icon

Vyskúšali ste darované embryá ako riešenie pre IVF?

amelia0511
11. apr 2026

Ahojte mám 34 rokov už 5 rokov sa snažíme o druhé dieťa s mužom..prešli sme jedno kolo IVF...z toho boli dva potraty. Mam pocit ,že už nevládzem ďalej...U nás bol prvotný problém v spermiograme ,môj muž má ťažkú formu OAT..odvtedy aj u mňa našli čo to,
Ale k veci.. chcela by som skúsiť darcovsky program ,či už embryo ,spermie ,proste najvyššiu šancu na zdravé dieťa bez potratov. Môj muž o tomto ani nechce počuť a ja neviem ako ďalej.
Viem ,že darcovsky program nie je garancia ,ale všade čítam ,že takto zlý spermiogram môže spôsobovať tieto potraty.
Ak ste boli v podobnej situácii ,že ste chceli dieťa za každú cenu ,ale s mužom to nešlo ako to celé dopadlo?
Ďakujem za normálne reakcie.

Strana
z2
maialeo
Včera o 12:34
@krasneleto

@maialeo a? slapka , neslapka... je testovana na vsetky choroby zrovna tak ako erudovana inzinierka... geneticke testy, pohlavne choroby, zivotny styl, pravidelnost cyklu atd atd...

@krasneleto aj na intelekt? Mne by teda nebolo jedno mat vajicko od hocikoho.

maialeo
Včera o 12:34
@krasneleto

@maialeo a? slapka , neslapka... je testovana na vsetky choroby zrovna tak ako erudovana inzinierka... geneticke testy, pohlavne choroby, zivotny styl, pravidelnost cyklu atd atd...

@krasneleto zivotny styl? 🙂 aha....

amelia0511
autor
Včera o 15:56
@anonym_890e59

Nikdy by som do toho nešla, ani muž. Radšej by sme zostali bezdetní ako vychovávať dieťa s cudzím DNA. Je to rovnaký odrb ako adopcia, vlastné dieťa to nikdy nebude.

@anonym_890e59 tak je to každého osobnà vec si myslím ako sa rozhodne v tomto,chápem že to nie je pre každého alternatíva.

amelia0511
autor
Včera o 16:06
@anonym_4f5269

@amelia0511 za mna je strasne ako vyplakavas, ako keby si bola na mieste zeny, co nemoze mat ziadne dieta... tam by som mal viac pochopenia... tu mi to pride velmi sebecke (aj voci muzovi aj voci "zivotu" a prvemu dietatu)... mat 1 dieta nie je ziadna tragedia...

@anonym_4f5269 áno ja chápem že to vyznelo sebecky aj sa stretávam veľakrát s týmto názorom ,že načo to silím,keď už jedno dieťa mám, za čo som najviac vďačná na tomto svete,ale aj tak sa nemienim vzdávať zatiaľ ,a áno určite aj vyplakavam momentálne.

anonym_22275f
Včera o 16:11
@amelia0511

@anonym_4f5269 áno ja chápem že to vyznelo sebecky aj sa stretávam veľakrát s týmto názorom ,že načo to silím,keď už jedno dieťa mám, za čo som najviac vďačná na tomto svete,ale aj tak sa nemienim vzdávať zatiaľ ,a áno určite aj vyplakavam momentálne.

@amelia0511 Dufam, ze ta moja otazka neurazi. Ale ak tvoj muz nechce cudzie dieta, ty vymenis manzela za cudzie dieta? Lebo aj embryo darovane si spominala.

anonym_890e59
Včera o 16:14
@krasneleto

@krasneleto Mentálna kapacita u decka, ktoré by sa takto narodilo, by ti fakt neprekážala? Čo ak bude hlúpe, nevzdelávateľné, s asociálnymi sklonmi po rodičoch? Radšej nemať žiadne dieťa, ako problémové v škole, v práci, vo vzťahoch... Genetiku neoklamete a neverím, že vajíčka a spermie daruje niekto normálny, skôr len nejaké socky, ktoré to robia pre peniaze. Takto vyprodukované dieťa bude presne také ako dieťa z detského domova a s tým máme v rodine veľmi, veľmi zlé skúsenosti. Žiadna výchova nepomôže, ak je raz niečo zlé od genetiky.

anonym_22275f
Včera o 16:21
@anonym_890e59

@krasneleto Mentálna kapacita u decka, ktoré by sa takto narodilo, by ti fakt neprekážala? Čo ak bude hlúpe, nevzdelávateľné, s asociálnymi sklonmi po rodičoch? Radšej nemať žiadne dieťa, ako problémové v škole, v práci, vo vzťahoch... Genetiku neoklamete a neverím, že vajíčka a spermie daruje niekto normálny, skôr len nejaké socky, ktoré to robia pre peniaze. Takto vyprodukované dieťa bude presne také ako dieťa z detského domova a s tým máme v rodine veľmi, veľmi zlé skúsenosti. Žiadna výchova nepomôže, ak je raz niečo zlé od genetiky.

@anonym_890e59 Ja som videla na jednej stranke centra reprodukcie reklamu na darovane vajicka a kolko je "odmena". A jeden pan tam napisal - darujem vajcia mojej zeny, ozvite sa. Tak presne toto bude vzorka inteligentov co daruju. Ja chapem, ze tuzba po materatve je silna. Ale mat jedno dieta a chciet porodit este cudzie dieta nepochopim. Ja obdivujem aj adopcie. A velmi obdivujem Adelu a Viktora. Ja by som take cudzie lubit nevedela.

betulinka1
Včera o 16:33

@amelia0511 ked to muz nechce, tak by som to dalej neriesila. Tesila sa z rodinky, dietata a zila spokojny zivot. Celkom nechapem tvoju posadnutosť. Uz len to, ze tvoj muz to pocuva 4 roky, je za mna az dlho.

krasneleto
Včera o 17:04
@anonym_890e59

@anonym_890e59 ja ale zaujem o darovane nemam... neviem ci si si vsimla... a ja som darovala svoje vajicka... som vzdelana, bez zavislosti, toho casu v top stave... neviem kto to robi pre peniaze, pretoze to je kompenzacia, nie zarobok a skutocne sa neodraza liekom , ktore do teba nacpu, problemom ktore po hyperstimulacii mozes mat... a pochybujem, ze nejaka socka ako ty hovoris ma vobec povedomie... o tom, ze sa da darovat... a nemyslim, ze niekto geneticky vadny na prvu v preklade toho co pises, je spravny material... myslim, ze netusis ako to funguje

krasneleto
Včera o 17:05
@maialeo

@krasneleto aj na intelekt? Mne by teda nebolo jedno mat vajicko od hocikoho.

@maialeo vajicko nie je od hocikoho... mate pomylene predstavy... btw. slapky su aj vysokoskolsky vzdelane :D

maialeo
Dnes o 06:14
@krasneleto

@maialeo vajicko nie je od hocikoho... mate pomylene predstavy... btw. slapky su aj vysokoskolsky vzdelane :D

@krasneleto v CR sa bezne tahaju hocijake spinave slapky z ulice na odbery vajicok. Evidentne nemas sajnu.

anonym_ee7797
Dnes o 07:17

Ahoj celkom si viem predstavit co zazivas..ta tuzba po dietatku je obrovska a nechapem tie hejty niektore zbytocne. Ja vobec nemam pocit ze by si tento "problem" hodila len na priatela. Vsak si napisala ze aj ty mas nejaky problem. Ale zase maju niektore baby zbytocne potrebu sa vyjadrovat. Samozrejme je to rozhodnutie Vas oboch a musi prist spolocne. Ja by som navrhla este ako moznost Clayo clinic citam na nich same dobre recenzie aj v takychto pripadoch spermiogramu a aj ja zvauzjem ze tam teraz pojdem skusit 5IVF. Kazdopadne je to asi klise rada ale skus dat tomu takisto cas. Netlac na to a mozno pridete na tu temu o par mesiacov opat. Uzivaj si a bud vdacna teraz za to jedno 😊 a mozno sa stane zazrak 🙂

krasneleto
Dnes o 07:20
@maialeo

@krasneleto v CR sa bezne tahaju hocijake spinave slapky z ulice na odbery vajicok. Evidentne nemas sajnu.

@maialeo ja co som vajicka darovala nemam sajnu, za to ty zo zdrojov jedna babka povedala ju mas vacsiu... mam za to :D

anonym_22275f
Dnes o 07:26
@krasneleto

@maialeo ja co som vajicka darovala nemam sajnu, za to ty zo zdrojov jedna babka povedala ju mas vacsiu... mam za to :D

@krasneleto Tiez nie si bohvieaka vzorka. Kde je tvoj nick vzdy sa s kazdym len hadas. A ides az do vyvrtky. Budes urazat len aby si mala posledne slovo. Taka prchka a naivne namyslena zena. Teba mat za dceru no dakujem pekne. Ale tak ja by som do seba cudzie vajicko vlozit nedala. A kudne ma teraz urazaj 😀. Urazas kazdeho. Ale ja sa s tebou hadat nebudem. Najdi si niekoho ineho na hadanie. Len som sem musela napisat k tym darovanym vajickam. Lebo ohanas sa tu, ako keby tvoje vajicka boli sen zien.

krasneleto
Dnes o 07:26
@maialeo

@maialeo aspon si daj namahu pozriet si podmienky... napriklad predtym ako tu rozdavas nazory od stola... v mojom case darovania bola podmienka vysoka skola napriklad... a opakujem... testuju sa nie len na plodnost, ale aj na pohlavne choroby, kompletna anamneza rodinna, vrodene aj psychiatricke ochorenia... atd atd... a ci je slapka vhodnejsi kandidat, alebo nie... aj ta slapka sa ako slapka nenarodila... a geneticky podmiene byt slapkou nie je pokial si pamatam, a kopec luxusnych zien su v podstate takisto len slapky.. ale to je ina tema...

krasneleto
Dnes o 07:30
@anonym_22275f

@krasneleto Tiez nie si bohvieaka vzorka. Kde je tvoj nick vzdy sa s kazdym len hadas. A ides az do vyvrtky. Budes urazat len aby si mala posledne slovo. Taka prchka a naivne namyslena zena. Teba mat za dceru no dakujem pekne. Ale tak ja by som do seba cudzie vajicko vlozit nedala. A kudne ma teraz urazaj 😀. Urazas kazdeho. Ale ja sa s tebou hadat nebudem. Najdi si niekoho ineho na hadanie. Len som sem musela napisat k tym darovanym vajickam. Lebo ohanas sa tu, ako keby tvoje vajicka boli sen zien.

@anonym_22275f myslis ze zakladnym kriteriom na darovanie vajicok su povahove vlastnosti? vazne? dakujem za osobnostny profil, zial vyjadrujes sa k teme o ktorej nic nevies ako polovica MK, moje nazory tebe sympaticke nemusia byt... ale drzme sa faktov... a ver mi... moje vajicka dali 3 zenam sancu na vlastne deti takze ano, moje vajicka boli niekoho snom .... a ci som dobra vzorka? alebo ci ty by si ma chcela za dceru? dakujem, ale myslim, ze moja mama je spokojna... ty nemusis byt... a ked nevies podporit svoje tlachaniny, ides do osobneho utoku v domneni, ze niekto bez nicku ma moze na tomto portali urazit? mrzi ma to, ale NIE

anonym_22275f
Dnes o 07:32
@krasneleto

@anonym_22275f myslis ze zakladnym kriteriom na darovanie vajicok su povahove vlastnosti? vazne? dakujem za osobnostny profil, zial vyjadrujes sa k teme o ktorej nic nevies ako polovica MK, moje nazory tebe sympaticke nemusia byt... ale drzme sa faktov... a ver mi... moje vajicka dali 3 zenam sancu na vlastne deti takze ano, moje vajicka boli niekoho snom .... a ci som dobra vzorka? alebo ci ty by si ma chcela za dceru? dakujem, ale myslim, ze moja mama je spokojna... ty nemusis byt... a ked nevies podporit svoje tlachaniny, ides do osobneho utoku v domneni, ze niekto bez nicku ma moze na tomto portali urazit? mrzi ma to, ale NIE

@krasneleto Preboha az 3 zenam 🤦‍♀️😠🥹. Mne si ukradnuta, to tvojim snom je urazit vsetky zeny 😀. Pekny den ti zelam mila pani. Len uz prosim viac vajiciek nedaruj. Uz stacilo.

krasneleto
Dnes o 07:33
@anonym_22275f

@anonym_22275f a aka je podla teba vzorka nebohvieaka? vysoka skola, tri jazyky, skvely zdravotny stav, ziadne zavislosti, ziadne geneticke vady, ziadne ochorenia , ziadne operacie, ziadne problemy... prosim ta , co mi chybalo? tvoje pozehnanie? a osobnostny profil?

krasneleto
Dnes o 07:34
@anonym_22275f

@krasneleto Preboha az 3 zenam 🤦‍♀️😠🥹. Mne si ukradnuta, to tvojim snom je urazit vsetky zeny 😀. Pekny den ti zelam mila pani. Len uz prosim viac vajiciek nedaruj. Uz stacilo.

@anonym_22275f ano az trom zenam... ty si nevidis dalej od nosa, je to v poriadku, naco sa ale vyjadrujes k teme, ktora ti je proti srsti, a navyse o nej nic netusis? viac vajicok nedarujem, nesplnam vek napriklad a kopec inych okolnosti... ale to tebe vesat na nos nemusim... pekny den, mila neviem kto bez odvahy pisat neanonymne...

krasneleto
Dnes o 07:36
@anonym_22275f

urcite si si vsimla, ze som ani nereagovala na teba... ale na niekoho ineho... neviem kto ma potrebu sem prist a anonymne si tu pisat bludy...

anonym_22275f
Dnes o 07:38
@krasneleto

@anonym_22275f a aka je podla teba vzorka nebohvieaka? vysoka skola, tri jazyky, skvely zdravotny stav, ziadne zavislosti, ziadne geneticke vady, ziadne ochorenia , ziadne operacie, ziadne problemy... prosim ta , co mi chybalo? tvoje pozehnanie? a osobnostny profil?

@krasneleto Ja mam tiez VS ale este mi nepadlo ohanat sa nou 😀. A vsetko z toho mam aj ja, a nepovazujem sa za hviezdu ako ty 😀. Ano tvoje vlastnosti prerazaju vsetky tie tvoje veci ako super zdravotny stav a pod. Chvalabohu, ze uz vajicka viac darovat nebudes. Odlahlo mi. Zbohom "mila" pani. Nech sa paci je tu dost diskusii ty si iste najdes kde sa budes hadat s niekym. To je napln tvojho dna hadat sa. S pozdravom anonym

krasneleto
Dnes o 07:43
@anonym_22275f

@krasneleto Ja mam tiez VS ale este mi nepadlo ohanat sa nou 😀. A vsetko z toho mam aj ja, a nepovazujem sa za hviezdu ako ty 😀. Ano tvoje vlastnosti prerazaju vsetky tie tvoje veci ako super zdravotny stav a pod. Chvalabohu, ze uz vajicka viac darovat nebudes. Odlahlo mi. Zbohom "mila" pani. Nech sa paci je tu dost diskusii ty si iste najdes kde sa budes hadat s niekym. To je napln tvojho dna hadat sa. S pozdravom anonym

@anonym_22275f VS sa ohanat nepotrebujem... citanie s porozumenim, kniha pre 2. rocnik ZS... zislo by sa ti k nej vratit... miesto faktov, sa venujes mne ako osobe.. nevadi... ja chapem, ze ked niekto nema argumenty, zvrtne sa to do osobnej roviny... nie som ziadna hviezda... napisem do CAR poziadavku, ze by bolo vhodne vyhodnocovat pre sancu na rodinu, aj vlastnosti darkyne :D
dufam, ze ty alebo tvoja dcera nikdy nebudes potrebovat vajicka inej zeny :D ale je v poriadku, ze si zaslepena vlastnym nazorom a nedokazes prijat fakt, ze niekto vajicka daroval.... ja som so sebou spokojna. verim, ze po tom, co tu predvadzas na konci dna budes aj ty so sebou...

maialeo
Dnes o 07:45
@krasneleto

@maialeo aspon si daj namahu pozriet si podmienky... napriklad predtym ako tu rozdavas nazory od stola... v mojom case darovania bola podmienka vysoka skola napriklad... a opakujem... testuju sa nie len na plodnost, ale aj na pohlavne choroby, kompletna anamneza rodinna, vrodene aj psychiatricke ochorenia... atd atd... a ci je slapka vhodnejsi kandidat, alebo nie... aj ta slapka sa ako slapka nenarodila... a geneticky podmiene byt slapkou nie je pokial si pamatam, a kopec luxusnych zien su v podstate takisto len slapky.. ale to je ina tema...

@krasneleto dobre moja... rady od stola :+) poznam realitu a funguje to z druhej strany trochu inak ako si ty naivne predstavujes. To, ze ti niekto tvrdi ze sa to preveruje az takto este neznamena ze sa to dodrziava. Poznam osobne X pripadov lebo ma tato tema zaujimala... ducjovna stranka veci ta mozno nrzaujima ale ja rozhodne nechcem darovame vajicka slapky, na ktorej sa vystriedalo X chlapov. To je o moralke... ty to beries ako vajicko, ja to beriem inak. Vyckaj casu... ono sa tento pruser s odbermi vajicok prevalj. Koniec debaty, narazila si na mentalny mantinel, kde ma uz diskusia s tebou nema ka. posunut. Zdar

krasneleto
Dnes o 07:49
@maialeo

@krasneleto dobre moja... rady od stola :+) poznam realitu a funguje to z druhej strany trochu inak ako si ty naivne predstavujes. To, ze ti niekto tvrdi ze sa to preveruje az takto este neznamena ze sa to dodrziava. Poznam osobne X pripadov lebo ma tato tema zaujimala... ducjovna stranka veci ta mozno nrzaujima ale ja rozhodne nechcem darovame vajicka slapky, na ktorej sa vystriedalo X chlapov. To je o moralke... ty to beries ako vajicko, ja to beriem inak. Vyckaj casu... ono sa tento pruser s odbermi vajicok prevalj. Koniec debaty, narazila si na mentalny mantinel, kde ma uz diskusia s tebou nema ka. posunut. Zdar

@maialeo ja som ale nikde netvrdila , ze sa s vajickami neobchoduje , ani ze ich daruju iba vam vhodne... hovorim o tom, ake boli podmienky v case mojho darovania a kliniky kde som darovala... to je cele.. za vsetky darkyne hovorit nemozem... a od akej zeny by si prijala vajicko? panny? a nie, duchovna stranka veci mna ako darkynu naozaj nezaujimala... ja by som si darovane vajicko nebrala... a bohuzial.... ale velky rozdiel v slapke s x muzmi a zenou s x partnermi, ktory mali takisto x partnerov az tak velmi nevidim... a duchovno nech riesi prijemkyna nie?

mimka1402
Dnes o 13:13
@anonym_22275f

@anonym_22275f Ty si šialene úbohá. S @krasneleto sa 90% nezhodujem, ani zas nie je môj sialok kávy. Ale toto čo tu stváraš pod anonymom je totálne úbohé. Ja keď už idem urážať a komentovať tak aspoň pod svojim nickom.
Pre iný názor dokážeš niekoho urážať?
Ver, že tvoj osobný pohľad nič nemení na tom, že naozaj tri rodiny dnes môžu kočikovať.
Aj šľapka môže byť tá, ktorá si prešla ťažkým životom, tyranim pre ktoré zvolila tento štýl života, aj keby. Často sú to aj inteligentné ženy, ktoré by si v živote netipla.😀
Sama poznám ženy ktoré si takto zarábali a dnes sú perfektné mamy, a manželky, a minulosť ich nedefinuje.

Ale keď už máš potrebu niekoho prizemne urážať, tak aspoň skús byť hrdinka bez anonymu. Dúfam, že modrý kon raz bude odhaľovať nicky ktoré urážali iných.😀 Potom to také úbohé ženy využívajú.

krasneleto
Dnes o 13:17
@mimka1402

@anonym_22275f Ty si šialene úbohá. S @krasneleto sa 90% nezhodujem, ani zas nie je môj sialok kávy. Ale toto čo tu stváraš pod anonymom je totálne úbohé. Ja keď už idem urážať a komentovať tak aspoň pod svojim nickom.
Pre iný názor dokážeš niekoho urážať?
Ver, že tvoj osobný pohľad nič nemení na tom, že naozaj tri rodiny dnes môžu kočikovať.
Aj šľapka môže byť tá, ktorá si prešla ťažkým životom, tyranim pre ktoré zvolila tento štýl života, aj keby. Často sú to aj inteligentné ženy, ktoré by si v živote netipla.😀
Sama poznám ženy ktoré si takto zarábali a dnes sú perfektné mamy, a manželky, a minulosť ich nedefinuje.

Ale keď už máš potrebu niekoho prizemne urážať, tak aspoň skús byť hrdinka bez anonymu. Dúfam, že modrý kon raz bude odhaľovať nicky ktoré urážali iných.😀 Potom to také úbohé ženy využívajú.

@mimka1402 mna sa to nedotklo... sama somarina, ziadne fakty, a potom sa do mna obuje... ale je to v poriadku... kazda sme ina... a len pre upresnenie... tri rodiny dostali sancu na kocikovanie... ci z mojich "vajec" vznikol a narodil sa aspon jeden zivot sa uz nedozviem...

mimka1402
Dnes o 13:45
@krasneleto

@mimka1402 mna sa to nedotklo... sama somarina, ziadne fakty, a potom sa do mna obuje... ale je to v poriadku... kazda sme ina... a len pre upresnenie... tri rodiny dostali sancu na kocikovanie... ci z mojich "vajec" vznikol a narodil sa aspon jeden zivot sa uz nedozviem...

@krasneleto Ano samozrejme ze kočíkovanie bolo nadnesene. Pointa bola iná, nešlo či ťa to urazilo skôr o princíp.

Strana
z2