icon

Ako dlho ste čakali až príde spontánny potrat?

statiana9
26. feb 2025

Ahojte, mám na vás otázku, plod v 11tt zistili zlyhanie aktivity srdiečka (podľa rozmerov to prišlo na prelome 7-8tt) ako dlho ste čakali až príde spontánny potrat? Ďakujem za odpovede

saxana000
26. feb 2025

ja som brala utrogestan..ked som ho vysadila do par dni sa spustilo krvacanie.

veselo_neveselo
26. feb 2025

@statiana9 casovo som bola asi ako ty, a este dva-tri tyzdne to trvalo, aj s misoprostolom podanym v 2 davkach. Pokial ti nie je inak zle, nieje nic co by nasvedcovalo infekcii, a trpezliveho dr, tak mozes cakat.

zuzka649
26. feb 2025

Ja som bola v 10tt, prestalo sa vyvíjať v 7tt cca…ako som to zistila do 2 dni prisiel potrat…takze je to veľmi individuálne

krasneleto
26. feb 2025

@statiana9 necakala, vycistili ma v nemocnici

vikisisi
26. feb 2025

@statiana9 ja som čakala do 3 týždne, skús piť tonic a alchemilkovy čaj, držím palce

kvadrinkaaa
26. feb 2025

Ja som prisla v 8tt na kontrolu a srdiecko nebolo, plodik zodpovedal 6tt. Čakala som mediac od toho 8tt na spustenie…

statiana9
autor
26. feb 2025

@veselo_neveselo ďakujem

statiana9
autor
Autor odpoveď zmazal
vandica
26. feb 2025

@statiana9 ahoj, v prvom rade mi je to veľmi ľúto 😔 Mne na začiatku 13tt zistili že nebije srdiečko, zastavilo sa v 9tt. O 3 dní sa mi to spustilo.

mima172
26. feb 2025

@statiana9 Je to naozaj veľmi individuálne. 1 x som bola odhodlaná čakať, no po pár dňoch mi začalo byť zle - zimnica, teploty atď, tak mi urobili kyret, ďalší potrat bol spontánne, ďalší som čakala 4 týždne od zistenia, bábo nežilo už cca 6t, no nič sa nedialo, tak opäť kyret a posledný potrat som sa dozvedela tesne pred sviatkami. S Dr sme sa dohodli, že sa po sviatkoch ozvem ak sa potrat nespustí, no nebolo treba, keďže hneď na druhy deň, deň pred Vianocami, som potratila spontánne.
Asi tu budem za túto odpoveď "zvozená", no riad sa aj svojou psychikou. Viem, že kyretáž je zásah do tela, no pre mňa bolo čakanie na spustenie potratu s vedomím, že moje bábo je vo mne mŕtve, veľmi ťažké. Psychicky som sa úplne zrútila, kyretáže boli pre mňa vykúpením. Spontánny potrat bol ťažký, veľmi ťažký, bábo som videla a ten obraz budem mat pred očami do konca života a úplne ma ten zážitok zmenil. Tým ta nestrasim, len ta chcem povzbudiť v tom, že kyretáž nie je zlyhanie, často je to potrebná bodka za všetkým.
A ak môžem odporučiť, keď budeš "po", tak denne vypiť kľudne aj 1l alchemilkového čaju.

statiana9
autor
27. feb 2025

@mima172 ďakujem za tvoju úprimnú odpoveď. Preto mi to je zvláštne, keď viem, že pred 10-15rokmi bola kyretáž na prvom mieste a nečakalo sa na to, čo môže nastať, či už psychické problémy u ženy alebo aj horší zdravotný stav.

maminkadeticiek
27. feb 2025

Necakala by som urcite,sla by som na cistenie.

maminkadeticiek
27. feb 2025

Urcite by som necakala na to,kedy si doma potratim dieta do ruk alebo zachodovej misy.Toto by som nikdy nezvladla,do konca zivota by ma to matalo tento obraz,takze ked uz sa neda nic robit czdy som volila kyretaz.Telo sa zahoji,dusa by sa hojila ovela tazsie.Skusenost mam taku ze najhorsie jr to do momentu,kym to dietatko fyzicky odide,potom zacne proces celjoveho dlheho uzdravovania.Chodit s mrtvym babom v brusku,tak to teda nie.Babatku to nepomoze a zena trpi.

veselo_neveselo
27. feb 2025

@maminkadeticiek Dovolim si nesuhlasit. Kyretaz ma svoje rizika, a je to operativny zaktok ako ine. Priroda ma svoj proces, ako sa s tymto vysporiadat.

Kyretaz a nemocnicu by som volila len vtedy, ked by tento prirodzeny proces zlyhal, pripadne boli ine zdravotne problemy.

Psychicky je to tazke tak, ci onak. Situacia nebude lahsia ked kyret pojde.rychlejsie; ta nemocnicna skusenost je traumatizujica tiez.

Ja som potratila doma, v teple, v klude, bez cudzich, mohla som si pohodlne lahnut na gauc pocas bolesti, zabalit sa do deky, spravit ai caj, otvorene plakat, vzlykat ked prisla vlna smutku...toto v nemocnici nemozes.