icon

Aké su komplikácie pri tehotenstve s jednou obličkou?

ingridn
18. máj 2010

ahojte, zijem s jednou oblickou a velmi tuzim po dietati, moja gynekologicka mi neodporuca tehotenstvo. Ma niekto vlastnu skusenost a pripadne komplikacie spojene s tehotenstvom a porodom?

polar
18. máj 2010

ahoj ingridn...veľmi záleží od toho, či si sa s jednou obličkou narodila a funguješ doteraz normálne bez problémov (ako by si mala dve)...si pravidelne sledovaná a tak...alebo si o ňu prišla pri úraze, chorobe a pod. - to sú dva veľmi rozdielne pohľady na situáciu (fyziologický stav tvojho tela)...pani doktorka pravdepodbne vie, prečo tehotenstvo neodporúča...ale len tak pre info...stretla som sa s jednou pani, ktorá normálne vynosila a porodila 3 zdravých chlapcov a keď mala 60 rokov, tak jej náhodou zistili, že má iba jednu obličku...dovtedy o tom ani netušila...pritom dovtedy žila normálne, bez akýchkoľvek zdravotných komplikácií... 🙂

ingridn
autor
18. máj 2010

ahoj polar... dakujem za informaciu.... 😵

tanusenka
8. júl 2014

Ja ze tu toho bude viacej pretoze ja mam jednu ladvinu ked som bola 6 rocna nasli mi tumor na ladvine mala som chemoterapiu. nador rastol so mnou od narodenia ladvina nebola teda fukcna od narodenia druha ladvinka je zvecsna a v poriadku som v 7 mesiaci tehotenstva a zacinaju sa obavy ci to moja ladvinka zvladne.