Ako prebiehajú genetické testy v tehotenstve?
Ahojte, vedeli by ste mi odporučiť nejakú genetickú ambulanciu, ideálne v Košiciach alebo Prešove? Zároveň by som sa chcela poradiť, či mi vôbec budú robiť genetické testy.
Bola som prvýkrát tehotná a plod mal vývojové chyby. Na moje želanie mi doktorka dala výmenný lístok na genetiku. Keďže som zo Spišskej Novej Vsi, bola som sa informovať tam. Sestrička mi povedala, že pri prvom tehotenstve sa to vraj až tak nerieši a testy sa často nerobia. Tiež spomínala, že čakacia doba na konzultáciu je dlhá, niekedy až do mája. Podľa nej až lekár na genetike posúdi, či nám testy urobia alebo nie, a to na základe toho, aké choroby máme alebo nemáme v rodine. Aj keby nám testy robili, výsledky by boli až niekedy budúci rok, pretože ide o dlhý proces.
@aneta50 ano je to pravda az lekar posudi ci ano alebo nie. My sme mali tiez chybu ktora ale mohla byt aj geneticka aj vyvojova. Jeden genetik mi povedal ze mi testy nespravi. Lebo mame jedno zdrave dieta. To dieta s chybou bolo ineho pohlavia. Takze kludne mohol byt problem v genetike ze neviem donosit jedno pohlavie alebo bude vzdy to jedno pohlavie chore. Nie proste po 45 minutach kedy sa mi tam cely cas chcelo plakat lebo vsetko bolo zle. Len mi povedal co som si mala zaplatit a nespravila som to… isli sme inam a tam nam po 15 minutovom rozhovore testy spravili. Ja som vobec necakala tak dlho na termin. Ale bola som na zapadnom slovensku. A ano pytaju sa na rodinnu anamnezu a aj na to co vsetko bolo zistene o dietatku/plode ktore malo ochorenie a ake ho malo.
@anonym_ee8847
@anonym_ee8847 a môžem sa spýtať koľko ste platili ?
Ja návštevujem túto.spokojnosť, veľmi mila dr aj sestrička
@anonym_e79a49 skúsim zavolať pondelok, ďakujem ❤️
@anonym_ee8847
@anonym_ee8847 a môžem sa spýtať koľko ste platili ?
@aneta50 genetické testy paru su hradene zo zdravotneho poistenia pokial mate vymenny listok

@aneta50 ano je to pravda az lekar posudi ci ano alebo nie. My sme mali tiez chybu ktora ale mohla byt aj geneticka aj vyvojova. Jeden genetik mi povedal ze mi testy nespravi. Lebo mame jedno zdrave dieta. To dieta s chybou bolo ineho pohlavia. Takze kludne mohol byt problem v genetike ze neviem donosit jedno pohlavie alebo bude vzdy to jedno pohlavie chore. Nie proste po 45 minutach kedy sa mi tam cely cas chcelo plakat lebo vsetko bolo zle. Len mi povedal co som si mala zaplatit a nespravila som to… isli sme inam a tam nam po 15 minutovom rozhovore testy spravili. Ja som vobec necakala tak dlho na termin. Ale bola som na zapadnom slovensku. A ano pytaju sa na rodinnu anamnezu a aj na to co vsetko bolo zistene o dietatku/plode ktore malo ochorenie a ake ho malo.