Ako doplniť železo v tehotenstve?
Ahojte, prosím o vyjadrenie zdravotníkov. Budem konzultovať aj môjho Dr, ale až v pondelok a dovtedy to chcem riešiť.
Bola som dnes ako samoplatca na vyšetrení železa, posledné dni som sa cítila hrozne, osivela som na tvári, mám obrovské kruhy pod očami a celkovo vyzerám choro. Vyšla mi znížená hladina železa, ale neviem akú zvoliť suplementáciu, koľko tabletiek napr Globiferu zvoliť. Som v 27tt.
Ďakujem za rady.

Ved dnes je v piatok a keď to chceš hneď riešiť ze nevydržis do pondelku, nič iné ti neostáva ako ísť do lekárne, nech ti dajú vhodné železo pre teba 🤷♀️
V tehotenstve má žena až dvojnásobnú potrebu železa ako mimo tehotenstva (a počas dojčenia o cca 30% vyššiu ako mimo neho).
Normálne v lekarni povedz, že železo pre tehotnu a dajú ti čo potrebuješ.
Alebo si sprav paradnu sviečkovu, hovädzie obsahuje veľa železa.
Narosan cucoriedkovy. Drahy je jak pes ale jediny ma nezapekal a hladiny rychlo a pekne upravil
Hlavne si pridaj do stravy denne potraviny s vysokým obsahom železa a zvýš príjem vit. C
Ak chceš lieky ? Globifer 1 tabletou denne nič nepokazíš
Nam velmy pomohol narosan cucoriedkovy odporucam 🙂
@thirstymonk
a smotana blokuje jeho príjem 😁
Ďakujem za rady, krvny obraz mi bude robit gyn az o 2 tyzdne, takze hemoglobin neviem, len som citila ze nie som ok, tak pre istotu som to chcela skontrolovat. Davam si zatial teda z lekarne a pridam aj C. Uvidim, ci mi potom s kompletbym obrazom da nieco silnejsie.
@svetlonos Dobre vedieť 🙂 Netušil som
@thirstymonk
hej mliečne výrobky a kofeín ztazuju prijímanie zeleza. Pokial je v tele zapal, ten tiez.
Ja som mala zapal osadenia, feritin nulový. Tak som preto "mudra" 😁 Dr mi to vysvetlil a dal aj svoju knihu s receptami, internista kardiológ.
Železo značky Terezia
@carduelis Ak Ti to pomôže, ja som brala globifer 1tab denne cca 3 týždne a išla som z hranice 114 na 118 (minimálna hodnota 120).. ale u mna môže byt chyba aj to, že mám tehu cukrovku a prijímam mliečne produkty, ktoré by som nemala (mám intolerancie).. ale ja som si zvýšila na 2 tab denne, na krabičke píšu sami že 1-2 tabletky
@svetlonos To znie jak bukovsky :D
@thirstymonk
nieeee 😂 Bolo to v Rakúsku a dr bol Ind, narodil sa tu už. To ja som sa ho pýtala na jedlo a on povedal ze ak chcem, môžem si tu jeho knihu kúpiť, ziadne nutenie. On bol super, ešte aj tesne po biopsia volal tomu dr ako to u mba dopadlo.
Taky tatkovi kým typek 😁
@liliblacky áno, to je užitočná info 🙂 dávam si už druhý deň 2x globifer a cítim sa lepšie, neviem či je to reálne možné :D
@carduelis Samozrejme, že je to možné. Super, že ti to pomohlo 🙂
Železo má nezastupiteľnú úlohu najmä v hemoglobíne - viaže sa na neho molekulárny kyslík O2 a prenáša sa krvou k bunkám.
Čučoriedkový Narosan 🌿