jaja9891 vdaka 🙂
@judka26 tak ked ja som dobre nasla, nativ je to,ze nemas ziadne lieky, cakaju na tvoju beznu ovulaciu. a soft, mas len mierne hormony ,nie tie silne, ktore ti vyrobia aj 10-15 vajicok. pri softe tusim vacsinou su max 3 asi. pri native len to co tvoje telo vytvori a s tym pracuju .
ak sa mylim opravte ma 🙂
@seginiatko ano presne takto to je.
@seginiatko dakujem ..tak toto som nevedela
@judka26 tak ako pise @seginiatko .... pri softe zvyknu davat clostylbegit väcsinou,cize tabletky,ale tie maju tiez svoje vedlajsie ucinky...a este aj travenie je u niektorych zienok znicene...pri inj som bola uplne v pohode,a to som mala konske davky...lepsie som znasala inj ako tabletky,lebo z nich mam strasne nevolnosti,hnacky a pod...a tesim sa,lebo teraz budem mat kombinaciu oboch :(
@judka26 uprimne: Martin....vyskusali sme aj Spln aj Helios a odporucila by som Martin
@edwina10 a nema docentka od zajtra dovolenku?
zienky spolubojovnicky, tak ja som bola v SPLNe, kedze to mam v meste a netreba cestovat, pristup vyborny, otazky zodpovedane vsetky, odber vajicok uspesny 14, 1 embryjko vlozene a ujalo sa ...ale nechcem kricat hop. Jedine co mi tam vadi je dlhe cakanie v cakarni... Aj embryologicka uplne v pohode, zodpovedala vsetko.... a este mala rada z cinskej mediciny, pred aj pocas procesu a brania liekov noste teple ponozky 🙂
Ja si to už platím sama.citala som že starším s nízkym amh je lepšia soft.sice menej vajicok ale lepšia kvalita.ktovie či ja budem tiež nejaké mať. Chcem to aspoň skúsiť. Ved ti potom dám vedieť. Zajtra začínam brat clostibegyt.v stredu ultrazvuk.
@judka26 no ja som do heiosu nesla - lebo som pocula , ze je dost drahy a ze silou mocou len do ivf zenu a dost drahy bol oproti iscare
tam bol vtedy este docent tomas , preto som tam sla
ale zachovali su tu kvalitu aj potom , porobia aj kopec vysetreni a odkupilo iscare brno - reprofit, ten isty majitel cize robia uz asi aj softy a spolupracuju cize myslim , ze fajn
@edwina10 vies co, mne pred par rokmi zistili nizke amh, bol to sok, lebo ziadne zenske problemy osm nemala a nezdalo sa mi to. ovulka normalna, kazdy mesiac, ms pravidelna, ziadne problemy nic ... a amh som mala 0,20 tak som bola hotova ...
zacala som hladat na zahranicnych strankach a nasla som zaujimavu suvislost a to je, ze AMH koreluje s vitaminom D3 - je medzi jednym a druhym vzajomna suvislost a navzahom sa ovplyvnuju..cize ked je nizky vitamin D3 v krvi , tak amh je automaticky dole, stupa v zavislosti od hodnoty vitaminu D3 -bol to dost velky objav pre mna. doktori mi tiez nechceli verit, ze to je nezvratny stav. ja som sa nedala ....brala dečko , lebo hodnotu dečka som mala podparhovu okolo 7 len a norma je 30, brala som nase dečka , boli slabe a nezaberali ale dostala som sa na hondotu asi 22,, potom som sa nastvala a objednala swanson 5000 , brala presne podla americkych tabuliek, a for , ako brali baby co mali nizke amh a cuduj sa svetre, za mesaic mi dečko stuplo na 90 cize norma , nizsia ale norma a amh s ami vysplahalo na 2,5 co som bola uplne v soku a aj lekar 😀
este predtym som absolvovala a to je dolezite, a jedine vtedy to zabera a nie si v prechode , lebo niekedy sa moze stat, ze do toho precasnecho prechodu aj naozaj ides..ale to je vo vynimocnych pripadoch a vacsinou to uz je naozaj aj o tom veku po tej 45 - 46 ... cize , treba si dat vysetrit FSH na 3 den cyklju a na 14 den , ked mas fsh v norme, tak je predpoklad ze do predcasneho prechodu nejdes...a napr. meria a aj pocet astralnych folikulov - to robi napr. spominany docent v martine a on ma na to ultrazvuk, a aj amh zoberie, a on ti na zaciatku cyklu asi 6 den odmeria kolko malych folikov mas ked ich mas dostatocne mnozstvo tak pravdepodobne mas amh nizke kvoli nizkemu dečku v krvi ... a mozno aj gynekolog, ked ma dobry ultrazvuk vie odmerat tie astralne foliky ... takze tak
u vacsiny zien nizke amh suvisi s nizkym vitaminom D3 , potom su aj nekvalitne foliky, zla sliznica, dostatocne mnozstvo dečka prospieva reproducknemu zdravu, a aj to uz napr. na imuno reproducknych ambulanciach bezne vysetruju ...a imunologia je zvlast kapitola sama o sebe ..
takze tak tolko moj postreh , dufam, ze som to nejako zrozumitelne a aj vsekto napisala ..kludne sa pytaj keby daco 😉

@judka26 myslim,ze aj tak sa to velmi lisi u kazdej zeny a niekedy ani vsetky car nedokazu zazraky,resp. eliminovat neuspechy....ja som sa vobec nevedela rozhodnut...lebo vsade su aj pozitiva aj negativa