8. týždeň tehotenstva - bazálna teplota 36,6°C
Ahojte chcem sa spýtať,či je ok teplota 36,6 v 8 týždni ,doteraz som mavala 37 alebo 36,8 najmenšiu....ďakujem....
@petra8786 ono teplota môže na pár dní klesnúť, ale ten prvý trimester by mala byť okolo 37, mierne nad..ja som tak mala v obidvoch tehotenstvách, ale tiež sa stalo, že na 1-2 dni mierne klesla, ale potom zase stúpla na 37 a tak aj ostala
@lucinka1988 vôbec nejde o absolútnu hodnotu, podstatná je jedine relatívna, čiže vo vzťahu k mojim ostatným hodnotám (vôbec nemusí byť nad 37, môže byť aj hlboko pod). Ide o pomer s ostatnými teplotami v danom cykle danej ženy.
Autorka - teplotu po ovulácii zvyšuje progesterón. Pokles môže byť spôsobený pokles tvorby progesteronu, ktorý by bolo treba dopĺňať. Ale v každej časti tehotenstva sú tie hodnoty progesteronu inde v norme, takže netuším, či v tvojom týždni už nemá byť pokles. Jedine otázka na doktorku. Len pre uistenie - merala si v rovnakom čase počas celého cyklu aj teraz, v telesnej dutine (ústa či pošva), ako prvú vec ešte v posteli po zobudení, rovnakým teplomerom s hodnotami na 2 desatinné miesta? (Podmienky pre relevantné meranie) Kleslo teraz na predovulačnú hodnotu, či stále je to nad čiarou?

na túto otázku ti asi bude vedieť odpovedať len málokto, pretože väčšina žien si v takomto týždni tehotenstva už bazálnu teplotu nemeria. Ja v tom tiež už nevidím žiaden význam.