Ako riešiť zápchu v 13. týždni tehotenstva?
Ahojte, mám dosť silnú zapchu. Skúšala som už hocičo vločky, teplu vodu. Opakuje sa mi to každý týždeň. Čo by mohlo pomôcť? Rozmýšľam že kúpim tie glycerinove čipky ale teda neviem či sa to môže aj v 1.trimestri.. už som zúfalá..
psyllium a zdrava strava bohata na vlakninu vseobecne. este pitny rezim. glycerinove cipky mozes.
Slivkova stava Mivolis z Dmky, a keď už je zle že cítiš že máš stolicu v konecniku ale nejde von tak glycerínovy cipok.. ešte mi v lekárni dali prášky forlax ale neskusila som ich lebo mi stačila ta šťava.. davaj su bacha na sirupy s laktulozou, nie každému to ,,sadne,, ja som po tom sirupe dostala take kŕče do brucha a hnačky.. a asi 2 dni mi bublalo brucho
Ďakujem Vám. Dala som si ten glycerinovy čipok tak už to poľavilo. Ale určite skúsim aj prírodnou cestou lebo od kedy som tehotná tak sa mi to strašne opakuje. Že chodím na wc len 1x do týždňa ale beriem aj vaginálne progesteron tak si myslím že to je z toho hlavne. Ale do teraz mi pomohla tepla voda len dnes to už fakt nešlo. Budem sa snažiť pridávať vlákninu aby som s tým problémy nemala. Tu slivkovu stavu som raz skúsila ešte pred tehotenstvom a ta je fakt dobrá tak ju skúsim opäť.
Skus veela hrozna zjest
Pravidelne užívať probiotika
Duphalac sirup, môžu aj tehotné
Ja uzivam rozpustnu vlakninu skoro od zaciatku tehotenstva, mam celkovo problemy s travenim hlavne s crevom a teraz ako sa mi to cele este viac spomalilo kvoli tehotenstvu, tak to je katastrofa. Pomaha mi dodrziavat dostatocny pitny rezim, ked vypijem za den menej ako 1,5L vody uz mam problem, ta rozpustna vlaknina, pestra strava, dost vela zeleniny a ovocia, nastastie od zaciatku mi ziadne ovocie ani zelenina nevadi, to mozem jest vo velkom. Aj ta slivkova stava/voda z DM je fajn. Vyskusaj co ti najlepsie zaberie, no na ten pitny rezim davaj velky pozor, aby si ho dostatocne dodrziavala.

Susene slivky kazdy den