Ako zvládať choroby počas prvého trimestra tehotenstva?
Dobrý deň
Ja som v 8tyzdni tehotná a som prvý krát vo štvrtok som bola u gynekológa lebo mala som hlieny slabuske skôr do béžová a nieje žiadne krvácanie zatiaľ všetko v poriadku babo na sono akurát tabletky duphaston.
Všetko išlo v poriadku dnes je nedeľa som zobudila ráno úplne v pohodicke cajik raňajky a zrazu po cca dvoch hodinách som mala take bolestivý hlavy že mi praskne chcela som vydrzat no nedalo sa tak som si dala panadol novum spala som pomohlo našťastie. Akurát mám pocit mi lezie jak hlava nádcha ale netreba mi dajak fúkať nos len sem tam zapchaty nos a ľadové ruky bojím sa jak keby chorá a som v 8tyzdni nechcem brat lieky aby neublížilo čo by ste mi poradili celé dva mesačne fungovalo v pohode ani choro ani nič akurát dnes som brala vitamin C lipo aby som mala imunitu beriem kyselinu listovú a probiotiká keď mám zápchy a ďakujem.
@krasneleto ďakujem dúfam že pomôže taký pocit choro nechápem našťastie zatiaľ nemám teplotu pijem čaj a strašne sa bojím o babo
@eva2403 hlavne sa upokoj, ja som mala nádchu za celé tehotenstvo asi 4x a všetko ok 🙂 čajík s citrónom a medom, vyležať, pri teplote Paralen, na upchatý nos morskú vodu prip. detský nasivin 0.01 ak sa bude zle večer zaspávať 🙂 ak sa stav zhorší kontaktuj lekara
@123miaa123 ďakujem sa snažím byt pozitívna nádcha ako zvládam bez problémov vydržím a bojujem ale pocit choro raz zima raz horúco a skôr celé telo boli hlavne nohy už začalo asi cca 3hodiny pijem čaj a nevhcem uškodiť babo to je moje prvé celu dobu zdravá a toto môže stať a som naobliekana nepijem studené dávam pozor
@eva2403 skoč na pohotovosť alebo si tam zavolaj keď máš obavy...prečo si to dnes neriešila s obvodným lekárom?
@123miaa123 doktorka vravela že mi nedá žiadne antibiotiká lenže len oddychovať a piť čaje a to je všetko keď jedine paralen alebo paracetamol keď budem mat horúčky ale ráno do obeda nič najhoršie večer horúco i zima a boľavé nohy
@eva2403 my sme tí písali to isté, inak ti nevieme poradiť, oddychuj prejde to.

ak mas chripku, tak to vylez... o liekoch sa porad s gynekologom... co sa tyka nosa... skus inhalovat vincentku