Ako plánovať dovolenku počas PN?
Ahojte som v 13.týždni tehotenstva kvôli fyzicky narocnej praci ma gynekolog vypisal na pn
Avsak s partnerom by sme chceli ist este pred narodenim dietatka na malu dovolenku
Ako to riesit?mam dat vediet gynekologovi nech ma vypise naspat do prace alebo ako to chodi?
Nechcem v ziadnom pripade odist cez pn to nie
@annaannies bud to risknes alebo nepojdes. Aj lekarov kontroluju a neviem ci by bol ochotny ma tyzden ta vypisat spat do prace. Ako by to vysvetlil, ze tyzden si bola ok a potom si zas rizikova?
Ved poziadaj zamestnavatela o preradenie nainu pracu, ktoru mozes vykonavat aj ako tehotna. A vtedy si normalne vezmes dovolrnku. Ak teda tvoj jediny problem je fyzicky narocna praca a inak nemas zdravotne problemy. Ak mas zdravotne problemy, potom je celkom riskantne ist niekam na dovolenku.
@annaannies ja som takisto momentálne PN v 23. týždni a ideme za dva týždne na dovolenku... lekárke som vysvetlila ze chceme ísť na dovolenku takže ma na ten týždeň vypíše do prace... kde si zoberiem RD a potom ma zase vypíše na PN... nemá s tým absolútne problém... takže záleží asi od lekára
Ono to nefunguje tak, že som na PN, ukončím ju, skočím na dovolenku a zase na PN. Ako to budú brať v práci? A ani nevravím, že toto neurobí žiaden lekár. Hold, máš PN, tak zabudni na dovolenku
musis sa dohodnut s lekarom. Bud to risknes a pojdes,alebo nepojdes. Ak ta lekar hore dole vypise, tak dobre.. ak mas dovolenku volnu tak zamestanvatelovi to bude viac menej jedno, iba viac administrativy okolo toho bude pre mzdarku.
Ja zase nechápem, prečo gynekológ vypíše PN kvôli ťažkej práci. Samozrejme, že tehotná nemôže vykonávať ťažkú prácu. Ale čo s tým má gynekológ? Je predsa psou povinnosťou zamestnávateľa preradiť ženu na inú vhodnú prácu alebo ju pre prekážku na strane zamestnávateľa nechať doma. Prečo tento paragraf musí suplovať lekár na škodu ženy?

ak sa budes citit dobre, na matersku ta vie vypisat 2 mesiace (8tyzdnov) pred predpokladanym terminom porodu ....a vtedy uz nemusis dodrziavat liecebny rezim ako pri PNke