icon

Aká bola vaša imunita počas tehotenstva?

19. feb 2024

Caute, je to podla vas normalne, ak sa deju so mnou take veci, ze:
-zrazu alergicka na puder, ktory som pouzivala roky
- cestujem v autobuse, a uz ma boli hrdlo
- kutik na ustach

Mam D vitamin deficit, tak ho uzivam....

Je to ok podla vas?

rurutiax
19. feb 2024

Ja som to mala veselé. 2x covid, 1x zápal močových ciest, asi 3x mykóza, herpesy na ústach, alergia na broskyne, ktorú som predtým nemala a z toho ma svrbelo celé telo a pálilo, tak že som ani spať nemohla. :D

vyrovnanaosoba
19. feb 2024

Ja som mala "tehotenskú chorobu" hneď na začiatku tehotenstva taká zimnica, bolesť celého tela, hrdlo, kychala som, plný nos. Po 2 týždňoch prešlo a odvtedy už nič. Ani kovid, ani obyčajný soplik.

domka222
19. feb 2024

Počas tehotenstva je imunita oslabená

bytc20
19. feb 2024

Ano, ja som chora kazdy mesiac, mozno aj castejsie. Ak aj nie som chora, tak mi minimalne tecie furt z nosa. Imunita je uplne v riti. Snad sa to zlepsi, ked porodim.

joesvk
19. feb 2024

Je to normálne. Napr.ja som mala počas tehotenstva vírusové bradavice na rukách. Po pôrode zmizli.Nikdy predtým ani potom som to nemala.

petamich
19. feb 2024

mne sa napr. bradavice vytvorili resp. take tie vyrastky po tele, inak si na nic nespominam ale tak ja som bola tehotna cez lock-down xyz 🙃

autor
19. feb 2024

Kocky dakujem.... Tak naozaj to musi byt ok. Napriklad este som nevedela, ze som tehotna, ale taku alergiu som dostala na tvari z pudru, ze som chcela ist k dr. A potom chybajuca menstruacia. 😅
Aj sa chranite nejak? Napriklad respiratorom?

diewcatqoo
19. feb 2024

Som aktualne v 5. mesiaci a v podstate od oktobra (od zaciatku tehotenstva) som nonstop chora. Dnes som sa konecne po takmer 3 mesiacoch nadychla normalne nosom (predtym som tyzden brala antibiotika).
Na uplnom zaciatku som bola nachladena, potom nejake crevne problemy, potom nejaky herpes na ustach ci co to bolo, potom covid, zapal priedusiek, chripka, zapal dutin... mam pocit, ze idem z choroby do choroby. Nikdy som nebola tolko chora ako teraz. A to v podstate nikde nechodim a ak niekam idem (napr. musim pouzit MHD), nosim uz respirator. Vsetko mi to nosi starsie dieta zo skoly.

tehotna40
19. feb 2024

Pri dcérke som mala dobru, syn bol chorý aj muž niekoľko krát a ani raz som od nich neochorela. Tentokrát to mam veru veselé a hlavne december bol. Covid, zápal dutín, črevná chripka, pasovy opar, 2x kadejaké sople... väčšinou syn donesie zo školy.
A keď idem po lekároch nosím respirator, hlavne k detskej keď ideme tam vždy deti choré v čakárni tak aby sa niečo viac na mňa nenalepilo.

autor
19. feb 2024

@diewcatqoo 🥲🥲🥲🥲🥲🥲🥲🥲🥲

autor
19. feb 2024

@tehotna40 aj uzivas nejake vitaminy? C, d? Alebo je to zbytocne?
@diewcatqoo

tehotna40
19. feb 2024

Užívala som tehotenske vitamíny ogestan, ale tie som minulý týždeň už vysadila. Jem veľa ovocia, zeleniny, chodím von každý deň na prechádzky tak teraz už sa držím lepšie. Keď som mala doma dve choré deti som bola rada, že som do seba niečo hodila nie ešte si krájať chystať zdravú stravu. Tabletkove vitamíny neberiem žiadne, ale tak určite ti niečo také neublíži, porad sa s gynekológom ktoré odporúča, niektoré tieto výživové doplnky zaťažujú žalúdok, aby ti z nich nebolo zle 🙂

ivangeline
19. feb 2024

Rozne. Kazde tehotenstvo inac. Mozno sa len prilis sledujes..

marianarem
19. feb 2024

Ja som mala zlu imunitu. Pred tehotenstvom som za 5 rokov spoluzitia ani raz neochorela od muza. 2 mesiace pred porodom som od neho prvy raz nieco chytila a uz som sa toho nedokazala zbavit do konca tehotenstva.