icon

Ako dlho trvá vstrebávanie hematómu v tehotenstve?

12. máj 2025

Dobrý den prosím vás mali stie rovnaký problém som 9+3 tt tehotenstva a včera som začala krvácať veľmi prúdom hneď som sa prezliekla a utekala na pohotovosť a zistili mi hematon 25×17mm nechápem tomu ani dneska akej je to veľkosti od včera som v šoku zo všetkého. Pichli mi dve injekcie na zastavenie krvácania a na podporu tehotenstva.
A vypísali mi tabletku utrogestan 0-2 večer a dicytone 1-1-1
Prosím vás ako dlho trvá strebat hematom?
Od včera ležím a mam mat kludovi režim

danniiee8
12. máj 2025

Ahoj, ja som tiež v tom čase mala rovnaký problém- krvácanie prúdom a do toho silné kŕče. Utrogestan mi dali 1-0-1, takisto pichli 2 injekcie a do večera som mala klud. Čo sa týka hematomu, nepovedali mi s určitosťou ci to bol hematom alebo čo ale niečo (utvar podobnej veľkosti) doktorka videla, avšak ponáhľala sa k akutnemu pôrodu, takže na vysvetlovačky nebol veľmi čas (bolo to počas víkendu v nemocnici).. skoro mesiac kľud, o 3 týždne po väčšej námahe (práca v záhrade) opäť to isté. Opäť do nemocnice, pichli 2 injekcie do zadku a klud. Ten druhy krát mi však už ten útvar, zrejme hematom nenašli, už tam nič nebolo a bábätko krásne medzitým narástlo. Teraz u gyn pri poslednej kontrole všetko ok, žiadne znamky hematomu ani ťažkostí. Takže mne osobne sa to vstrebalo niekedy medzi tými 3 týždňami. Utrogestan mi dali do 15tt 1-0-1, podľa potreby mam užívať 1-1-1, dycinone mi pichli, tablety mi nedali

zuzkaa1991
12. máj 2025

Ak ste doma tak len lezat max wc sprcha a lahnut brat tabletky....ja som mala v 7tt 2 tyz.som nic.ale nic nerobila jedine dala.jest starsej dcere rychly obed spraviť a.prelezala cele dni po praci.manzel spravil domace práce....v 9tt som este mala podla usg hematon ale maly ale aky velky som.netusim

petronela1985
12. máj 2025

Mala som, od 5. TT som sa s ním trápila celý prvý trimester. Brala som Progestanelle, Ascorutin, Dicynone. Našťastie bol pod bábätkom. Donosila som úspešne, synček je v poriadku 🙏