icon

Abrupcia v 12. týždni

siimonna
2. jan 2023

Ahojte žienky mam otázku... som v 12tt a začala som slabo špiniť, na pohotovosti mi lekárka našla abrupciu o veľkosti 16x4,3mm. Predpisala mi ascorutin a Dicyone. Chcem sa spýtať či máte niektorá skúsenosť s týmto problémom? Ta abrupcia je nebezpečná k plodu ? Ja som bola taka vysetresovana že som sa jej nepýtala nič viac. Maličké ma miery ako má mať k príslušnemu týždňu aj srdiečko bilo. Povedala že je všetko v poriadku , ale mam dodržiavať prísny kludovy režim. Len chcem vedieť či to môže mať nejaký dopad na ten plod.
Ďakujem.

simonkazga
2. jan 2023

Áno. Pokiaľ sa placenta odlúči úplne, dôjde k potratu. Ber lieky, ktoré ti predpísali a naozaj úplný a bezpodmienečný kľudový reżim. Na záchod a späť do postele.

siimonna
autor
2. jan 2023

@simonkazga .... ano to dodržujem. Ach dúfam že to dobre dopadne :(

simonkazga
2. jan 2023

@siimonna som prekvapená, že nie si v nemocnici. Mňa pred 100 rokmi hospitalizovali. Ležala som tam 10dní a potom doma viac menej až do pôrodu. Ale ja som mala aj iné komplikácie. Drž sa a ver bábätku. My sme abrupciu ustáli a malá sa narodila 38+4 úplne zdravá.

siimonna
autor
2. jan 2023

@simonkazga bola som 24.12 na pohotovosti,potom v noci 1.1 lebo stále sa mi to každé dva dni opakovalo. Pichli mi na Vianoce do žily dycion a toho prvého len do zadku. Vraj stačí keď budem dodržiavať kludovy režim doma a to som od samého začiatku na rizikovom lebo som po druhej inseminacii (v auguste som potratila). 5.1 idem na kontrolu k mojej lekárke tak som zvedavá čo mi povie. Ale tiež by som bola kľudnejšia keby som v nemocnici aj keď len na par dni aby mi tam pomohli možno infuziami alebo neviem...som zúfalá z tohto celého...

marrydreamkas
2. jan 2023

@siimonna ja som mala tiez abrupciu v nejakom 7 tt s dvojickami, bola som par dni v nemocnici a potom doma kludovy rezim, deti maju 3 roky 🙂 drzim palce!

siimonna
autor
2. jan 2023

@marrydreamkas Ďakujem dúfam že to dopadne aj v mojom prípade všetko dobre

daffynko
3. jan 2023

@siimonna ahoj ja som bola včera u gynekologičky a ties ma podozrenie zajtra idem na sono do nemocnice máš niejaké príznaky ? Ja som v 11+2

siimonna
autor
3. jan 2023

@daffynko ahoj ja som slabučko špinila, potom zas o dva dni som špinila. A akú veľkú abrupciu máš? Čo ti povedala dr k tomu ? Lebo mne nejako nič len ze mam užívať lieky a ležať....

daffynko
3. jan 2023

@siimonna pisala som ti spravu

lusyc
3. jan 2023

Tiež som mala abrupciu v 12.tt cez 12 cm, týždeň som ležala v nemocnici, potom doma, ale bolo to zložité pri ďalších dvoch malych deťoch. Nejako sme to ustáli do 37.tt

siimonna
autor
3. jan 2023

@lusyc takže zatiaľ možno ani nemám nejako stresovať keď to mam 16×4,3mm ? Keď je to také menšie? Možno tomu ozaj len pomôže kludovy režim a lieky ? Lebo mne o hospitalizácii zatiaľ nič nepovedali

lusyc
3. jan 2023

@siimonna nič iné sa nedá robiť, len užívať lieky, kludovy režim a čakať.

zzzzza
5. dec 2024

@siimonna co vám predpísali? Ako ste dopadli?

zzzzza
5. dec 2024

Dievčatá aké ste mali príznaky mal niekto aj bez špinenia?

zzzzza
10. dec 2024

@lusyc bábätko v poriadku?

lusyc
11. dec 2024

@zzzzza áno.