Spln v Košiciach
Je tu niekto co chodi alebo sa chysta na IVF do Splnu v Kosiciach?
@zibi no to mi je jasne ze nebudu lacnejsi ako spln 🙂 ja sa len neviem rozhodnut ci helios alebo iscare,lebo co tak citam helios ma asi najlepsiu uspesnost na slovensku a iscare je tiez asi dobry a pritom lacnejsi....nevieeeem a uz som z toho na nervy 😀 spln sme vyskusali ale uz sa tam nevratime...
@edwina10 drzim palce....ono podstatna je hladina ostatnych hormonov....hlavne fsh....amh je pomocna hodnota pri stanoveni stimulky....a ako pise zibi,vitamin d3 je dobry....ale zase neznamena,ze ti dovyrobi vajka ak uz ich je menej...a ide o antralne folikuly,ktore spomina a nie astralne.....zena s dobrym amh ich ma aj okolo 20....mne doc naratala okolo 5....cize fsh mam ok,ale amh,ta rezerva je ozaj zla a ani decko nepomohlo...v podstate ja budem mat nieco podobne ako ty,ale nemam este presny rozpis...tiez budem mat clostil,menopur a decapeptyl...dokedy ma doc dovolenku nevies?
@jaja9891 ked som u bola v posledny piatok co robila, povedala, ze ma dovolenku do konca mesiaca, t.j. asi do konca tohto tyzdna. Ja mam zajtra ist na ultrazvuk ale ona tam asi nebude, bude tam ina - ta tam s nou bola aj ten piatok, co som tam bola naposledy. Ved zajtra ti mozem napisat.
@jaja9891 Bola som dnes v splne. Bola tam iba p. upratovacka - ktora otvarala dvere a doktorka - nie Toporcerova, ale nejaka ina, ktora zastupuje. Maju dovolenku az do 31.8.2015. Ta p. doktorka brala este aj krv 🙂 nemali tam ziadnu sestricku. Ale musim povedat, ze bola velmi prijemna a ustretova. Zrejme tam nie je stale ta ista, lebo spominala, ze sa tam teraz menia. Ani som nevedela, ze este pred odberom vajicok musim mat vysetrenie na internom, dnes mi dala papier. Dala som si aj predpisat clexane - inj. to si musim pichat kazdy den na riedenie krvi, to mam od mojej hematologicky - az do vkladu.
@edwina10 tak super,asi pre kazdu prilezitost tam maju nejaku dr.,no hej,musis mat predoperacne vysetrenia...no ak budes uzivat clexane tak urcite ti ho nechaju,resp. v tehu je napomocny a je dobre ho uzivat az do konca tehu...ja som mala fraxiparin,ale len preventivne,no po potrate mi ho uz odporucaju na cele tehu...ak sa este niekedy zadari....ja tam idem 9.9.,tak dufam,ze to bude stastny cyklus,lebo na mna nejaka depka sada...strasne sa bojim dalsieho sklamania...mam pocit,ze prezivam nocnu moru...nechapem ako niekto otehu na prvy krat a ine simusia tolko vytrpiet...drzim ti palce 🙂
Ahojte chcem Vas povzbudit viem je to tažkè ale mnoho veci ovplivnuje to preco niekomu na prvy krat a preco niekomu na mnoho krat.My sme chodili tiez do Splnu maximalne spokojná nam sa podarilo IVFna prvy krat uz som v 24 tyzdni tehu som stastna sme zdravý a budeme mat chlapčeka a bude ako Vianocny darcek 🙂 .Držim všetkym palce a hlavne pozitivne .Mame este aj mrazacikov.
Ahojte . Chcem sa s Vami poradit . V auuguste nam schvalili ziadost a predtym som bola len raz u pani doktorky na odber krvy . Tento mesiac mi volala sestricka a povedala ze zacinam na 21 den cyklu a budem si pichat injekcie aj vy ste to tak mali ? Mam obavy lebo este nic neviem ani aky bude postup snad mi bude vsetko vysvetlene , pijem ten nosifol lebo ma vraj o dva vitaminy viac ako ten inofolic len mam trosku stres ci mi nemali robit nejake vysetrenia viacej a ci vsetko dopadne dobre
Nie este nemam doma sedtricka mi len tolko povedala , mam sa na nieco opytat ? Alebo im nieco pripomenut ? Radsej sa chcem takto dozvediet co najviac aby som vedela co povedat pani doktorke zalezi mi natom a nechcem aby sa na nieco zabudlo
@mini888 podľa mna by si sa mala pýtať na postup liečby docentkY. Ak su nie si v niečom istá zavolaj sestricke a spýtaj sa jej, ci ta čakajú ešte nejake vyšetrenia pred začatím liečby. Volaj jej hned, su tam do pol4 a nehrizu 🙂)) ani docentka ani nikto. Mne vždy na všetky moje otazky zodpovedali. Uz ked som bola v ambulancii tak som sa pytala vsetko- a tym myslim naozaj vsetko!!! A ani raz sa mi nevysmiala alebo ma neodbila tym ze mi neodpovie. Dokonca pred vkladom všetci čakali kým si pofotim embrya pod mikroskopom. Btw. Vďaka nej čakám dieta!
Takze volaj ihneď a pýtaj sa na vsetko co ta zaujíma!
Dakujem velmi pekne , vsetko sa opytam asi si to napisem aj na papier aby som nezabudla . Mam 21 rokov a verim , ze sa mi to podari na prvy krat , idem tam s takou myslienkou a budem sa toho drzat . Snad sa vsetko podarii dakujem pekne
@mini888 vsetko ti este vysvetlia,ale podla anamnezy dr zvazi ake vysetrenia pred prvym ivf potrebujes...ja som pred prvym mala len krv na hormonalny profil,utz a spravu z operacie,nic viac...po potrate som bola na genetike,hematologii a endokrinologii a imunologii...ale dr ma poslala len na genetiku,ostatne som si vybavila sama...
Ano ten hormonalny mi robila ze to je v poriadku , ja vlastne mam problem s cystami mala som dve operacie a mam zrasty a pravdepodobne nepriechodne vajcovody tak preto ivf . Ultrazvuk mi robila ked cysta mizla snad uz sa nevytvorila nova vraj to nevadii tak snad nie lebo ja som neovulovala kvoly tomu ze hned sa cysty spravili ale kazdopadne sa opytat na tie vysetrenia radsej ich urobim teraz ako potom ste zlate dakujem vam 🙂
Mam otazku 2 roky sa snazime. A ked ma tam posle dr. A aky je tam postup?
@anjelivka ja som tam sla na vlastnu päst, muzovi vysetrili spg a mna sa spytali na rodinnu anamnezu,potom ma objednali podla cyklu na hormonalny profil,spravili utz,pripadne doplnia dalsie vysetrenia ak su potrebne a navrhnu riesenie...ja som mala zo sebou spravu z operacie,ale ak mas akekolvek ine vysetrenia,ako endokrinologia,hematologia,genetika,imunologia,tak ich vezmes so sebou...
Ahojte, ja zajtra idem do splnu na odber vajicok, trochu sa bojim, lebo som mala soft a mam len tri folikuly, ci budu nejake vajicka. Ako to tam prebieha pri odbere??
@edwina10 neboj,bude to dobre,drzim palce 🙂 tak prides s plnym mocakom,pockas kym ta zavola sestricka na izbu,prezlecies sa,anesteziolog sa pride spytat ci ste zdrave a zoberie 10 e za anestezu, cakas kym prides na rad,vybehnes na kozu a uz spis 🙂 a potom sa len preberies o 15 min. na svojej posteli,hodku polezis a ides k dr,ktora ti povie kolko mas vajok a ci zrelych a predpise dalsie lieky,povie ako uzivat a co a ako kedy s vkladom 🙂 neboj,bude to ok 🙂
@jaja9891 Dakujem za info. To som nevedla. Takze s plnym mechurom ?? No, uvidim zajtra, hm, tri je malo, tak dufam ze tam aj nieco vo vnutri bude. Takze sa dava 10 EUR anesteziologovi?? To nastastie nie je az tak vela, len mi o tom nic nepovedali. A ani nic nehovorili o financiach, ze kedy sa plati, lebo ja som samoplatca, tak uvidime, ci nahodou nepovedia zajtra na mieste, ze treba hned zaplatit.
@edwina10 jaaj prepac,az vklad je s plnym mocovym mechurom,odber s prazdnym 🙂 juuuj trubka som,ale to ti povedia vsetko 🙂 a ani ja som o tej 10 nevedela,takze stastie,ze som zobrala kabelku so sebou a nenechala ju mm,ktory uz siel do mesta 🙂 a platili sme vsetko po vklade....na druhy den ti bude volat embryologicka a da ti dalsie instrukcie o vklade...a ako sa oplodnili embryjka....neboj,ja som mala 5 folikulov a boli 3 vajka....a ty nemas to amh tak enizke ako ja,nie?nepamätam si uz teraz presne ako si to mala

@zibi ok... 😉