Ako zvládnuť nevoľnosť v tehotenstve?
Maminky prosim o rady. Druhe tehotenstvo po 10r. Som 7-8 tyzden. Neviem jest cely den ma napina jedine co zvladnem je voda. Jest dokazem az poobede aj to hlavne chleba s maslom. Ked si dam aj polievku, cestoviny, mäso, zemiaky cokolvek do pol hodiny ma prezenie. Dnes ma aj po tom chlebe prehnalo. Mate nejake rady? Je to normalne? Ci s tym mam ist zajtra k lekarovi? Gynekolog alebo obvodny?🙏
@beata110 mne pomaha coca cola a zazvorovy caj. No a ja mozem jest az vecer, cez den jem len polystyrenove chlebiky a zeleninovu polievku,vsetko ostatne vygrcam🥴
@petronellla87 vraj ten čaj sa môže ale malé dávky. A este sú aj zázvorove lizatka-to ale mne nepomahalo. Ani piškóty pri posteli... držte sa dievčatá @beata110 ... ja som sa smiala,že sa teším vždy na jedlo po pôrode.ono pre mňa aj to jedlo bolo vždy také iné, nevedela som si ho vychutnať
@petronellla87 a coca cola sa moze pit v tehotenstve? Tie polystyrenove chlebiky ma nenapadli dakujem za radu zajtra skusim
@beata110 je to uuuuplne normálne a doktor ti na to nemá čo dať.. jedine keď ozaj veľa zvracias napr 10x denne tak ti predpise tabeltky degan - brala som ich ale nie vždy pomohli.. proste len vydržať. Dôležité je neostať dehydrovaná lebo by si musela ist na infúzie. Čiže piť veľa vody, zázvorový caj ako tu radia sa moc neodporúča čiže ozaj len 1 max 2 za deň.. colu môžeš tiež jasne že nie 5 litrov za deň ale 0,5-1l pohoda.. ja som si dávala fatru ale zas tiež nie len minerálku, treba aj cistu vodu proste tie tekutiny vyvážiť ničoho nie príliš veľa… a čo sa týka jedla piskoty vždy pri sebe, mne brali polievky, jablko a sladké pecivo alebo chlieb s maslom a trosku medu.. nič iné som nedokázala zjesť a prestalo to okolo 13-14tt.
@beata110 skus 😊 colu myslis kvoli kofeinu ze by sa nemala? Tak niekto si dava aj v tehotenstve kavu tak si myslim ze nevadi. Ale zas ja vypijem denne take dva vacsie pohare, nie celu flasu😊
@petronellla87 ano kvoli tomu. Vody pijem nastastie vela lebo vkuse citim sucho v ustach. Dakujem pekne skusim
Bud rada. Ja ani len tu vodu. Denne som zvracala. Niekedy aj 5x denne. Pri kazdom porode som 5kg dala prec. Zle mi bolo 5mesiacov.
Ahoj, prešla som si tým nedávno. Polovica 1. Trimestra až do Poľky 2. Trimestra bolo peklo. Až keď som slúchadla 8 kg a dr sa to nepozdávalo, dala mi lieky - Torecan.
Po nich mi chutilo jesť aj piť. Ja som bola na tom zle tak, že za deň som vypila pohár vody a pol jablka. Keď tak, tyčinky alebo suchare bol luxus… skúsila som 7 druhov vôd (čaj, vodu z kohútika, coca colu) - jedine, co mi zabralo, bola fatra, inak všetko slo von. Keby nemám lieky, trápim sa ešte dlho. Skus sa na ne popýtať 🙂
@timusenka222 dakujem aj ked mna skor trapi ze ma prehana nie zvracanie

@beata110 ja som každé tehotenstvo schudla 8-10 kg. Lieky mi dal Dr až pri tretej. No zaberali, ale to bolo tiež len také,že bolo zle, len som nezvracala 10 a viac x ale len rak 1-3x.
Povedz Dr že máš nevoľnosti, ale podľa mňa ak nechudnes rapídne,tak to ešte asi nebude riešiť. Inak potom infúzie (to žiaľ ide len v nemocnici) a viem,že ešte nejaké cipky sú, ale tie máloktorej pomôžu
Inak najlepšie toto riešiť s gynekológom
Ja som dostala od obvodného radu ,,to ale treba piť, po lyzickach,, keď som povedala,ze aj to ide von keď dám lyžičku vody,tak,že to nemôže byť až také strašné...