icon

Ako riešiť anémiu v treťom trimestri?

4. feb 2026

Ahojte, som v tretom trimestri, hodnoty hemoglobinu mam 80, ferritin 4. Citim sa neskutocne zle. Vkuse ma boli hlava, som strasne slaba, nevladzem, zadychavam sa, akoby mi trpla tvar, na jazyku mam palive flaky, popraskane kutiky, stale mi je zima…. Beriem na to len globifer, z maltoferu mi bolo strasne zle od zaludka. Prosim vas, ako ste riesili taketo hodnoty v tehotenstve? K dr idem v pondelok, ale nevldzem uz.

ivuska_3
4. feb 2026

ja som mala este nizsie, 74, okrem tabletiek zeleza (nazov si nepamatam) som brala aj sirup Finclub Ferrofortis

autor
4. feb 2026
@ivuska_3

ja som mala este nizsie, 74, okrem tabletiek zeleza (nazov si nepamatam) som brala aj sirup Finclub Ferrofortis

@ivuska_3 ako si zvladla porod a naslednu starostlivost o dieta? Po porode sa ti to zlepsilo?

ivuska_3
4. feb 2026

ano, po porode sa to rychlo zlepsilo, ale detaily a hodnoty si uz nepamatam

ivik4
4. feb 2026

Ahoj. Ja som cele tehotenstvo bola v takom stave ze po 2minutach na nohach som odpadavala. Vlastne aj to ze som tehotna som zistila tak, ze som cestou do prace odpadla a skrz to som si spravila test. Akonahle som porodila, bola som ok
Lezala som 24/7

euka210
4. feb 2026

@anonym_autor uff, to je malo, mne pri 90 strasila tranfuziou pri porode. Ja som stale brala Aktiferin. Mozes skusit z Justu co je na to...uz nazov neviem. Drahe, ale vela ludom to pomaha.
Po porode sa to upravi, to je kvoli babu, ze ma velku spotrebu zeleza a viac krvi mas v obehu.

anonym_f304b9
4. feb 2026

@anonym_autor ja som mala tiež 80, mala som presne tie isté príznaky ako ty. Poslali ma aj na hematologiu, ale okrem globiferu 2x denne mi tam nič nedali. Ešte som si kúpila čučoriedkový sirup od firmy just, to mi tiež trochu pomohlo, ale všetko sa dalo do normy až pár týždňov po pôrode.

titla
5. feb 2026

Tiez som mala v tehotenstve anemiu, hodnoty si uz nepamatam. Mne sa ale od porodu anemia opakovane vracia - nie je to take zle ako v tehotenstve, len unava a zavrate. Ked nasadim zelezo, tak sa stav upravi, ale vyskusala som asi 3-4 znacky kym som nasla take, co mi "sadlo". U mna je to zelezo od Jamieson, globifer mi tiez nerobil dobre.