icon

Ako ste zvládali zdravotné problémy v tehotenstve?

13. aug 2021

Ahojte. Dnes mi zas zazvonil telefon, gynekologia....opat zle vysledky, musim ist na dalsie a dalsie vysetrenia. Mam pocit, ze sa to na mna nabaluje a som z toho nestastna, zaroven mam obrovsky strach o babatko, ci je zdrave a ci bude vsetko v poriadku...z kazdej strany mi hrozi potrat, musim byt celodenne v strehu. Uz mi je z toho do placu.
Ako ste znasali zdravotne problemy vy? Nemyslim bolesti, skor tu psychicku stranku....ako sa naladit na lepsiu vlnu? 😥

fleur1111
13. aug 2021

V ktorom tt si ?

autor
13. aug 2021

@fleur1111
Zacinam 11tt

luci_ba
13. aug 2021

Ahoj. Čo konkretne je zle? Nejaké hodnoty v krvi alebo s bábätkom?

mamamasama
13. aug 2021

Takisto mám strach od zaciatku tehotenstva a jedine,co mi po psychickej stranke pomaha je odosobnit sa.Tazko sa to pise,ale zatial neberiem to babatko v sebe ako nieco, co mi patri. Staram sa, aby sa malo dobre, oddychujem, beriem vitaminy,zdravo sa stravujem. Robim vsetko,co je v mojich silach,aby prezilo a bolo zdrave. Ak sa vsak narodit nema, tak to neovplyvnim. Zbytocne sa budem teraz trápiť. Beriem to tak, ze vzdy je vsetko ako ma byť. Ak je silné, prežije. Je vycerpavajuce pre teba, aj malicke zit v neustalom strese.

hviera81
13. aug 2021

ja som sa snazila zaoberat inymi vecami a nemysliet na to co sa moze stat. ja viem ze to je tazke....
som po jednom potrate, tak zaciatok druheho tehotenstva bol z tohto pohladu fakt tazky... robila som fakt ine veci, aby som zamestnala mozog. parkrat sa stalo ze som zneistela, dokonca som aj plakala, ale mimo toho som sa snazila naozaj ladit pozitivne. a to bola druha vlna korony, takze lahke to nebolo, v podstate som sedela doma s vylozenymi nohami.

kajkag
13. aug 2021

Drzim ti palce, neboj sa vsetko bude dobre

lejluska
17. aug 2021

Ja som mala 3 tehotenstvo celé od úplného začiatku problémové....vysoko rizikové...od 5tt stále problém na problém, už som sa bála ísť na ďalšiu poradňu či sono keďže VŽDY niečo našli, VŽDY ma niečím vystrašili....od 20tt mi nariadili prísny kľudovy režim kvôli placente a odvtedy sa to vlieklo... nič som nemohla, musela len ležať, chodiť minimálne... jednoduché to veru nebolo, ešte bolo leto a ja na gauči alebo v posteli ( presne pred rokom 🤦 akoby to bolo včera ) mňa osobne veľmi držala viera 🙏
A tiež som si vravela,že až sa malý narodí už nebudem môcť toľko ležať a tak som pozerala telku...noooo a po včerajšej prebdenej noci som si aj na to spomenula 😉 že ako rada by som si poležala, pospala 😁 Držím palce a prajem nech je všetko v poriadku, predovšetkým nech ste zdraví 🙏 určite to dáte a všetko bude dobré ❤️

autor
17. aug 2021

@lejluska
Si uzasna, ze si to zvladla. Klobuk dole pred tebou aj pred rodinou, pre ktoru to urcite tiez nebolo lahke...
Zajtra mam dalsie vysetrenia, zamyslam sa nad kadecim.. na jednej strane chodim v obchodoch pri tom mini obleceni a tesim sa, na druhej strane hned stuhnem, lebo neviem, co ma caka....
Dakujem za povzbudenie