Ako zvládnuť migrénu počas tehotenstva?
Ahojte co ste užívali na migrénu? Myslela som ze teraz pri 3tehu ma to obíde ale nie uz na začiatku ma to zdraplo a viem ze to bude hrozne. Od bolesti som az vnoci vracala. 😧
@olivia20 Ja som mala v každom trimestri raz takú fajn 4 dňovu. Ja zvraciam vždy. Vydržať.Dala som sa na PN a ležala som.
Ešte dodám, že ak dokážeš pozerať do mobilu a písať príspevok, tak máš celkom fajn priebeh, to je pre mňa nepredstaviteľné počas záchvatu.
@anonym_34f129 pisem to teraz mala som to v noci ako je písané v príspevku takze toto bolo zbytočné.
@anonym_34f129 pisem to teraz mala som to v noci ako je písané v príspevku takze toto bolo zbytočné.
@olivia20
V poriadku, ja ti to neberiem, ze ti bolo zle.
Pre mna migrena znamena, ze som vyradena zo zivota, nevladzem ani chodit, ledva prejdem na zachod, mam busenie srdca, toci sa mi hlava, som absolutne svetloplacha, neznesiem zvuky a pachy, nejem, skratka som ako zombie. Lezim. Bodka.
Predstava, ze idem nieco pisat na konik je pre mna jednoducho nemozna. Ja hovorim o zachvate, ktory moze trvat aj styri dni a nie o niecom, co v noci je a rano uz nie je. Takze som si dovolila hodit poznamku, nepotrebujem na to tvoj suhlas ani hodnotenie.
Dodam, ze odkedy uzivam triptany je to ovela lepsie. Ale mam takmer 50 a migrenami trpim celozivotne.
Mavam zachvaty migreny opisane podobne ako pouzivatelka vyssie (uz 25 rokov) a pocas tehotenstva mi trvali 3 dni. Kedze triptany sa v teho nesmu, tak jedine paralen a odsledovat si davkovanie (a aj tak nezaberal, kedze trvala migrena az 3 dni, vsakze). Zvracala som tak, ze ma napinalo aj ked som sliny prehltla, 15x za den zaludocne stavy von a na treti den som uz byvala taka dehydrovana, ze som radsej sla na pohotovost na infuzky (absolutne vycerpana, fakt ako zombie), aby to neublizilo bábu. 🙄 a tam aj tak daju len fyziologicky roztok a paracetamol (cize paralen/panadol). 🤷🏼♀️
@obrazkova ahoj dakujem🙏
@olivia20 chýbajú ti vitamíny a minerály v tele, dieťa si ich sťahuje na svoj rast a vývin. Uprav si stravu (menej cukru, kofeínu, bielej múky, spracovaných potravín bez živín...), užívaj magnézium citrát a elektrolyty pre tehotné, uvolní to napäté svalstvo a bolesti hlavy by mali ustúpiť.
Ja som v tehotenstve tiež mala migrény a keď bolo veľmi zle doktorka gyn mi povedala šup panadol migréna alebo co zaberie lebo bolest ubližuje bábätku snáď viac ako tabletka takže keď mi bolo veľmi zle dala som si panadol šumivý... držím palce 🙃

@olivia20 Ja som mala v každom trimestri raz takú fajn 4 dňovu. Ja zvraciam vždy. Vydržať.Dala som sa na PN a ležala som.
Ešte dodám, že ak dokážeš pozerať do mobilu a písať príspevok, tak máš celkom fajn priebeh, to je pre mňa nepredstaviteľné počas záchvatu.