icon

7. týždeň tehotenstva - bolesti brucha a teplota bez choroby

darshee
18. jan 2017

Ahojte,

ospravedlňujem sa vopred ak už sa vo fore niečo podobné riešilo ale som prvýkrát tehotná a nemám sa s kým velmi rozprávať o veciach, ktoré sa teraz dejú.

Od začiatku tehotenstva som mala klasické priznaky (jemné pichanie v podprusku v oblasti maternice, bolesti prsníkov a bola som stale hladná a unavenejsia). Minulý týden mi lekár potvrdil tehotenstvo a objednal ma na dalsiu kontrolu na buduci tyzden lebo bolo este velmi malé aby videl niečo viac. Prepdísal mi Utrogestan na vaginálne pouzitie. Odkedy som si ho dala pálilo ma v pošve, a začalo ma viac poblievat brucho a vajecniky. O 2dni neskor ma zas pochytila strasná unava a bolo mi zima, tak som si zmerala teplotu (to ani neviem čo ma napadlo) a mala som ju zvyšenu na 37,3, teplota sa mi takto pohybalovala asi 3dni. Raz som mala 37,1 potom 37,4. Momentálne teplotu uz nemám ale nakolko som si vtedy myslela ze mám zacínajucu chrípku alebo niečo podobné pre istotu som pila vela sipkového čaju a potila som sa poctivo...No a to mi asi prinieslo viac nestastia ako stastia lebo mam pocit ze som prechladla na kríze, ktoré ma teraz bolia a tiez ma boli cele brucho okolo pupku a mam pocit ze aj maternica. Neviem tu bolest nejak identifikovať. Mozno je to len tehotenstvom alebo prechladnutím. Uz neviem ani sama.... Doktor povedal ze utrogestnom to byt nemoze a dalej nič k tomu.... Ked som mala takéto bolesti ked som este nebola tehotná z prechladnutia davala som si obklad zo svedskych kvapiek ale kedze je tam alkohol tak to si teraz davat nemozem... tiez vsade pisu ze urologicky čaj sa pit nemá.. tak čo si mozem dat aspon na to prechladnutie...V teple som lebo som si zobrala z prace volno...ale nejak ma to brucho stale boli...Má niekto podobné skusenosti?

Ďakujem za odpovede.

ikonica
18. jan 2017

Bolest krizov, kostrce, panvy a maternice je ok... Aj zvysena teplota... Ja ju citim hlavne vecer... Stale nameriam nad 37 odkedy som tehu... Mozno ti mal dat radsej duphaston ktory sa podava ustne a nie cipky.... Ja beriem duphaston 2x denne... Niektore na tie bolesti odporucaju magnezium... Opytaj sa lekara, ci mozes...

sibalka21
18. jan 2017

Ved si tehotna, bolesti v podbrusku a bolesti krizov su uplne normalne... Ked uz teraz stresujes, pockaj ako ta budu boliet krize ked budes mat pupok :D Ak ta neboli pri moceni ani nepali, tak je to tehotenstvom...

darshee
autor
18. jan 2017

@ikonica díky spytam sa
@sibalka21 No hej asi netreba stresovať. Len tie prvé tyzdne ma takto az brucho cele nebolelo, bolelo ma takou inou bolestou ale nie takto dosť. A myslela som ze tie krize ma skor z toho spotenia ze som sa neskoro prezliekla v noci a som prechladla. Ale možno teda ako vravís je to tehotenstvom.

sofia1
18. jan 2017

Ja beriem progesteron a vcera mi povedal,ze unava je aj z toho lieku.ja som velmi unavena,cely den by som spala.dufam v 2 trimes.to nebude take.

darshee
autor
18. jan 2017

@sofia1 no ja som brala utrogestan(progesteron) aj pred otehotnením niekolko dní v cykle a ked som ho brala ustne tak som bola strasne unavená, ked sa berie vaginálne tak ta unava neni skoro ziadna. V 2trimestri sa vraj progesteron uz nemá davat a asi aj polovica tehotenskych problemov vymizne...snád🙂 Ale nevadí keby aj nie aj tak to stojí za to.

sofia1
18. jan 2017

@darshee presne musime tym prejsť.aj ja som brala pred otehotn.utrogestan teraz progest.potom budem duphaston