icon

Ako tehotenstvo ovplyvňuje ukazovatele Garmin hodiniek?

makrelkam
19. mar 2024

Ahojte, tie co nosite garmin hodinky a pozerate trochu tie statistiky, mali ste v tehotenstve nizke hrv? Priemer mam 55-70, zistila som ze som tehotna a hrv je teraz par noci okolo 30? Tiez vam to tak radikalne kleslo, ci to bude len prechodne?
Tepovka(RHR) samozrejme stupla z 50 na 61.
Nehovoriac o tom, ze 3-4 hodiny v noci v spanku mam zaznamenanu nizku uroven stresu.

amelie22
5. jan 2025

@makrelkam haha trochu oneskorená odpoveď, ale možno niekomu pomôže 😅 áno, práve som si to.po dlhšom čase pozerala a tiež som zostala z Toho prekvapena, že napriek tomu, že som posledne noci spala dosť a dobre, hrv ledva k.70 vytiahnem. Čo je málo v porovnaní s údajmi predtým.

makrelkam
autor
5. jan 2025

@amelie22 haha dakujem za odpoved😀uz som aj porodila😁 garminy som potom zlozila, lebo ma tie hodnoty stresovali. Presne ako pises, citila
Som sa dobre a hodinky ukazovali dobre ze nie infarkt idem dostat😀

amelie22
5. jan 2025

@makrelkam 😃
Ja práveže sa napríklad doobeda necítim často dobre a potom pozriem na hodinky a vysoký pulz. Tak si poviem aha, tak to.preto. ale s tým hrv to je naopak, to naozaj vôbec nevypoveda o reálnom stave. Ale sranda, lebo predtým to dosť sedelo.

mayabe
29. mar 2025

Ahojte, dakujem za tieto postrehy, lebo to prave riesim, mam neskutocne vysoky stres pocas noci a nizke hrv a to som len teraz otehotnela, akurat, ze ja sa aj citim dost unavena 😁 ale aspon viem, ze to nie je nic nezvycajne. Tak dufam, ze sa to neskor zlepsi, aspon ta stresova krivka 🙏

makrelkam
autor
30. mar 2025

@mayabe aj ja som to mala presne na zaciatku.potom som hodinky radsej zlozila😀 mala ma 4 mesiace a este stale nemam odvahu si ich dat, lwn by ma to zbytocne stresovalo

amelie22
30. mar 2025

Ja som zase nemohla s hodinkami spávať, vadil mi ten umelý remienok (mám Garminy) a odkedy sa narodila dcéra tak som ich ani jednu noc nedala dole :D Jednak ma bavilo sledovať si spánok a jednak aj svetlo na nich mi často pomáha :D Dcéra má 2,5 roka a nebola som bez hodiniek v noci dokopy určite viac ako 5x.
Ale inak mne sa to HRV upravilo už v druhom trimestri, takže podľa mňa v pohode. Záleží samozrejme aj na množstve spánku, ale proste celé sa to vcelkom upravilo už počas tehotenstva.

mayabe
1. apr 2025

@amelie22 tak u mna zas spanok je kapitola sama o sebe, ten mam problemovy aj mimo tehotenstva, teraz je to samozrejme este horsie 🙈😅 ale teda budem verit, ze sa to v druhom trimestri upravi, hlavne budem verit, ze sa do druheho trimestra dostanem (uz som mala MA v 11tt pred Vianocami) a ja uz som s hodinkami 5rokov, ja uz si neviem predstavit byt bez nich, ci vo dne, ci v noci 😃

ndrag
1. apr 2025

Ano, HRV status ti skokovo klesne v tehotenstve, dokonca sa da podla toho tehotenstvo zistit este skor ako nieco ukaze test, ale clovek musi poznat svoje hodnoty. Par dni pred porodom zacne stupat az na povodnu hodnotu. Na internete je o tom par clankov, je to zaujimave.

amelie22
1. apr 2025

@mayabe tak hlavne budem držať palce!!!

mayabe
2. apr 2025

@amelie22 dakujem 😊

mayabe
2. apr 2025

@ndrag tak to si idem skusit nastudovat o tom nieco, dakujem za info.