icon

Aké sú vaše skúsenosti s diagnózou placenta previa?

13. dec 2023

Ahojte.
Tie ktoré ste mali túto diagnózu ako ste dopadli?
Momentálne som v 21tt.
Ďakujem

arexka
13. dec 2023

Aj ja to mam v papieroch teraz som 18 tt doktor vravel ze ona sa ešte vytiahne hore tak dúfam že ma pravdu tiež sa bojím

autor
13. dec 2023

@arexka aj krvacas,?

angel993
13. dec 2023

Mne sa vytiahla hore a rodila som prirodzene. Nepamätám si presne v ktorom týždni už bola dostatočne hore.

arexka
13. dec 2023

Nie ...ale mala som v prvom trimestri špinenia brala som do 16 tt progestenalle zo spodu 2x denne teraz nič neberiem len tehotenske vitaminy a nemám žiadne špiennie nič všetko ok vy krvacate? Lebo som čítala o tej placente že to sposobuje v druhom a treťom trimestri... možno mne sa vytiahla keď nemam ziaden problem ..uvidim co mi povie doktor za dva týždne na poradni

autor
13. dec 2023

@angel993 a aj si mala.nejake problémy že si krvácala ?

autor
13. dec 2023

@arexka áno krvacam ale už len trochu

angel993
13. dec 2023

Áno celý prvý trimester som špinila, pri druhom tehotenstve aj druhý trimester. Brala som progesterón a mala som prísny kľudovy režim

heln
13. dec 2023

ahoj, aj ja som mala. bola som v pohode, az som sa jedneho dna ponahlala a vecer som zacala krvacat. nechali ma v nemocnici do porodu. pravdepodobne budes mat sekciu, zavisi to od stupna prekrytia branky. ak krvacas, najlepsi je kludovy rezim, ziadna rychla chodza, minimalizovat namahu, domace prace, po namahe, sadnut na gauc a vylozit nohy, oddychovat. netreba riskovat, cim bude dieta vacsie , tym bude viac tlacit na placentu a zvysovat sa riziko.